Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

lördag 31 juli 2010

Day one at Haukipudas






Nyt on ensimmäinen kisapäivä ohi. Aamulla tuli sellasia sadekuuroja että huhhu,ihan kun olisi seissyt suihkussa kun meni ulos. Onneksi verryttely oli maneesissa ja kun oli minun vuoro mennä radalle ei satanut niin pahasti. Zebbe teki ihan hyvän rada,mielestäni se juoksi liikaa ravissa,oli nimittäin verryttelyssä ravannut paljo paremmin selän läpi ja lennokkaamin. Mutta ei pahempia rikkeitä ja lopputulos oli kolmas sija melken kahdenkymmenen ratsukon joukossa. Oli kiva ratsastaa Zebbeä tänään kun sillä oli virtaa, oli nimittän to-pe vapaa,käytiin vaan kävelemässä eilen illalla täällä kun tultiin perille.

Huomenna on sitten vuorossa kaksi luokkaa,6-vuotis cupin osakilpailu ja avoin kaikille he A-luokka.

Pitäkää peukkuja ;)

Sophia

torsdag 29 juli 2010

Markon ja Maschan valmennus




(Kuva keskiviikon Markon valmennuksesta)

Tiistaina oli Collianderin valmennus ja Zebbe meni oikeen hyvin,tehtiin ravissa avoja ja laukassa siirtymisiä ja pari vaihtoa. Keskiviikkona oltiin Markon valmennuksessa ja sekin meni hyvin vaikka Zebbe oli vähän väsynyt. Tänään Zebbellä oli vapaapäivä ja huomenna ajamme Haukiputaalle,siellä kansalliset kisat la-su.

siitä sitten lisää viikonlopun jälkeen!!

Sophia

måndag 26 juli 2010

NURK 24-25.7-2010




Så var en till tävlingshelg över. På lördagen började vi tävlingen med att starta en lätt A-klass med Wyclef Jones. Eftersom han kan vara lite spänd och svår så ville jag ha bra med tid att värma upp. Tyvärr så blev den tiden nästan dubbelt upp eftersom tävlingarna var väldigt försenade,resultatet blev att jag värmde upp i nästan 2 timmar, Jones blev givetvis trött och okoncentrerad,så vi fick några missar i programmet men han visade också några bra bitar så slutresultatet blev 64,4% och en fin fjärde plats bland 43 ekipage, super fin debut på nationella tävlingar! Skulle också rida en msv B-klass med honom men stackaren var så slut efter den långa uppvärmningen till första klassen plus den gassande solen så jag fick lov att avbryta klassen då han inte alls kändes fräsch. Samma problem hade vi på söndagen, det blev för mycket för Jones den här helgen,så nu får han vila lite så tar vi nya tag sen mot nästa tävling. Jag rider ju honom bara 1-2 gånger per vecka så det blir väldigt ansträngande för honom att jobba ordentligt sedan en hel helg på tävling då han inte är van.
Zerleone var med och tävlade på söndagen i en msv B-klass. Ville testa att rida en klass med kandar, han var superduktig trots våra missar i programmet och det faktum att han gick för lång då jag inte vill använda kandaret så mycket ännu utan tycker det är bättre att låta honom gå lite lägre så han hålls mjuk i munnen och avslappnad i nacken. Nästa helg ska vi rida unghästklasser igen i Haukipudas, alltid kul att testa lite svårare klasser med honom då han tekniskt kan så mycket fast styrkan ännu fattas. Kommer bli bra med tiden tror jag :)

På tisdag blir det träning för Colliander igen och på onsdag för Marko, blir att ta det lugnt de andra dagarna nu, på fredag kör vi upp till Haukipudas.

So long!!

Sophia

tisdag 20 juli 2010

Ei ainuttakaan 6-vuotiasta MM:eihin





Eilen RJL julkaisi MM-valinnat nettisivuillaan ja tällä kertaa Suomea lähtee edustamaan vaan kaksi 5-vuotiasta hevosta, 6-vuotiaista ei yhdelläkään ollut riittäviä kvaalituloksia. Todella harmi juttu, itseäni tietysti harmittaa se että Zebbelle juuri kvaalikisojen aikana iski "burn-out" /yli-kunto, joten molemmat kisat menivät penkin alle.. Mutta mitäs sille voi,hevoset ei ole koneita vaan eläimiä,ja aina ei mene niin kuin haluaa. Mielestäni on hyvä että ei lähetetä ratsukkoja joilla ei kuitenkaan ole mahdollisuuksia pärjätä. Kannattaa vain lähettää ratsukkoja jotka antavat positiivisen kuvan Suomen kouluratsastuksesta,ja jos ei satu sellaisia olemaan niin sitten ei lähetetä.

Me ainakin treenataan täysillä kohti seuraavia haasteita,ja pitää sitten pistää seuraavaksi tavoitteeksi "isojen hevosten" MM:ät, siihen nyt vielä menee pari vuotta ennen kuin Sebbe on GP-tasolla mutta aina niitä tavoitteita täytyy olla mitä kohti treenata. Zebbe on ollut todella hyvä nyt kotona treeneissä,ja tekee puhtaita sarjoja joka kolmannella &neljännellä ja piruettiharjoitukset paranee päivä päivältä. Muutenkin voimaa on tullut jo paljon enemmän(varmasti aika paljon laukkakokoamis-harjoitusten kautta) ja ravikin rupeaa olemaan sinnepäin,piaffiakin ja passagea tulee pari askelta. Joten en yhtään ihmettele vaikka ensi kautena jo debytoimme Prix St George-luokissa ;)

Nyt ainakin lähin haaste on ensimmäinen kanki-luokka, sunnuntaina ratsastetaan Vaativa B-luokka Uuden Kaarlepyyn kansallisissa. Ainakin toivotaan niin,Zebbeltä lähti kenkä aika pahasti tänään joten toivon että kengittäjä saa sen huomenna lyötyä kiinni.

Seuraavaan kertaan!!

Sophia

tisdag 13 juli 2010

Summer is finally here ( +30C -->)




(kuvissa Zerleone tänään aamupäivällä ennen treenejä,uudessa kodissa :) )
Nyt on kyllä kunnon kesäkelit,päälle 30 astetta ollut pari päivää ja aurinko paistaa,ja paarmat viihtyy... Zebbe on mennyt tosi hyvin vaikka ollutkin kuuma, treenataan kohti seuraavia kisoja,ajattelin startata Vaativa B-luokan Uudessa Kaarlepyyssä. Jonesilla treenataan myös kohti samoja kisoja, startataan kaksi luokkaa la:na ja kaksi luokkaa su:na, he A:ta ja Va B:tä. Pistin eilen pari videopätkää Jonesin treeneistä,ne löytyy osoitteesta www.youtube.com/soalba86 . Zebbestä ei valitettavasti saa niin helposti videoa kun ratsastan sitä aina yksin :) mutta ehkä tässä jossain vaiheessa taas saan vähän kuvattua sitäkin.

Eipäs sen kummempia,nauttikaa nyt tästä ihanasta kesäsäästä, rannalle ja uimaan :)


Sophia

söndag 4 juli 2010

Huippu viikonloppu Siilinjärvellä!!!






Mainio sää,hyvää seuraa,mainiosti käyttäytyvä nuori hevonen ja hienoja suorituksia oli tämä viikonloppu täynnä. Launtaina ratsastin Zerleonella nuorille hevosille avoimen he B-luokan jossa sijoituimme toiseksi tuloksella 70,227%, sama tulos kun voittajalla. Toinen tuomari oli pistänyt minut ensimmäiseksi yli 74% tuloksella mutta päätuomari vasta kuudenneksi 66 jotain% tuloksella, eli sen takia jäimme sitten toiseksi. Luokassa oli peräti 33 lähtöä joten olin todella todella tyytyväinen! Ratsastin myös avoin kaikille he A-luokan mutta siinä Zerleone ei enää jaksanut,sai silti yli 62% mutta saa vaan todeta että ei kaksi luokkaa vielä Zebbelle.
Sunnuntaina ratsastin vain yhden luokan, FEI esiohjelma poneille. Se on meille vielä liian vaikea ohjelma mutta otin sen harjoituksena vain. Ja tulos olikin mahtava toinen sija ;) 62,89% ja 14 lähtöä. Ihan mahtavaa :)

Seuraavat kisat ovatkin Uuden Kaarlepyyn kansalliset kolmen viikon päästä,siellä kilpailen Wyclef Jonesilla ja Zerleonella. Nyt Zerleonella on tämä viikko taas vähän "lomaa",eli ei treenata täysillä kun reppana on varmaan aika väsynyt tämän todella rankan viikonlopun jälkeen.
Niin ja uudesta tallista sen verran,että viihdytään siellä aivan mainiosti, on ihanaa kun kaikki on niin siistiä ja helpottaa todella paljon kun on kenttä ja maneesi tallin pihassa :)




nyt lähden tästä opiskelemaan,huomenna olisi tentti,kääk :/

// Sophia & Zerleone