Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 30 januari 2012

Hiltonin jalka toipuu hyvin, Zebben kanssa kehitytään.

Vähän väliraporttia tässä,

Hiltonin jalka näyttää toipuvan tosi hyvin,olen nyt viime keskiviikosta vaihtanut sen sidettä joka toinen päivä, olin tosi yllättynyt kun jalka ei ollut yhtään turvoksissa enkä melkeen löytänyt haavaa & tikkejä että mihin pitää laittaa betadine-voidetta ! Alla kuvat jalasta ja haavasta,jota ei tosiaan näy edes. Olin odottanut että sinne olisi ollut kunnon arpi ja jalka olisi jalkapallon näköinen mutta hyvin on pysynyt kuivana.


 Keskiviikkona Hiltonia saa ruveta kävelyttämään, voi että kun odotan sitä päivää! Hiltonista huomaa kyllä että se haluaa päästä tekemään jotain, vaikka on pysynyt rauhallisena karsinassaan niin ei ole niin hyvällä tuulella,mikä  on ihan ymmärrettävää. Huomenna laitetaan kengät taas kiinni niin sitten se on menoa! Kuukauden verran kävelyä mutta saa kävellä niin paljon kun jaksaa ja jos on rauhallisesti niin saa myös olla tarhassa normaalisti!

 Zebbe oli eilen ihan superhyvä!! olen yrittänyt keskittyä nyt eniten piruettityöskentelyyn sekä sulkuihin kun ne ovat ne haastavimmat tehtävät meille. Vasen kierros on ollut se vaikeampi kun Zebben on vaikea taipua siihen suuntaan rehellisesti mutta nyt se suunta on ollut pari päivää jopa helpompi kun oikealle! Zebbe teki ihan supersuperhyvää piruettityöskentelyä vasemmallle!! kääntyi tosi hyvin kaatumatta vasemmalle ja ponnisti takajaloillaan tosi hienosti. Oikealle on paljon vaikeampaa, ei halua rehellisesti tulla läpi oikealle ohjalle,joten sitä pitää nyt treenata enemmän. Sulutkin sujuvat paremmin, taipuu nyt rehellisesti pitää vaan pikkuhiljaa saada enemmän taivutusta ja enemmän ristiaskelia, eli jyrkempää sulkua. Vaihdot sujuu hyvin, ollaan tehty vähän ykkösiä jopa, ihan vaan 2 peräkkäin mutta siitä on hyvä aloittaa :)

 Tänään jatkan samaa treeniä ja yritän työskennellä enemmän oikean piruetin ja sulkujen kanssa.
 Huomenna ja keskiviikko menee sitten perustyöskentelynä,torstai kävelypäivä ja sitten muutetaan viikonlopuksi Hubertukselle kun perjantaina on Collianderin valmennusta siellä ja sunnuntaina esitetään ponien joukkueohjelma tuomareitten skaalantarkastuksessa. Lauantaina sitten varmaan yritän treenata sarjavaihtoja vähän enemmän kun Hubertuksella on täysipitkä maneesi!  Lupaan laittaa kuvamateriaalia viikonlopusta :)
 Niin joo ja huomasin eilen että Kipaan on julkaistu Ypäjän kansallisten kisakutsu, kisat on 16.3 ja siellä olisi Prix St George, yritän tehdä nyt töitä sen eteen että oltaisiin valmiina debytoimaan yrjöä siellä sitten ;) jos ei niin mennään se Vaativa B mikä siellä on! kuitenkin kisakausi aloitetaan Ypäjältä!!

2 kommentarer

  1. onko sulla jotain pakkasrajaa liikutukseen?:)

    SvaraRadera
  2. no eihän se hirveen kivaa oo mennä ratsastamaan kun menee alle -15 mutta olen nyt kyllä ratsastanut vaikka on ollut joku -17, mutta kevyempää ratsastusta silloin. Ei mulla muuten mitään "pakkasrajaa" ole, Zebbe on pakko liikuttaa vaikka olisi kylmä,sekoaa jos on enemmän kun 1 vapaapäivä, mutta jos esim tulis sellaiset -30 asteen pakkaset monta päivää niin en tietenkään ratsastaisi normaalisti,sitten se olisi kävelyä enimmäkseen kun ei se silloin enää itselle eikä hevoselle ole kivaa eikä tervettä tehdä normaalia treeniä.. että ehkä jos menee alle sen -20 niin en ehkä ratsastaisi,tai se olis ainakin silloin eniten kävelyä tai pientä hölkkää :)

    SvaraRadera