Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

onsdag 29 oktober 2014

Zebben kisakausi 2014

No meillä on sitten Zebben kanssa ollut täysin uskomatun loppukausi!  Kun katsoo taaksepäin mistä me ollaan lähdetty niin en olisi kyllä ikinä uskonut että meidän tulokset noin nopeasti sitten yhtäkkiä lähtis nousuun!

Onni on laadukas hevonen, mutta kun hevonen on maailman haastavin ja vaikein ratsastaa niin ei aina ole niin kivaa tai helppoa :P

Espoo maaliskuu 2014


Kausi alkoi Espoossa maaliskuussa missä saatiin PSG-luokasta vähän päälle 61%. Tämän jälkeen kisattiin PSG - Inter 1 tasolla siinä 60% ympärillä. Zebbe oli todella hankala, se heittäytyi sisäpohjetta vasten ja melkeen kaatui sisälle, teki paljon rikkeitä eikä taipunut ravissa sitten millään :P

Itku kurkussa useimmiten tulin radalta ja aina olin häntäpäässä tuloslistoissa. Sitten kuitenkin jotain tapahtui kun pikkuhiljaa rupes löytymään hyviä pätkiä radalla ja niitä tuli enemmän ja enemmän.

Haukipudas heinäkuu 2014


Haukiputaan kansallisissa kisoissa voitettiin Intermediaire 1-tasoinen luokka 64.8% tuloksella ja Lappeenrannassa tuli sitten meidän kunnon "läpimurto". Heinäkuussa uusi ennätystulos kürissä 66.7% joka parannettiin heti elokuun kisoissa 69.2% tulokseen.

Joukkue-SM voitto oli sekin ihan mahtava vaikka hevonen oli tässä vaiheessa todella väsynyt ja ei tehnyt verkassa oikeastaan muuta kun vaan protestoi mun pohjetta vastaan. Onneksi sain sen radalla jotenkuten kuuntelemaan mutta sain hyvän merkin siitä että nyt Zebbe oli oikeasti väsynyt. Se on aina todella kuuma ja eteenpäinpyrkivä ratsastaessa mutta nyt oli oikeen haluton liikkumaan ja selvästi protestoi kun siltä yritti pyytää jotain.

Tästä seuras sitten kunnon lomapätkä Zebbelle, saikohan se 3 viikon täyden loman treeneistä kun me vaan maastoiltiin ja hypättiin jotain pikku-esteitä jne. Tämän jälkeen hevonen oli taas tosi hyvässä vireessä, oma itsensä, ja treenit kohti HIHS:iä alkoi.

Kauden huipennus oli tottakai kun sai ratsastaa Helsingin jäähallissa ison yleisön edessä. Vaikka musta tuntui että hevonen vähän valui käsistäni kun oma keskittyminen vähän hävisi siellä areenalla, niin Zebbe kuitenkin reagoi tähän vaikeaan ympäristöön yllättävän hyvin ja se että saatiin 67.275% tulos näin kovatasoisessa kisassa oli todella todella mahtavaa! En voisi olla tyytyväisempi meidän kauden lopetukseen.



Ensi kaudelle tosiaan pitää nostaa kokoamisastetta vielä enemmän, ja saada enemmän notkeutta taivutuksiin, jotta päästään sen 70% rajan yli Inter-tasolla, sekä harjoitella niitä vaikeimpia GP-juttuja. Oikeen innolla odotan talven treenejä koska mulla on nyt ihan super mahtava valmentaja joka varmasti auttaa meitä parhaalla mahdollisella tavalla pääsemään eteenpäin.

Meillä on vielä vaikka kuinka paljon Zebben kanssa näytettävää kaikille, ja kunhan tehdään kovasti työtä niin olen varma että me myös pystytään siihen. Niin monta kertaa olen ollut valmis luovuttamaan koska Zebbe on ollut täysin mahdoton aina välillä, mutta aina olen päättänyt sinnikkäästi jatkaa. Ikinä ei saa luovuttaa vaikka kuinka vaikealta tuntuisikaan. Varsinkin kun on näin hyvä hevonen alla. Kova työ palkitaan kunhan muistaa uskoa itseensä ja hevoseensa ja ymmärtämään kuinka paljon työtä ja aikaa tämä laji vie.

Nyt on kyllä minulla motivaatio niin huipulla tämän syksyn jälkeen, että meinaan tehdä entistä enemmän töitä nyt talven yli. Haluan itse kehittyä ja oppia mahdollisimman paljon tästä ihanasta lajista, ja haluan myös viedä mun hevosia eteenpäin ja tulla niin hyväksi ratsastajaksi kun vaan on mahdollista.

tisdag 28 oktober 2014

Hiltonin Kisakausi 2014

Viimeiset kisat on kisattu ja kausi on pulkassa. Mielestäni on tärkeää analysoida ja miettiä jälkeenpäin mikä meni hyvin, mikä meni huonosti, miksi, ja mitä kannattaa seuraavalle kaudelle muuttaa.

Nythän meidän on tarkoitus kehittää Hiltonin kanssa vaikeusastetta, eli nousta seuraavalle tasolle, joten aika paljon asioita pitää ensi kaudelle muuttaa.

Ypäjän Haimi-hallissa huhtikuu 2014


Meidän kisakausi lähti Hiltonin kanssa käyntiin Ypäjällä huhtikuussa kansallisissa kisoissa ja upealla tuloksella 68.00% Va B:0 luokassa. Hilton oli oikeen hyvä tässä kisassa, se on aina ollut paras hallikisoissa.

Keväällä kisattiin parit Va B-luokat lisää alue- ja kansallisella tasolla parilla voitolla ja sitten oli Ahvenanmaan kisat missä meillä ei mennyt hirveen hyvin. Syy tähän olikin se että Hiltonillle ei sovinnut se kova pohja ja se jopa joutui sairaslomalle kesäkuun ajaksi kun oikea etunen oli ylirasittunut.

Heinäkuussa kisattiin sitten taas Haukiputaalla ja Va B-luokissa tuli kaksi kappaletta sinistä ruusuketta, ja ekaa kertaa rikottiin 70% raja helppo A-luokassa, mikä myös voitettiin.

Haukipudas heinäkuu 2014


Tämän jälkeen oli taas vähän taukoa kisoista kun panostin Zebben kanssa pikkukierroskisaan ja oltiin Lappeenrannassa pari kertaa,sekä Harjussa, mihin en halunnut ottaa Hiltonia mukaan. Syy oli enimmäkseen kova helle ja pitkät matkat, tiesin että Hilton ei jaksaisi joten oli parempi jättää se kotiin kuin ottaa se mukaan suorittamaan huonosti.

Aluemestaruudet Kokkola 2014


Sitten olikin vaan aluemestaruudet jäljellä syyskuussa, mitkä Hilton hienosti voitti, ja tämän lisäksi voitti myös avoimen va B luokan 67.8% tuloksella!

Hallimestaruudet lokakuussa Hilton voitti myös, ylivoimaiseen tapaan, 65.8% tuloksella ja ne olikin sitten viimeiset kilpailut vuodelle 2014.



Ei hirveen monta starttia mutta pari todella hyvää tulosta. Päätinkin jo 2013 vuoden lopussa että en kisaa hirveen paljon Hiltonin kanssa vaan panostan enemmän treeniin. Hiltonkin rasittuu paljon kisamatkoista kun on niin iso vielä ja voimaton. Hilton käyttäytyy kisoissa niin hyvin että se ei enää tarvitse ratakokemusta vaan enemmänkin voimaa, ja sitä saavutetaan vaan treenaamalla kotona.

Voidaankin todeta että tämä vähän vähempi kisaaminen oli Hiltonille hyvä ratkaisu kun en väsytä sitä piktillä matkoilla ja se saa ottaa vähän rennommin kun on oikeen kuuma kesällä. Haluan kestävän hevosen joka tykkää kisaamisesta, joten turha sitä on kisata nyt puhki näin nuoressa iässä jo.

Ensi kaudelle jos pitäisi nousta PSG-Inter 1 tasolle tarvitaan tietenkin sitten taas myös vähän ratakokemuksia kun on sen verran vaikeampi taso joten kestää varmaan pari kisaa kunnes löytää uuden verkkarutiinin ja tietää miten hevonen toimii radalla. Mutta toivon että voidaan pikkuhiljaa jättää Va B-luokat taaksemme ja suunnata täysillä eteenpäin :)

måndag 27 oktober 2014

Videot ja kuvat areenalta











On kyllä kiva kun voi aina videolta katsoa jälkeenpäin oman suorituksensa. Omasta mielestäni Zebbe tuntui aika huonolta radalla, en saanut sitä niin hyvin takaosan päälle kun mitä se oli verkassa ja tuntui että se vähän "horjui" pois avuiltani välillä kun oli vähän löysänä. 

Mutta kun katsoin videon olin kuitenkin todella iloinen siitä että vaikka se nyt oli vähän löysä ja niitä pikkurikkeitä tuli niin yleisvaikutelma on niin paljon parempi! Se on paljon pehmeämmän ja tyytyväisemmän oloinen, ja se on se tärkein. Nyt pitää vaan saada nuo pienet palaset kohdilleen tässä talven yli niin sitten onkin jo tosi hyvä :) 

Tavoitteena on kyllä päästä sen 70% rajan yli ja olen varma että jos tehdään kovasti työtä talven yli me myös saavutetaan se. Nyt on enää pienistä asioista kiinni. Ens kaudella mennään kuitenkin varmaan päätavoitteena vielä pikkukierros ja sitten bonuksena olis jos pääsis debytoimaan Inter II /GP tasolla sitten syksymmällä :)

En kyllä millään malttais odottaa että pääsen tuonne areenalle uudestaan! Nyt menin itse vähän lukkoon kun oli niin paljon mitä piti sisäistää siellä areenalla samaan aikaan että unohdin vähän ratsastaa :P Jos olisin ratsastanut joka askeleen vähän paremmin olisi tietenkin tuloksetkin olleet pari % korkeammat. Mutta nyt en siihen kyennyt. Enkä siis sano että yli 67% on huono tulos, mutta niin se vaan on että nälkä kasvaa syödessään :P

Seuraavalla kerralla osaan jo vähän odottaa minkälaista siellä on ja pystyn sitten skarppaamaan vähän paremmin. Zebbe otti koko homman myös tosi hyvin ja olen varma että sekin haluaa sinne isolle areenalle pian uudestaan ;) Vähän harmittaa että kisakausi on ohi mutta toisaalta meillä on erittäin intensiivi talvi tulossa, joten sekin tulee olemaan hauskaa kun saadaan lähteä parantamaan meidän liikkumista ja mitä parasta, harjoittelemaan ja oppimaan GP-liikkeitä tosissaan!



Ja tässä vielä video palkintojenjaoista :)


söndag 26 oktober 2014

Kuvapommi HIHS:n verkasta

Lisää kuvia tulee huomenna ja videot myös. Siihen asti saatte katsella verkasta otettuja kuvia :)
Kuvista suuri kiitos Cialle :)





















lördag 25 oktober 2014

Mikä mahtava kokemus!



Tänään oli kyllä niin mahtava, sekava, epätodellinen päivä että en oikeen ole sisäistänyt koko asiaa vieläkään. Heräsin aamuyöllä klo 04 enkä saanut sen jälkeen nukuttua kun minua jännitti ihan sairaan paljon, ja jännitys meni ja tuli aallottain siinä aamun aikana kunnes saavuttiin jäähallille. Sitten tuli vaan sellainen fiilis että hitsi kuinka hauska päivä on tulossa. Sen jälkeen jännitys katosi täysin ja oli vähän sellainen "tyhjä" olo. Keskityin verkkaan täysin ja oli kyllä niin ihanaa kun Nipsu oli auttamassa siellä, sain sitten tehtyä paljon paremman ja tehokkaamman verkan.

Kun piti mennä areenalle mua ei jännittänyt yhtään, siis ei pätkääkään, eikä edes siinä vaiheessa kun astuttiin areenalle. Ajattelin vaan että "aijjaa, eikö tää oo sen mahtavempaa" :P jotenkin en osannut sitten kuitenkaan keskittyä ratsastamiseen niin hyvin kuin olisin halunnut eikä mulla oikeen jäänyt mitään kuvaa siitä mun radasta, en ollut tyytyväinen enkä pettynyt. En oikeen osannut sanoa tai tuntea mitään :P

Kolmas sija ja 67.275% tulos oli just se mitä oli salaa toivonut, olin itsekseni ajatellut että jos pääsen kolmannelle sijalle ja saan yli 66% ensimmäistä kertaa noin isolla areenalla niin olisin enemmänkin kuin onnellinen! Ja me saavutettiin molemmat tavoitteet.




Zebbe on ollut maailman ihanin hevonen, en olisi uskonut että se noin coolisti tuonne areenalle menisi, ihan kuin se sinne kuuluukin < 3 se kyllä osoitti että se pystyy pitämään päänsä kylmänä noinkin vaikeissa tilanteissa ja se on erittäin tärkeä ominaisuus kilpahevosessa, varsinkin jos tulevaisuudessa tähtää isoihin kisoihin missä areenat ovat tuollaisia ;)

Lisää kuvia ja video radasta tulee, huomenna tai maanantaina. Nyt ollaan menossa pikkuhiljaa syömään ja sitten juhlimaan Helsingin yöhön :)

fredag 24 oktober 2014

Huomenna on kisat!

Areenalla


Huomenna se sitten oikeasti tapahtuu. Voi apua. Nyt kyllä jännittää tosi paljon, toivon vaan että voin kääntää sen jännittyneisyyden siihen että skarppaan oman ratsatsuksen kanssa ja olen mukana joka ikinen sekuntti ratsastamassa 110%, ilman että se menee liian väkisin vääntämiseksi :P

verkka-hallissa

Tänään herätyskello soi kello 04.00 ja ei kun jäähallille Zebben kanssa aamutreeneihin! klo 06 pääsi verryttelyhalliin ja sitten menin sen jälkeen vielä areenalle näyttämään Zebbelle paikkoja. Se oli todella todella rauhallinen, oikeesti liian rauhallinen joten vähän odotan kunnon pommia huomiselle :P areenalla oli valehtelematta yli 20 hevosta, jotka pyöri siellä ympäri laukkaa ja ravia sikinsokin eikä Zebbe siitäkään välittänyt yhtään :) huomenna voi olla ihan eri kun se on siellä yksin..




Mutta paikat on nyt kuitenkin näytetty sille. Hilton oli aivan superhyvä tänään! Se on kyllä löytänyt takajalat ihan eri tavalla vaan tässä parin päivän sisällä ja tänään sain oikeen ahaa-elämyksen sen kanssa, tai Hilton sen ehkä eniten sai kun se tajus nyt miten käyttää sitä takaosaa :P


onsdag 22 oktober 2014

Terveisiä Keravalta



Nyt ollaan päästy tänne asti ja eka treeni takana molempien hevosten kanssa. Hepat ovat siis Tuulen Tallilla Järvenpäässä ja me asutaan Cian kanssa hotellilla Keravalla.

Nipsu ratsasti tänään Hiltonin ja yritti vähän löytää sen takajalkoihin aktiivisuutta ja "kontaktia", se on se ongelma miksi se menee vähän lukkoon kun se ei oikeen tajua miten sen pitää polkea sitten kun sitä kokoaa enemmän. Joten siihen on tarkoitus nyt panostaa tämä viikko.





Zebben kanssa tehtiin tosi hyvä jumppa ja se oli todella hyvä, välillä se vähän tulee vahvaksi kun siirrän askellajissa alaspäin mutta tuhat kertaa parempi kun mitä se on ollut. Mun pitää olla tarkkana että en itse jää pitämään sitä vasemmalla ohjalla vasemmassa kierroksessa kun silloin se protestoi ja tulee vahvaksi. Kun päästän vasemmalta ja ratsastan asetuksen pohkeesta ja alas oikealle ohjalle se on tosi kevyt ja hyvä edestä.






Tehtiin paljon siirtymisiä matalassa muodossa ympyrällä, vastalaukkoja ja väistöjä. Eli ihan perusjuttuja. Se tuli todella pehmeäksi pätkittäin ja huomenna on sitten toivon mukaan kiva työskennelllä sen kanssa vähän enemmän. Nyt pitää vaan pitää se mahdollisimman pyöreenä ja rentona läpi kropastaan, silloin se pystyy suorittamaan parhaiten.

Huomenna sitten tehdään vähän enemmän hommia Zebben kanssa ja perjantaina mennään areenalle tutustumaan. Huomenna olis myös tarkoitus käydä seuraamassa kouluratsastusta illalla areenalla, ja sound-checkaamassa musiikki (kun en tänään ehtinyt paikalle...) Jotain shoppailuakin pitäis ehtiä tehdä :)


måndag 20 oktober 2014

Tavoitteet Small Tour finaaliin

Ensinnäkin täytyy kyllä sanoa että mä en oikeen vieläkään tajua miten me ollaan sinne finaaliin kvaalattu, koko juttu tuntuu ihan uskomattomalta.

JB Kuvaus

Yksi mun suurimmista unelmista tulee lauantaina toteen kun pääsen areenalle kilpailemaan. Siksi en halua asettaa mitään kilpailullisia tavoitteita koska haluan ainakin yrittää nauttia tästä ainutlaatuisesta tilaisuudesta, eikä stressata liikaa että pitää suorittaa tosi hyvin.

Tämä on vain yksi etappi meidän elämässämme ja tulevaisuuden tavoitteet ovat korkeammalla kuin Small Tour luokat, mutta tämä onkin todella mahtava välietappi ja osoittaa sitä että ollaan menossa oikeaan suuntaan,ylöspäin.

Tottakai haluan että me pystytään tekemään mahdollisimman hyvä suoritus ja siihen kyllä meinaan pyrkiä ja yrittää parhaani, mutta se ei saa mennä siihen että siellä tuskahiki otsassa ratsastetaan ja sitten unohdan nauttia siitä hetkestä ja saavutuksesta että me ylipäätään  ollaan päästy sinne asti.

(C) Heidi Järvi

Haluan vaan tuntea että ollaan areenalla ihan yksin Zebben kanssa ja nauttia sen kanssa siitä että me ollaan yhdessä niin hyviä että saavutettiin finaalipaikka tänä vuonna. Zebbe on minulle maailman tärkein, ja vaikka saisin valita en haluaisi minkään muun hevosen kanssa sinne mennä, vaan Zebben kanssa, menee miten menee. Meillä on superhyvä musiikki ja siihen tahtiin on aina yhtä mahtava ratsastaa.

Tämähän on myös ensimmäinen kerta kun kumpikaan meistä pääsee noin isoon kisaan ja noin isolle areenalle joten eihän sitä ikinä tiedä miten  me reagoidaan, ehkä Zebbe jännittyy ja ehkä mä meen täysin lukkoon :P Mutta tärkeintä on kuitenkin se että me tehdään tämä yhdessä, ja yhdessä tästä jatketaan myös eteenpäin, mä en ole yksin eikä ole Zebbekään. Mä en voi sanoin kuvailla kuinka mahtavaa on tehdä tämä reissu Zebben kanssa, kaikkien vastoinkäymisten läpi me ollaan nyt päästy tähän, ja voi kuinka upeeta se on :)