Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

fredag 18 november 2016

Olispa aina näin kivaa ratsastaa!

Tällä viikolla Pixu on ollut kuin unelma, olen ratsastanut sillä ma, to ja tänään (pe). Tiistaina sillä oli vapaapäivä ja keskiviikkona juoksutus. Viime viikolla se oli tosi hankala niskastaan, mutta nyt on ollut sitten ihan superhyvä koko viikon! Olen aloittanut tosi kevyeellä tuntumalla alkuun, en vaatinut hirveän paljon taivutusta tai asetusta, vaan etttä se liikkuu suorana eteenpäin ja rentoutuu. Sitten kun se on rento voin vaatia enemmän taipumista ja pyöreämmälle kaulalle. Eilen ja tänään pystyin aloittamaan jo aika normaalilla tuntumalla, kuitenkin koko ajan vähän siellä kevyemmällä puolella.

(C) Heidi Järvi


Nyt tuntuu, että olen saanut ravissa vähän niitä lapojakin hallintaan, tekemällä paljon avoa pitkää sivua pitkin. Nyt se jo vähän ymmärtää, että pohjeapu ei aina tarkoita, että siitä pitää lähteä täysillä eteenpäin, vaan se voi myös olla kokoava tai taivuttava!! Iso oivallus siis. Avossa olen saanut säkää hyvin ylös ja taipumaan sisäpohkeesta. Jopa niin hyvin, että lopussa olen vähän voinut vaikuttaa ravin kokoamisasteeseen ympyrällä, pyytämällä ulkopohkeella vasemmassa kierroksessa oikeeta lapaa ylös, silloin olen saanut pari isompaa askelta siihen!

Laukassa Pixu menee vasemmassa kierroksessa älyttömän hyvin jo ja kokoaa ihan koottuun laukkaan. Tässäkin olen harjoitellut tosi paljon avoa pitkää sivua pitkin. Oikeassa kierroksessa laukka on vielä vaikein, mutta tänään tuntui, että sain sen oikeasti rentoutumaan ja taipumaan oikealle ja kantamaan oikeeta kylkeä. Tämäkin onnistui sen oikean avon kautta.

Laukanvaihtoja ollaan myös harjoiteltu!! Maanantaina Pixu vaihtoi puhtaasti laukan molempiin suuntiin ekalla yrityksellä, joten jätin sen sitten siihen! Eilen oli niin paljon väkeä maneesissa, että en sitten viitsinyt harjoitella vaihtoja kun ne pitää aina ajoittaa niin täysin oikeaan kohtaan, että olisi mahdollisuus niissä onnistua :P Tänään taas harjoiteltiin vaihtamista, ekalla yrityksellä oikeasta laukasta vasempaan puhtaasti, ja kolmannella vasemmasta oikeaan.

(C) Heidi Järvi


Harjoittelen Pixun kanssa vaihtoja vastalaukasta, eli voin mennä monta kierrosta vastalaukkaa ja sitten yritän vaihtaa aina kun tulen kohti peiliä jotta itse varmasti näen oliko vaihto pouhdas vai ei. Ajattelen, että teen puolipidätteen uudella ulko-ohjalla, ja uudella ulkopohkeella vähän ikäänkuin "heitän" takaosan pois siitä ulkopohkeesta, näin varmistan, että takaosa ei jäisi jälkeen ;) Eli jos tulen esim oikeassa laukassa vasemmassa kierroksessa, otan puolipidätteen oikealla ohjalla ja oikealla pohkeella siirrän takaosaa vasemmalle, ja tässä Pixu sitten vaihtaa yleensä puhtaasti. Laukan pitää olla tarpeeksi koottu ennen vaihtoa myös.

Nyt elää toivo, että me päästäis ensi kaudella sitten niitä Va B-luokkia kisaamaan, varmasti kuitenkin aloitetaan he A tasolta ensin, jotta saadaan vähän sitä kisarutiinia neidille, mutta tavoitteena nyt talven yli kouluttaa se niin, että se olisi teknisesti valmis Va B luokkiin! :)

(C) Heidi Järvi


Hilton on ollut aika hemmetin virkeä, ell pääsee vasta ensi viikolla ultraamaan, mutta päätin nyt aloittaa vähän kevyeesti sitä hölkkäämään kun se on parempi se kuin, se että se pomppii pystyyn ja riski, että se rikkoo itsensä siinä on sitten paljon suurempi. On ollut tosiaan todella pirteä ja vetreän oloinen :D yritän kuitenkin vaan kävelyttää ne päivät kun se vaikuttaa rauhalliselta, mutta jos on kunnon pommi niin sille on parempi vähän hölkätä ;)

Inga kommentarer

Skicka en kommentar