Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 14 november 2016

Uusi viikko alkakoon taas!

Pahoittelut taas on kirjoitukset vähän jääneet, olen ollut taas kovasti menossa joka päivä ja viikko sitten olin taas tosi kipeä, joka onneksi sitten menikin yhtä nopeasti ohi kuin tulikin!

(C) Taru Arola


Hilton reppana on kiltisti vaan kävellyt ja lomaillut, mutta nyt onkin pian 4 vkoa pulkassa ja päästään sitten taas tekemään hommia!Uskon, että tämä 4 vkoa täyttä lomaa on ollut just se, mitä Hilton on tarvinnut sekä henkisesti että fyysisesti! Sehän on ollut koko tämän kauden tosi epämotivoitunut työntekoon, niin nyt toivon, että tämän jälkeen se on taas innoissaan ja tykkää taas tehdä hommia!

Pixu on tehnyt entistä enemmän töitä, ja on mennyt hyvin eteenpäin. Mun täytyy itse olla Pixun kanssa niin tarkka aina, jos yhtään olen huonolla tuulella niin on melkeen parempi olla ratsastamatta kun se aistii sen heti ja sitten en kyllä saa sitä millään rentoutumaan :P herkkä tamma.. Nyt Pixu on ollut superhyvä ja olen työstänyt vastalaukkoja tosi paljon. Nyt se pystyy jo menemään helposti isolla ympyrällä vastalaukkaa monta kierrosta ;) Ravissa teen tosi paljon avoja pitkää sivua pitkin, tässä mun mielestä on ollut ongelmana saada sen etuosa ja lavat(säkä) ylös. Eilen tuli ensimmäisen kerran sellainen tunne, että ne vähän nousi sieltä nimenomaan avojen kautta. En ole oikeen tuntenut, että olen päässyt siihen pohkeilla käsiksi niin, että se tajuais vähän nostaa sitä etuosaa ylös. Sehän on rakenteeltaan vähän haastava ja helposti kulkisi etuosa matalana, mutta oikealla työllä me kyllä saadaan se etuosa sieltä ylös!


(C) Taru Arola. Pixu on nyt useita kk:sia syönyt Speedexin rehuja, ja siitä olen kirjoittamassa postausta, tulee lähiaikoina, tällä rehulla ollaan saatu tosi hyvin Pixulle sitä massaa :)


Sillähän on kuitenkin hurjan hyvä työntö takaa, nyt se helposti vähän kääntyy sitä vastaan kun se työntää takaa mutta etuosa vaan menee alas, sitten kun saadaan se etuosa paremmin ylös niin se työntö takaa tulee nostamaan sitä etuosaa enemmän sinne ylöspäin. Tähänkin tarvitaan niin paljon enemmän lihaksia sinne eteen vielä, sillä on se kaulan alkuosa vielä ihan tyhjä, mutta muuten on tullut onneksi lihaksia jo paljon. Selkä on levinnyt sen verran, että mä jouduin vaihtamaan sille Hiltonin satulan :D Ajattelin huvin vuoksi vaan kokeilla sitä sen selkään, kun se Zebben vanha satula on jäänyt sille liian kapeaksi. No se Hiltonin satulahan istui sille oikeen hyvin! Että sillä mennään nyt sitten :)

Pixulla on nyt ollut vähän intensiivisempi treenijakso, ajattelin vielä yrittää pitää samaa tahtia yllä kunnes me lähdetään reissuun joulukuussa, sitten Pixu voisi pitää palauttelulomaa ja vaan kävellä ja tarhailla pari päivää. mielestäni on hyvä aina jaksottaa treenit näin, että välillä mennään oikeen kunnolla ja sitten pidetään taas vähän taukoa ja annetaan hevosen kunnolla palautua, kun se, että mennään tasapaksuisesti koko ajan. Tosin kisakaudellahan se melkeen meneekin niin, mutta talvella voi hyvin jaksotella treenejä hieman :)


13 kommentarer

 1. Mitä Zebbelle kuuluu?

  Kangista...muistan, että sulla oli Z kanssa ongelmia joskus, että se meni passikäyntiä, vai oliko se Hilton (?) Miten pääsitte asiasta yli? ts,
  kuinka sait hepan rennoksi ja normaaliin kävelyyn. Itse olen puomeilla saanut käyntiä paremmaksi kankien kanssa, aika pitkillä väleillä, että heppa joutuu oikeasti rohkeasti menemään eteen. Ravikin voi olla passikäynnin jälkeen, hiukan ilmavaa, pyristelee tavallaan tuntumalta pois, ollen liian koottu, mutta siihen tuntuu aika olevan lääke, eli kun heppa lämpiää ja huomaa käden olevan paikallaan, se sulaa siihen sitten ja liikkuu vähän aidommin kohti ohjaa.
  Meillä olisi nyt tamman kantoajan aikaa treenata rentoutumista ja kaikenlaista molemminpuolista luottamusta, joten treenivinkkejä otetaan vastaan!

  Mukavia talvitreenejä heppojen kanssa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Passikäynti tulee siitä kun hevonen ei kävele selän läpi, niin mä työstin Zebben kanssa paljon sitä, että sen pitää koko ajan olla pohkeen edessä,kävellä eteenpäin kohti tuntumaa ja näin rentouttaa selkää. Minusta tuntui, että käynti meni huonoksi aina kun se jäi pohkeen taakse ja jäi "odottamaan" liikaa jotenkin siinä käynnissä, sen takia se jännittyi selästään. hilton on tehnyt tätä samaa kisoissa, mutta se tulee varmasti siitä kun se niin jännittyy muutenkin kisoissa niin se näkyy sitten toki käynnissä myös. Tässä annoin sen vaan mennä vähän matalemmassa muodossa rennosti (minulla on ollut ongelmia vain kootussa käynnissä) enkä kokoa niin paljon. Joten sitä rentoutta harjoittelisin paljon, että saat sen selän rennoksi, ja hevosen ajattelemaan eteenpäin kohti tuntumaa käynnissä. väistöt auttavat myös hevosta kävelemään paremmin, käyntiväistöt siis :)

   Radera
  2. Juu, eteenpäin pitää ajatella ja mennä :) enemmän, meillä on vähän sitä ylös leijailua :(, mutta kyllä rentous korjaa tätä paljon.
   Käyntiväistöt otetaan ahkerammin ohjelmaan, kiitos.

   Radera
 2. Mitä, eikö sinun pitäisi tarkistaa Hiltonin jalka ennen kuin palaat normaaliin treeniin?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eiköhän se ole aika päivänselvää :D

   Radera
 3. Mikä satula hiltonilla on? Ja mikä zepen vanha satula on?

  SvaraRadera
 4. Olipa kiva lukea teidän kuulumisia!
  Joko se neljä viikkoa kului - äkkiä ne viikot menee. Kiva että pääset taas Hiltoninkin kanssa hommiin.
  Pixun kehityksestä on huikea lukea - ensi kaudella näemme teidät varmaan kisakentillä!? :)
  Oletteko koko joulukuun reissussa? Kyllä täältä pimeästä ja loskasta mielellään lähtisi, jos olisi mahdollista.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo äkkiä se meni :) toivotaan, että päästään kisoihin asti Pixun kanssa ensi kaudella, se on tavoite :) me mennään vain viikoksi reissuun, ei sen pidempää, en raaski jättää meidän kissanpentua pidempään vaikka mun äiti sitä hoitaakin :p

   Radera
 5. Kissanpennusta puheenollen, hän on aivan valloittava pikkuinen! Instassa katsoin uusia kuvia. Oma pitkäkarvainen kisuni on jo 14-vuotias.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Liam on kyllä ihan supersöpö <3 vaikka vielä on kauhea ikävä Cleoa ;( mutta sitä ei voi kukaan poistaa, Liamon kuitenkin tuonut paljon iloa arkeen, hauska kaveri :p

   Radera
 6. Anteeksi, näin kukkahattutätinä pakko mainita, että tuossa postauksen ylemmässä kuvassa (kuvassa sinä ja hevonen) näyttää siltä, että hevosella olis kipua. Saatan toki olla väärässä, mutta silmistä päätellen. Mutta olet todella taitava ratsastamaan, joten tuskin aiheutat hevoselle kipua. Mutta pisti vaan silmään tuo kuva. Mutta hyvää joulua! :)

  SvaraRadera