Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 14 december 2016

Olipa ihana loma, mutta vielä ihanempaa oli päästä takaisin satulaan!

Budapest oli kyllä älyttömän kaunis kaupunki, oi että! Ja kyllä Budapestin joulumarkkinat oli Frankfurtia paremmat :D kierreltiin aika paljon kaupunkia, molemmin puolin Donaun jokea, käytiin kylpylässä, syötiin hyvää ruokaa, ja shoppailtiin :) ainut miinus oli, että mulle iski ihan kaamea vatsatauti/ruokamyrkytys ma-aamuna ja halailin sitten vessanpönttöa koko maanantain (viimeinen päivä) ja eilinen kotimatka oli kyllä aikamoista tuskaa... Mutta nyt onneksi ollaan kotiin päästy ja tänään olo oli jo huomattavasti parempi, ratsastamaankin pääsin! Nyt taas vähän heikottaa ja huomenna pitäisi pirteänä lähteä taas Helsinkiin 04:55 junalla pikavisiitille.. Voi olla että tulee otettua aika rauhallinen loppuviikko sitten, tuntuu että saatan sairastua tässä vielä uudestaan :P

(C) Heidi Järvi


Ratsastin tänään omista hevosista vaan Hiltonin kun oli ratsutettavakin, ja Pixua mielellään työstän nyt liinassa vähän enemmän kun se siinä on tajunnut todella hienosti miten koota sitä laukkaa! Vasemmassa kierroksessa se ottaa pari askelta melkein ihan piruettilaukkaan, ja tänään ensimmäistä kertaa teki sen myös oikeassa laukassa! On kyllä ihan huippuhyvä juttu, että se keksii sen laukan kokoamisen liinassa, on sitten huomattavasti helpompaa saada se toimimaan myös selästäpäin!

Hilton oli todella iloinen kun pääsi vähän hommiin, ja oli niin kiva ratsastaa sillä taas! Vaikka se oli vähän sitä mieltä, että ehkä nyt ei ole ihan pakko työntää takaosan päältä ja olla nopea, ja taipua, jne, mutta parin keskustelun jälkeen se liikkui todella hyvin!

Huomenna en ehdi Helsingin reissun takia ratsastaa itse, mutta vedetään sitten kunnon treeniviikonloppu pe,la ja su heppojen kanssa! Pixun kanssa ajattelin kokeilla juoksuttaa sitä ensin, että saan sen laukan siinä liinassa taas hyväksi, ja sen jälkeen kokeilla selästäpäin. Hiltonin kanssa pikkasen nostetaan treeninmäärää pikkuhiljaa tekemällä enemmän sulkuja, siirtymisiä, ja kokoamisia.

7 kommentarer

 1. Hei!
  Kiinnostaisi kuulla lisää tuosta sun juoksuttamisesta! Juoksutatko yhdellä vai kahdella liinalla? Ja miten käytännössä kokoat hevosta maasta käsin (kahdella liinalla vielä ymmärrän jotenkuten, mutta jos yhdellä..?)? Olisi super kiva jos jaksaisit kertoa, kun harvemmin on mahdollisuus kysellä noin taitavilta ihmisiltä :)
  Terv. Amatööri :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mulla on ihan tavalliset sivuohjat jotka pidän löysällä (Pixu ei yhtään saisi nyt nojata kuolaimeen kun silloin lavat putoaa alas) ja sitten liina kuolainrenkaasta läpi juoksutusvyöhön niin että voin sillä vähän taivuttaa hevosta sisälle kun juoksutan. Sitten teen aika paljon niin että vaihtelen ympyrää laitan sitä isommalle ja pienemmälle ja kun tuon pienemmälle otan pieniä "poulipidätteitä" liinassa eli sisäohjasta, siinä Pixu ottaa takaosan hyvin alle ja nostaa selän. Voi olla että tämä vaatii hieman harjoittelua koska ajoituksen täytyy olla just oikea, mutta toimii superhyvin ainakin Pixun kanssa!

   Radera
 2. Mikä paita ja ratsastushousut sulla on tuossa kuvassa? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Paita on KL ja housut Pikeurin :)

   Radera
 3. Minua kiinnostaa aivan sama asia, kun edellistä. Ja vaikka vielä saisi juoksutuksesta, niin olisi jo luksusta! Joulun odotusta!!

  SvaraRadera
 4. Siis videota juoksutuksesta :)

  SvaraRadera
 5. Upea toi kuva, hienoa ratsastusta! Voikun itsekin joskus osaisi tai saisi mahdollisuuden opiskella...

  terv.amatööri

  SvaraRadera