Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 22 november 2016

Heidi Svanborg-Lodmanin treenit

Sunnuntaina käytiin Pixun kanssa kouluvalmennuksessa kotitallillamme. Pixu sai paljon kehuja, että sillä on kaikki palaset olemassa mutta ne pitää vaan saada kasattua yhteen ;) Heidi totesi samat jutut mitkä mä jo olen Pixun kanssa oivaltanut, eli lavat ja etuosa pitää saada enemmän ylös jotta se pääsee kantamaan sen kroppaa paremmin, ja vaan tasaisuutta ja suoruutta, ja lihasten ja voiman kasvattamista :P

(C) Anna-Karin Åkers


Laukassa sain ratsastaa sen aika alas edestä, ajatuksena niska alas säkä ylös, ja laukan tahtia mahdollisimman hitaaksi. Laukka olikin jostain syystä nyt parempi oikean kierrokseen kuin vasempaan, mikä sinäänsä hyvä asia, aina kun huonompi suunta muuttuu paremmaksi se on hyvä merkki oikeasta kehityksestä. Ravissa tehtiin vaan käynti-ravi-siirtymisiä ja tässäkin ihan basic, että sen pitää pysyä rentona selästään siirtymisten läpi.


Nyt ajattelin pitää Pixulle tämän viikon vähän lepposampaa, se oli sunnuntai iltana käyttäytynyt oudosti karsinassaan ihan kuin olisi ollut ähky, sain onneksi heti puhelun tallilta ja pääsin sitten kävelyttämään Pixua ja soittamaan päivystävälle eläinlääkärille. Pixun olo helpottui huomattavasti kun kävelytin sitä ja olin ehtinyt tunnin verran kävelyttää kun ell tuli paikan päälle toteamaan, että ei sillä mitään ähkyä ole vaan suolistoäänet ovat ihan normaalit! Onneksi, oli sitten varmasti saattanut tullakin kunnon ähky jos sen vaan olisi yöksi jättänyt karsinaan kun se kuitenkin oli selvästi osoittanut, että jotain on nyt huonosti kun oli kuopinut ja mennyt makaamaan karsinassaan siinä aikasemmin. Se oli todnäk reagoinut hieman kosteampaan heinään.Eilen sitten oli kevyt juoksutuspäivä, tänään täysi vapaapäivä, huomenna jos on tilaa ajattelin juoksuttaa hieman puomien yli, ja sitten jos säät sallii käydään metsäkävelyillä to ja pe. Lauantaina sitten juoksutusta taas ja sunnuntaina esteitä :) eli ei mitään koulutreenejä tällä viikolla, Pixu on ansainnut nyt pienen palautusloman taas kun on mennyt hurjan paljon taas eteenpäin nämä viimeiset viikot. Ensi viikolla Nipsu tulee taas valmentamaan niin silloin päästään taas kunnolla hommiin!

3 kommentarer

 1. Pixu on mennyt paljon eteenpäin. Hienoa työtä olet tehnyt sen kanssa.
  Jaat niin viisaasti sen viikon ohjelman monipuoliseksi ja vaihtelevaksi, että sillä pysyy into ja mieli korkealla.
  Blogiasi on ihana seurata. Pixu on tulevaisuuden rusettihai.
  Huolestuin kuin luin sen vatsanpuruista, onneksi kävelytys auttoi.

  SvaraRadera
 2. Eikö Pixu kerää ylimääräistä hölmöilyenergiaa tuollaisesta usean päivän kevyestä liikutuksesta? Oma hevoseni on ainakin näin lukeman perusteella aika samaa maata kuin Pixu, ja olen monista teidän jutuista saanut vinkkejä omaan tekemiseen, kiitos siitä :) Mutta meillä ei voisi millään juoksuttaa, pitää täysvapaata ja juoksuttaa taas, hänellä kiehuisi täysin yli.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ei itse asiassa kerää :p se on aina yhtä rento ja kiltti, mutta ratsastamaan ei kannata mennä suoraan vapaapäivän jälkeen, silloin on yleensä yliherkkä ja vaikea saada rennoksi. Mutta kunhan juoksuttaa päivää ennen niin ei ole ongelmaa :)

   Radera