Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sophia

Sophia Alexandra Backlund

synt. 31.01.1986 Vaasassa

pituus: 176cm

paino: 60kg 
Moi! Olen Sophia, Vaasalainen kouluratsastaja ja juristi. Ratsastuksen lisäksi pyrin käymään aktiivisesti salilla sekä keväästä syksyyn myös pitkillä lenkeillä, tukemaan ratsastustani ja parantamaan istuntaani.

Olen ollut "heppa-hullu" ihan pienestä asti, aloitin ratsastusurani Vaasan Hubertuksen ratsastuskoululla kun olin 6-vuotias. Siellä sitten pyörin koko lapsuudeni ajan ja ensimmäisen oman hevoseni sain kun täytin 12 vuotta. Hevonen oli Largetto, ruotsalainen PV.

"Lakulla" opin miten pysyä villin hevosen selässä mutta sain myös kokea hienoja hetkiä kilpailuradalla sekä kehittyä kouluratsastajaksi. Lakun kanssa nousin helppo A-tasolle jonka jälkeen se vaihdettiin hieman osaavampaan hevoseen Daddy Cooliin, eli Dadde. Dadden sain 16-vuotiaana ja sen kanssa pääsin kisaamaan Prix St George tasolle asti vaikka menestystä tulikin vain Va B-tasolle saakka. Dadde opetti minulle ratsastajana todella paljon sillä se oli todella osaava ja oli junnulle oiva opetusmestari. Sain opetella sarjavaihtoja, piaffia ja passagea sekä piruetit.

 Kun viimeinen vuosi nuorten ratsastajien ryhmässä oli lähestymässä päätettiin että minulle piti saada hevonen alle joka pärjäisi myös PSG-tasolla ja näin tuli taas hevosen vaihto eteen. Ostettiin minulle Hollannista upea opetusmestari Kindley, jonka kanssa pääsin sitten voittamaan ruusukkeita PSG-luokistakin.Kallen rinnalle ostettiin kesällä 2008 nuori tulevaisuuden lupaus Zerleone jonka kanssa ollaan yhdessä noustu Intermediaire 1-tasolle asti.

Kesällä 2011 löysin sattumalta Hiltonista videon netissä ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä. En ollut etsimässä toista hevosta mutta jokin Hiltonissa veti minua niin paljon puoleensa että minun oli yksinkertaisesti pakko se ostaa. Ja joka päivä siitä lähtien Hilton osoittaa että hän todella on jotain erityistä ja meillä yhteistyö pelaa todella hyvin, Hiltonin kanssa on joka päivä ilo treenata!

Omat tavoitteet ratsastuksessa ovat korkealla ja oppimisinto vaan kasvaa mitä enemmän opin. Mitä enemmän tässä lajissa oppii sen paremmin huomaa miten vähän sitä osaakaan. Se tässä lajissa onkin niin hienoa, ikinä ei olla siinä pisteessä että osataan kaikki, vaan aina on lisää opetettavaa. Parasta kuitenkin on se yhteistyö ja se suhde mikä luodaan hevosen kanssa, se on parhaimmillaan maagista ja sen takia kouluratsastus on minun suurin intohimoni.