Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 17 oktober 2009

Syksy ja talvi tulossa tänne kovaa vauhtia..

Koko viime viikko on ollut todella kylmää,ihan nollaan asteeseen mittari tippunut yöllä,urk :/ en tykkää talvesta enkä syksystä.. Mutta Zerleone se vaan paranee ja paranee joka päivä <3 Saskiakin totesi että se on todella älykäs hevonen kun oppii uudet asiat aivan ihmeen nopeasti. Tähän asti olen yrittänyt opetella itse sekä hevoselle ratsastaa alkuverkassa(ja muutenkin) ravia PALJON hitaammassa tahdissa kun mitä tähän asti olen ratsastanut. Alkuverkassa on tärkeää että hevonen ratsastetaan syvään ja matalaan muotoon ja että ravin tahti on niin "hidas" että hevonen löytää rytmin ja rupeaa käyttämään selkää,ja sieltä tulee sitten se "schwung" raviin mitä sitten kootussa ravissa halutaan. Zebben ravi on ollut liian nopea ja selätön. Se oppi sitten viikossa mitä halusin siltä ja kun aloitimme sitten harjoitusravissa kokoamaan ravia se rupee "liitämään" todella upeasti ja käyttää selkää ja takajalkoja paljon paremmin. Vielä se ei kauhean pitkiä jaksoja ole jaksanut emmekä ole halunneet prässätä sitä liikaa,joten aina kun pari askelta ratsastettu kootummin heti sen jälkeen pohkeesta eteen,Zebbe nimittäin helposti jää pohkeen taakse vaan kun kokoaa noin paljon. En ole mikään mestari selittämään näitä asioita,mutta yritän nyt jotenkuten kummiskin,ehkä jollekkin olisi tästä apua :) ainakin osaan sitten itse lukea täältä mitä me harjoiteltiin Holgan luona.
Laukassa olemme harjoitelleet ensinäkin sitä että oikea laukka tulisi yhtä hyväksi kun vasen,se on ollut nimittän paljon heikompi. Tämäkin asia korjaantui parissa päivässä kunhan tiesin miten sen ratsastaa :) joten nyt harjoittelemme paljon eteen-kiinni siirtymisiä jotta hevonen lähtee pohkeesta HETI eteen ja että myös tulee takaisin ja kokoaa itsensä kun ottaa kiinni. Myös vastalaukkoja ollaan treenattu.
Ensi viikolla pitäisi aloittaa sitten tekemään hieman enmmän töitä,joten saa nähdä miten se meiltä sujuu :) Vielä olisi kaksi kuukautta treeniä täällä ja toivon todellakin että saisin vaihdot ja sulut hyvin alkuun joten kotona sitten on helppo jatkaa niitten treenaamista. Ja että ehdin saada Zebben ajoissa sille tasolle jota tarvitaan sitten MM-katsastuksissa. Minulla on koko ajan ensi vuoden nuorten hevosten MM:ät mielessä,se on minun ja Zerleonen päätavoite jota kohti harjoittelemme koko ajan. Joten toivon mukaan pääsemme heti alkukaudesta sitten hakemaan rutiiniä kilpailuradoiltakin ennen kuin katsastukset alkavat!
Paljon terkkuja kaikille tutuille Suomeen!!

Gruss,
Sophia & Zerleone

Inga kommentarer

Skicka en kommentar