Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 14 november 2009

2 weeks to go!!!

Siis täytyyt kyllä sanoa että olen aika ahkera päivittämään blogiani,olen jopa itse yllättynyt :) mutta toisaalta täällä ei ole kauheasti muuta tekemistäkään joten hyvin ehtii kirjoitella ja kertoa kuulumisia! Tällä viikolla Zebbe on päässyt kokeilemaan maasta käsin työskentelyä. Holgan luona käy kerran viikossa eräs mies joka on aivan MAHTAVA työskentelemään hevosia maasta käsin ja opettamaan niille piaffit,nyt en valitettavasti muista hänen nimeään mutta hän on käynyt Finkenin tallilla jo 16 vuotta. Zebbe ymmärsi aika nopeasti mitä mies hänelta halusi ja näytti jo vähän tosi hyvää piaffia! Ensi keskiviikkona sitten jatketaan.
Saskia on ratsastanut Zebben lähes joka päivä tällä viikolla,joten en ole itse saanut ratsastaa melkein ollenkaan (täytyy sanoa että en millään malta odottaa että pääsen kotiin ja taas SALILLE ja lenkeille treenaamaan kroppa kuntoon,täällä on kyllä kunto tippunut ja lihakset hävinneet,ja vähän laskiä tullut tilalle :( )

Tänään sain sitten kuitenkin ratsastaa itse,jee ja Zebbe oli AIVAN mahtava!! Teki oikeen hienoja lennokkaita ja puhtaita vaihtoja,vaikka pari tulikin ilman että pyysin vaihtamaan ;) poika on nyt niin innoissaan vaihdoista että haluaa tehdä niitä vähän liikaa,mutta se nyt on varmasti ihan normaalia kun nuorelle hevoselle justiin on opettamassa vaihtoja.

Eilen klippasin koko hevosen,ekaa kertaa elämässäni kun klippasin hevosin joten oli vähän jännää eikä ehkä ihan parasta jälkeä mutta sain koko hevosen +pään kummiskin klipattua niin nyt Zebbekin jaksaa sitten tehdä vähän enemmän töitä. Sille pitää kuntoa kohentaa ja lihaksia rakentaa,joten juoksutan sen myös iltaisin n 10-15min eteen-alas muodossa,aamupvällä sitten ratsastetaan. Saskia oli sitä mieltä että parempi tehdä näin kuin että yrittää ratsastaa liikaa ja sitten hevonen vain kyllästyy. On erittäin tärkeää että Zebbe tykkää töistä,että se itse haluaa tehdä parhaansa ja että se pitää siitä,joten liikaa ei saa tehdä. Tuo juoksutus tekee sille tosi hyvää,ja pääsee myös sitten ulos karsinasta vähän enemmän kun tarhaan se ei pääse. Huomenna käväisemme vaan kävelylenkillä ja sitten Zebbe saa nauttia solariumista :)

En ole saanut mitään kuvia vieläkään räpsittyä mutta ehkä ensi viikolla kun isä tulee tänne käymään kun lähdemme etsimään minulle uutta autoa,josko täältä löytyisi joku kiva :)

Terkkuja Suomeen!!!

Sophia & Zerleone

Inga kommentarer

Skicka en kommentar