Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 6 mars 2016

Miten tässä näin kävi?
Mä kävin Piccolon selässä ensimmäistä kertaa muistaakseni joskus joulukuussa, kun sen omistaja toi sen mulle kokeiltavaksi. Silloin oli suunnitelmana tuoda se mulle ratsutukseen pariksi kuukaudeksi. Muistan, että kun olin ensin päässyt pienien vaikeuksien kautta sen selkään se lähti heti menemään iiisoa ravia eteenpäin ja siinä sain vaan vähän pidellä itseänsä kiinni :P  Heti ekasta askeleesta tunsin että "wow, tässä hevosessa on laatua" !

Piccolo ehti olla helmikuun minulla ratsutuksessa ja siinä jossain vaiheessa se tuli myös myyntiin. Ajattelin monta kertaa että, pitäiskö... ;) ja niin siinä sitten loppujen lopuksi kävi, en voinut antaa noin laadukasta hevosta vaan mennä mun silmieni alta :P Niin alkuviikosta käytiin sitten klinikalla tekemässä ostotarkastukset ja röntgen-kuvaukset ja niin se sitten päätyi SB Dressagen omistukseen.

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan on vaikea sanoa, nyt se tarvitsee paljon aikaa jotta saa voimaa, kuntoa, ja lihaksia, ja saan sen koulutettua eteenpäin. Joko siitä tulee tosi kiva kisahevonen minulle, tai sitten joku muu saa nauttia siitä :) sillä on myös paljon kapasiteettia esteille, niin ajattelin että se myös pääsis hyppäämään ja ehkä vähän kisaamaan estepuolellakin, jos mun hyvä ystävä Tina jaksaa sen kanssa hyppäillä :P

Tänään itse asiassa vähän hypättiin sen kanssa, ihan pientä jumppasarjaa vaan, ja tosi hienosti meni :) mun instagram-tilillä, SOPHIAB_1986 on pari videota tämän päivän hyppelyistä ja pieni pätkä Piccolon laukasta.

Kerron lähemmin treenisuunnitelmista & Piccolon taustasta omassa postauksessa, yritän saada jotain kuvamateriaalia ensin siihen mukaan myös ;)

Niin ja hei ihanat lukijat, tarvitsen teiltä vähän apua, mikä olisi Piccololle hyvä lempinimi?:)

53 kommentarer

 1. Pikkis tai piksu :)!

  SvaraRadera
 2. pico, pike, pilo, picco..

  SvaraRadera
 3. Mahtavaa, että sait uuden hevosystävän! Toivottavasti teidät nähdään joskus kisaradoilla :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kyllä varmasti :) siinä vaan saattaa hetki kestää että ollaan siihen valmiita, mutta kyllä mä meinaan sen kanssa kisata :D

   Radera
 4. Tosi kivan olonen hevonen! Tsemppiä treeneihin ^^
  Lola se on selkeesti ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) joo se on kyllä, tosi nöyrän ja kivan oloinen luonteestaan :)

   Radera
 5. Piki :-) Onnea tulevaan! Mielenkiinnolla seuraan blogiasi!

  SvaraRadera
 6. Lotta tai Lola :) piccolosta vaikea saada tyttömäistä nimeä tuosta nimen alkupäästä! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo niin on, mä jo vähän mietin että pitäiskö sille antaa ihan uus, vähän naisellisempi nimi :P Piccolo on enemmän pojan nimi mun mielestä :P

   Radera
 7. onnittelut! Pikkis!

  SvaraRadera
 8. Lola tai Pike! Riippuu luonteesta, Lola sopisi sellaisella hellyyttävälle sylinallelle ja Pikessä taas on säpäkkyyttä :)

  SvaraRadera
 9. Heti kun ensimmäisen postauksen näin, ajattelin jo lempinimestä tulevan Pikkis. Toinen hyvä vaihtoehto mun mielestä olisi Piksu.

  SvaraRadera
 10. Ihanan tamman oot löytänyt! Varmasti pääsette pitkälle. Lempinimeksi sopis mun mielestä Lotta tai Lola, ehkä enemmän Lotta! :)

  SvaraRadera
 11. Pinkku sopis hyvin, on ihan sen näköinen!�� Tsemppiä tulevaisuuteen, sun taidoilla tosta helmestä tulee varmasti oikein mainio!

  SvaraRadera
 12. Piki, Piku, Pike, Lola, Lolli :)

  SvaraRadera
 13. Cola tai Colo. Jälkimmäinen on reiän synonyymi eli sopii hyvin tytölle;)
  Onnea uudesta kavioliitosta.

  SvaraRadera
 14. Eihän sen lempinimen tarvitse nimestä tulla, voisi olla vaikka Pirkko! Olisi ainakin hauska :)

  SvaraRadera
 15. Onko sulla nyt kolme hevosta? Onnea! Ja Lola tai Lilli nimeksi :D

  SvaraRadera
 16. Onnea uudesta hevoskaverista! :) Mielenkiintoista nähdä miten tämän kanssa lähtee sujumaan ja edistymään.

  Olisko se ihan vaan Pike, Pirkko tai Pirjo. :D

  SvaraRadera
 17. Ehdottomasti lempinimeksi Lola tai Lotta! :)

  SvaraRadera
 18. Lotus olisi kaunis ja lyhyt nimi:)

  SvaraRadera
 19. Louis tai Lotte/Lotta. Myös Prosa tai Lili vois sopia:)

  SvaraRadera
 20. Pikkis tuli ensimmäikseksi myös minulle mieleen. Myös ehdotetut Lilli ja Pipsa ovat hyviä ^^

  Onnea uuteen kavioliittoon!

  SvaraRadera
 21. Eikös Zebbe ookkaan enää sulla? :/

  SvaraRadera
 22. Hei,

  Fröken P tai Neiti P. Tamma on kuitenkin niin siro ja varmasti saat kokea myös neitimäisiä hetkiä hänen kanssaan.

  Onnea matkaanne! nyyti

  SvaraRadera
 23. Onpa siinä kivailmeinen tamma, tammat on ihan kivoja ja niillä on sitten se jalostusarvo helpommin... Ilme kertoo jo paljon, tää on varmaan kiva :-) Onnea yhteiselle matkalle kouluratsastuksen maailmaan!
  Ai lempinimi, no sun nykyisten on ihan selkeitä "väännöksiä" oikeista nimistä, en keksi mitään kivaa väännöstä tuosta Piccolosta, mutta on niin söötti että Dudde voisi olla kiva tälle, mutta en tiedä onko se tarpeeksi tyttömäinen nimi dressyr hepalle :-)

  SvaraRadera
 24. Lara. Pike, Pirkko,ruusu, Emma, Kerttu..

  SvaraRadera
 25. Pic, olis hyvä nimi;)

  SvaraRadera
 26. Loru, Luna, Lulu, Pinni. :) Mulla on myös 8-vuotias vähän samannäköinen projektitamma, jonka koulutustaso oli kuin epäonnistunut 3-vuotiaan koulutustaso. Se oli ensi silmäyksellä sellainen säikähtäneen Bambin näköinen ja mulle tuli siitä jotenkin mieleen Leijonakuninkaan Nala, joten Nala hänestä tuli. ;)

  kuolaintuella.blogspot.fi

  SvaraRadera
 27. Järkyttävä paljastus, mutta nimen perusteella kaikki (siis minä :D) luulee tätä ruunaksi! Suosittelen ihan oikeankin nimen vaihtamista vähän naisellisempaan, Piccolosta tulee ensimmäisenä mieleen Dragon Ball Z:n vihreä Piccolo-avaruuslihaskimppu.. :D
  Lempinimeksi Lottis tai Pinkki ;)

  SvaraRadera
 28. Lotta olis kyllä kieltämättä oikein mainio nimi ;P

  Itse tykästyin Lolaan ja Lilliin :)

  SvaraRadera
 29. On vähän outoakin antaa tammalle nimi, joka tarkoittaa hotellipoikaa. :D Piccolina olisi samanlainen mutta tammalle sopiva virallinen nimi, jos sitä aikoo muuttaa.

  kuolaintuella.blogspot.fi

  SvaraRadera
 30. Pinkki! Lola on toinen mihin tykästyin :) On kyllä valtavan nätti tamma, kiva päästä seuraamaan tän kehittymistä! :)

  SvaraRadera
 31. Instagramissa näin ensin kuvan, jonka kuvatekstissä puhuttiin Piccolosta, joten heti oletin että kyseessä on ruuna, sillä olen tuntenut ruunan nimeltä Piccolo :b Mutta sanotaan että hevosen nimen vaihtaminen tuo epäonnea, että riippuen siitä kuinka taikauskoinen on voi miettiä muuttaako virallista nimeä vai ei. :b Lempinimiehdotusta en anna sillä musta se pitää vaan tulla jostakin, oonpas mä nyt niuhon kuuloinen! :D

  Mutta jokatapauksessa tosi nätin näkönen hevonen, toivottavasti sen kanssa kaikki lähtee sujumaan hyvin ja mielenkiintoista lukea täältäkin teidän matkaanne vaikka Hiltsu varmaan säilyy lempparina! c:

  SvaraRadera
 32. Pipsa ehdottomasti! :)

  SvaraRadera
 33. Lempinimi voisi olla Poppi, Daami tai Linda.

  SvaraRadera
 34. Flora ois hyvä nimi

  SvaraRadera
 35. Flora ois hyvä nimi

  SvaraRadera
 36. No sehän on ilmiselvä Prima tai Priima. ;)

  SvaraRadera
 37. Lola kuulostaa juuri sellaiselta laadukkaalta ja oman arvonsa tuntevalta ladyltä, jollainen tämä tamma varmasti onkin. Hienolle tammalle hieno nimi. :)

  SvaraRadera
 38. Piika!

  Nyt alan seuraamaan blogiasi entistäkin tarkemmin, kun alat ratsuttamaan tammaa. Onnea matkaan!

  SvaraRadera
 39. Piccolinasta tuli mieleen lempinimeksi Lina :)(vaikka ei vaihtaisikaan nimeä). Entä Coco? Piksu myös mun mieleen.

  SvaraRadera
 40. Pipsa siitä tulee heti mieleen :)

  SvaraRadera
 41. Lempinimeksi Coco. :)

  SvaraRadera
 42. Mitkä kaikki rtg-kuvat otit ostotarkastuksessa? Jalat, selkä? Ja varmaan taivutuskokeet? Hevosen ostoa tässä mietin ja tuntuu, että tähän asiaan kaikilla on oma (eriävä) mielipide muihin verrattuna. Selkä ja niska olisi meillä listoilla ainakin jalkojen lisäksi. Ettei sitten löydy kissing spinea tms. Kiitos vastauksesta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. kliininen tutkimus on se kaikista tärkein, se mikä näkyy rtg-kuvissa ei aina ole se totuus. mutta miten hevonen reagoi taivutuskokeissa ja miten se liikkuu on se kaikista tärkein, siinähän sen näkee vaivaako sitä joku. tottakai ne rtg-kuvat pitää olla, mutta siinä täytyy itsekin vähän tietää että mikä vaivaa hevosia ja mikä ei. esim Hiltonilla oli irtopala kun se ostettiin, mutta sellaisessa paikassa että se oli helppo leikata pois, eli se oli sellainen löydös mikä ei haittaa käyttöä lainkaan ja sen voi tosiaan sieltä poiskin ottaa. Suosittelen ottamaan kaikki rtg kuvat mitkä voi, ihan näin juristina voin sanoa, että se on oikeusturvana sekä myyjälle että ostajalle, että kaupan kohteesta tietää mahdollisimman paljon eikä sitten jälkeenpäin tule ns. piileviä vikoja esille. onhan se parempi että tietää mitä ostaa ja tarkistaa sen kaupan kohteen mahd tarkasti ennen ostospäätöstä. Tsemppiä hevosen ostoon :)

   Radera