Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 28 mars 2016

Aurinkoista pääsiäistä!

Meillä on ollut ihan mahtava pääsiäiskeli, aurinkoa joka päivä ja + asteita! Ei vois parempaa keliä toivoa :)Pixu on myös kehittynyt tällä viikolla ihan järkyttävän paljon, ja ollaan päästy iso askel taas eteenpäin sen treeneissä :) eilen se pääsi vähän hyppäämään, ja vaikka olikin ehkä hieman vaikeita linjoja niin se yritti kovasti ja selvis niistä ihan hyvin.

lauantaina ja perjantaina ratsastin itse, perjantaina se oli ihan superhyvä, lauantaina huomas että oli vähän jännitystä ilmassa kun meillä oli kuvaaja mukana :D sen keskittyminen vielä helposti sitten vähän häviää tämmösen pienen asian takia, ja silloin se tasapaino yms vähä katoaa. Mutta todella reippaasti se kuitenkin meni ja loppua kohden parani tosi paljon!Tänään tehdään jotain kevyempää, käydään kävelemässä maastossa tai irtojuoksutusta maneesissa. Tiistaina on sitten kävelypäivä, ja ke-to ratsastus ja juoksutus. Pe:na mä lähden Helsinkiin moikkaamaan Hiltsua, niin silloin Pixu saa taas kävelypäivän.

Kaikki tämän postauksen kuvat (C) Anna-Karin Åkers! :)
Ravikin on ihan erinäköinen kun se rupeaa liikkumaan koko kropan läpi, takajaloista kohti tuntumaa :) (vrt ekoihin kuviin tässä postauksessa)

6 kommentarer

 1. Pixu on kehittynnyt tosi hyvin! Hyvä Sophia! Haluisitko tehdä blogiin postausta siitä kuinka ite treenaat, semmonen treenipostaus omista treeneistä ja liikkeistä ja sit siitä et miten syöt / miten pyrit syömään?
  Oot antannu omaan ratsastukseen tosi hyviä vinkkejä, blogiasi olen lukennut melkein kaksi vuotta, kiitos! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) voin tehdä joo, kunhan pääsen taas omien treenien kanssa käyntiin :P aikaa on niin huonosti nyt mutta yritän kuitenkin käydä salilla ainakin sen pari krt viikossa, ja sen lisäksi aloitan nyt aamulenkkeilyt kun lumi sulaa :) kiva kuulla että olet saanut hyviä vinkkejä täältä :)

   Radera
 2. Pixu kehittyy ihan silmissä. Upeaa ravia kuvissa.
  Onko tullut mitään takapakkia?

  Ihanaa, että suunnittelet sen viikko-ohjelman tarkasti ja annat sille myös helppoja päiviä.

  Tätä blogia on kiva seurata ja aion vinkata eräälle tutulle blogisi, joka tahkoaa oman nuoren tammansa kanssa, kun se ei vaan kehity ja kulje kuin unelma. Josko blogisi pistäisi tuttuni aivosolut ajattelemaan, ettei hevonen ole kone, joka kestää mitä vain.

  Ruokavalio, treeni, lepo ja hellä hoito saavat hepan loistamaan ei siinä taikuria tarvita. Sinulla on taito kuunnella hevostasi ja sitä minä arvostan.
  Niin monesti törmää hevosen omistajiin/ratsastajiin, jotka haluavat huipulle hinnalla millä hyvänsä ja keinoja kaihtamatta.

  Teidän kehitystä on kiva seurata. Pääsette varmaan pitkälle. Ihana heppa ja taitava ratsastaja olet. Onnea ja menestystä kisakentille. Milloin niitten aika koittaa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hei! kiitos tuhannesti lämpimistä sanoista :) mä uskon että se, että uskaltaa antaa hevoselle niitä lepopäiviä eikä oikeasti ratsasta sitä puhki joka kerta, vaan se ratsastukerta voi oikeasti olla sen 15-20min joskus myös, niin että hevonen kokee tämän helpoksi ja hauskaksi, silloin se haluaa tehdä ja silloin se tykkää tästä :) ei pakottamalla tai tekemällä liikaa, varsinkaan alkuun nuoren tai kokemattoman kanssa! Meillä on tälle viikolle suunniteltu 4 kävelypäivää, 2 ratsastuspäivää, josta yksi koulu ja toinen este, ja yksi juoksutuspäivä :) viime viikolla oli vähän enemmän treenejä mutta sen takia tällä viikolla kevyemmin! Kisoja en ole vielä miettinytkään, ehkä vasta ens kaudella, mahdollisesti jonkun tosi helpon luokan voisi startata tämän vuoden puolella vaan jotta Pixu saisi vähän kokemusta ja näkisi itsekin miten se reagoi kisatilanteessa :)

   Radera
  2. Kun aloitat kisaamisen nuorella, niin aloitatko millaisista luokista?
   Helpommista, mutta kuinka helpoista?
   Ystäväni luki blogiasi ja sai aivonystyrät paikoilleen eli ymmärsi ettei väkisin rynttäämällä tule mitään. Hän jopa uskaltautui antamaan kevyitä päiviä nuorelle tammalleen ilman, että seuraavana kertana olisi pukkipieruja päästellen menty pitkin maneesia. Palautumiseen on vaan annettava aikaa.
   Olin katsomassa heidän kevyttä menoa ja tamma oli paljon, paljon rennompi kuin ennen. Kiitos, että jaksat kirjoittaa blogiasi ja innostat näin esimerkilläsi meitä muitakin.
   Ihanaa kevään odotusta ja mukavia ratsastus hetkiä. Jään odottelemaan innolla kisakauttasi sekä seuraavia postauksiasi.

   Radera
  3. Se riippuu tosi paljon hevosesta :) mutta itse en yhtään tykkää lyhyen radan ohjelmista joten pyrin aloittamaan heti pitkän radan ohjelmista, helppo B-luokista. Pixun kanssa odottaisin mieluiten kunnes se on valmis he A-Va B tasolle, mutta kun se on niin herkkä ja reaktiivinen niin sen kanssa on varmana ihan hyvä käydä edes parit kisat tänä vuonna vaan totuttelemassa, silloin varmaan ihan superhelppoa ohjelmaa. ei ole alussa ohjelmalla väliä kunhan saa hevosella hyvää kokemusta kisoista, mieluiten niin että menee hevosen tasoon nähden liian helpon ohjelman, koska siinä ympärillä on kuitenkin varmasti niin paljon katseltavaa ja jännitettävää että se itse tehtävä ja radan suorittaminen ei saa olla millään tavalla haastavaa. :)kiva kuulla jos ystäväsi sai ideoita täältä ja uskaltaa antaa nuoren hevosen välillä vaan olla. jos sillä on hirmun paljon energiaa niin senhän voi sitten juoksuttaa ennen kun kiipeää selkään, mutta vapaapäivistä ja palauttelusta en ikinä tinkisi!

   Radera