Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 19 mars 2016

Minkälainen Piccolo on ratsastaa?

(C) Heidi Järvi


Piccolo on ensinnäkin NIIN erilainen kuin vaan voi olla Zebbestä ja Hiltonista (paitsi on sillä jotain samoja piirteitä kun Zebbellä ratsastuksessa, onneksi vaan ne hyvät puolet)! Mun mielestä kyllä huomaa selkeästi että on tamma alla eikä ruuna tai ori. Mutta hyvällä tavalla. Olen aina sanonut että en ikinä osta tammaa, mutta nyt olen kyllä oppilaitten hevosten takia oppinut, että tammathan ovat itse asiassa tosi kivoja. Niitä ei voi ikinä käskeä, vaan niitten kanssa pitää oikeasti tulla yhteisymmärrykseen, mikä on tosi hienoa. Jotenkin tuntuu kuitenkin, että olen enemmän samalla aaltopituudella tamman kanssa, ollaanhan me molemmat naisia ;D

Pixu on ratsastaessa todella herkkä, mutta just hyvällä tavalla. Se on suustaan kyllä äärimmäisen herkkä, eikä sitä saa "pitää kiinni" yhtään, se heti rupeaa protestoimaan. Tuntuma pitää olla tosi kevyt sen kanssa koko ajan, ja käden pitää vähän elätä sen liikkeessä mukana, jotta se olisi tyytyväinen. Sille pitää vielä tässä vaiheessa antaa aika paljon vapautta edestä eikä yrittää ratsastaa sitä "pakettiin". Välillä se horjahtaa tasapainon kanssa ja pää lentää ylös, silloin toki pidän siinä ohjastuntumaa kunnes se rentoutuu ja päästää pään alas. Samaa se tekee jos on jännittynyt ja stressaantunut, esimerkiksi kun maneesissa on monta muita ratsukkoja, se on välillä jännää :)

(C) Heidi Järvi 


Yritän tällä hetkellä saada sellaisen fiiliksen että se pidentäisi kaulaa mahdollisimman paljon, niska alhaalla ja nenä edessä, se haluaa itse kulkea vähän lyhyeellä kaulalla ja paeta vähän kuolaimen taakse ja tulla liian lyhyeksi edestä. Silloin tulee vähän sellainen fiilis että on tosi vähän hevosta edessä. Niin nyt yritän korjata sen saamalla mahdollisimman paljon hevosta mun eteen, kuten luonnollisesti yleensäkin halutaan ;)

(C) Heidi Järvi 


Pohkeille se on myös todella herkkä, nyt se jo sietää mun jalkoja lähellä alusta asti, alkuun se oli todella arka tämän suhteen. Se on todella reaktiivinen jalalle, ja reagoi juuri oikealla tavalla kun pyytää pohkeella eteen; takaosa tulee alle ja se lähtee todellakin takaa eteen aina pohkeesta.Muuten se on tosi energinen ja haluaa liikkua. Huonon tasapainon vuoksi tämä ei aina ole niin hyvä juttu, vaan olis tosiaan hyvä saada se liikkumaan vähän vähemmän eteen jotta se ehtii tasapainottaa itseään. Uskon että Pixien ratsastettavuus tulee olemaan tulevaisuudessa ihan loistava, kun se on niin herkkä ja reaktiivinen, juuri sitähän me halutaan. Ettei tarvitse itse tehdä niin paljon siellä selässä, vaan  hevonen mielellään tekee työnsä. Mitä korkeammalle koulutuksessa pääsee, sen tärkeämpää on että hevonen on herkkä ja reaktiivinen.

Nyt tosiaan työskennellään tosi paljon ihan vaan sen tasapainon parantamisen kanssa, samalla kasvattamalla kuntoa ja voimaa, ja sitä, että se oppii olemaan tasaisella kuolaintuella ja ottaa sen tuen mahdollisimman edessä, eli ei niin että se tulee lyhyeelle kaulalle ja käpertyy pois tuntumalta.

(C) Heidi Järvi - Seppälän Valokuvaamo

16 kommentarer

 1. Miksi satuloitu noin taakse, kuinka pitkälle pixun kylkiluut tulee?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se satuloidaan kyllä ihan normaalisti, sen laukka on niin iso että ehkä jossain kuvissa näyttää siltä että satula olisi liian takana :)

   Radera
  2. Huh onneksi ei vaan ole satula siellä kaulalla, se jos mikä kamalaa onkin.

   Radera
  3. Ihan hyvässä kohdassa näyttää satula olevan. Satula ei saa edessä haitata lapojen liikettä. Eikä toisaalta takana ristiselkää.

   Radera
 2. Mä niin tykkään tämän hevosen ulkomuodosta ja isoista liikkeistä. Jännä seurata, miten se tuosta muotoutuu, kun saa lihasta. -Hanne

  SvaraRadera
 3. Piti kans kommentoida, että kolmessa ylimmässä kuvassa näyttää kuin satula + ratsastaja olisi hevosen "takana". Mutta sitten kun katsoo pelkkää satulan paikkaa, niin se on aika oikeassa kohdassa kuitenkin.. ehkä..

  SvaraRadera
 4. Pixie on kyllä tosi hieno ja innolla kaikki varmasti seuraa millainen tähti tytöstä kuoriutuu ajan mittaan.

  Mun mielestä olisi nykyään kuitenkin ihan kiva lukea myös Hiltonin ja Zebben kuulumisia, heitä varmasti moni on kuitenkin jo pitkään ihaillut ja nyt heidän osalta blogi on aika hiljainen. Ymmärrän kyllä että esim. Zebbe on siellä saksassa mutta jotain kuulumisia, videoita, kuvia yms. olisi kiva nähdä! Olet kuitenkin niin monet kokemukset niiden kanssa jakanut, joten voisi olla kiva jos postailisit Hiltonista ja Zebbestä enemmän.

  Piccolo näyttää kyllä hyvältä, varmasti pääsee vielä pitkälle!

  -Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ymmärrän, mä olen vaan päättänyt että en laita tänne mun blogiin videoita tai kuvia kun muut ratsastavat mun hevosilla, tietyistä syistä.. :) Mutta Hilton tulee onneks pian kotiin niin sitten siitä tulee varmasti paljon postauksia taas :) et vielä pari viikkoa jos jaksatte odottaa! :P

   Radera
  2. mistä syistä :00

   Radera
 5. Mun tamma tekee myös samaa mitä Pixu, kun jännittyy tms. nostaa pään taivaisiin. En oikein tiedä miten pääsen tilanteesta pois, tuntuu että oma käsi jännittyy ja soppa on valmis. Oisko sulla vinkkejä?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mä yritän itse olla tosi tosi tarkkana siitä etten vedä yhtään taaksepäin ohjilla, vaan pidän kädet matalalla, ja yritän ratsastaa hevosta takaa eteen kohti tuntumaa. voi myös auttaa vähän taivuttaa hevosta ympyrällä. joskushan ne vaan jännittyy niin pahasti että se vaan vie aikaa että ne saa rennoksi. silloin yritän vaihdella suuntaa, ehkä askellajia jne. itse pitää vaan pysyä mahd rentona ja pehmeänä koko ajan :)

   Radera
 6. Minua kiinnostaisi jatkossakin lukea paljon siitä, mitä/miten teet ja treenaat Piccolon kanssa ja miten se kehittyy! Oma hevoseni kuulostaa hyvin samankaltaiselta ja samat ongelmat/vahvuudetkin toisaalta :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lupaan kirjoitella paljon Pixien kuulumisia :)

   Radera
 7. Olisi kiva jos ottaisit Pixiestä jonkinlaiset rakennekuvat joitten avulla olisi helppo sitten vertailla tulevaisuudessa muutoksia! Itse varmasti huomaat pienetkin muutokset kun näet hevosen päivittäin, mutta ainakin itse koen, että välillä on vähän vaikea hahmottaa varsinkin pieniä muutoksia eri kuvakulmasta otetuista kuvista. Tästä tammasta tulee varmasti hieno! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Totta :) mä yritän järjestää! Se on nyt jo puolessatoista kk:ssa muuttunut aika paljon! Yritän ottaa jonkun hyvän kuvan tässä pian ;)

   Radera