Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 15 mars 2016

Piccolokin pääsi ammattikuvaajan malliksi!

(Tämä postaus on tehty yhteistyössä Seppälän valokuvaamon kanssa)On se kyllä luksusta kun saa ammattikuvaajan Heidi Järven aina välillä paikalle kuvaamaan ;) Mä olin tosi iloinen että sain nyt tässä vaiheessa kunnolliset kuvat Pixusta, näitä on NIIN kiva katsella sitten myöhemmin ja vertailla, mihin suuntaan ollaan menossa ;)

Sen laukka on kyllä niin mahtava! Se on luonnostaan ylämäkeen ja sillä on ihan mieletön työntö takaa :) mutta toki vähän tasapaino horjahtelee vielä näin isossa laukassa :P (kaikki kuvat (C) Heidi Järvi)


Kuvat otettiin sunnuntaina, Piccolo oli silloin tosi hyvän tuntuinen ja kyllä se lepo teki sille tosi hyvää! Eilen se raspattiin(pieniä piikkejä oli aika paljon) joten toivon että tuo kun se on vähän levoton edestä ja epävakaa, ehkä on johtunut osittain noista hampaista. Tänään juoksutin Pixun aamulla, koska oltiin sitten koko päivä reissussa Tampereella kissani kanssa (käytiin eläinklinikalla tarkastamassa sen vointia kun se on ollut viime viikolla tosi heikko). Kyllä Pixu rupeaa liikkumaan koko ajan enemmän ja enemmän selän läpi, laukassa varsinkin se jää helposti vähän sellaiseksi selättömäksi, niska ylhäällä-asentoon eikä silloin oikeen etene, mutta nyt se uskaltaa tukeutua kuolaimeen ja laukata läpi selän. Ihanaa nähdä pientä edistystä koko ajan :)

Pixie näyttää aika pieneltä tällä hetkellä kun se on vielä niin lihasköyhä, mutta se on kyllä säkäkorkeudeltaan jotain 167cm ainakin. Sanoisin että pari cm matalempi kuin Zebbe. Toivotaan että se vähän levenee tästä niin mun jalat ei tulis niin alas kuin nyt ;)


Sen viikko-ohjelmaan kuuluu nyt tosiaan sitä juoksutusta aika paljon, ajattelin että suurinpiirteen 1-2 krt viikossa vaan juoksutan sen,  2-3 krt ratsastan itse, kerran Tina hyppää, ja sitten sillä on 1-2 päivää kun pääsee kävelemään "maastoon". Toki sitten aina sen mukaan miltä se tuntuu, jos se on väsyneen oloinen annan sille mieluummin 2-3 kävelypäivää jotta saa palautua kunnolla, jne. Aina pitää osata lukea ja kuunnella hevosta miten ne jaksaa ja miten ne ovat motivoituneet työntekoon :) Tässä vaiheessa sen pitää olla helppoa ja hauskaa, mutta toki 1-2 krt sellaista työtä missä se joutuu vähän enemmän koville, jotta se sitten kehittyy myös. Huhtikuussa ajattelin pitää sille vähän pidempää lomaa, saa vähän pidemmän aikaa palautua nyt kun aika intensiivisesti kuitenkin ollaan lähdetty työstämään sitä. Aika iso muutos sen vanhaan elämään kuitenkin :)

Tällä hetkellä olen huomannut että Pixun kanssa on parempi pitää vähän matalat kädet ja vähän leväällä, näin se ottaa paremmin tukea molempiin ohjiin eikä sen lavat karkaa yhtä helposti. Tässä vaiheessa koulutusta tämä toimii. mieluummin näin kuin että ratsastan kädet korkealla "normi-asennossa" ja hevonen on tosi jännittynyt edestä ja kulkee vinona :P Nyt haluan vaan että se oppii tulla kuolaintuelle, pohkeista eteen kohti kuolainta, ja siinä tulla enemmän mun eteen.

Tässä vaan osa kuvista, yritän jakaa niitä vähän eri postauksiin niin ei tuu liian monta tähän yhteen ;)

15 kommentarer

 1. Hei!
  Sitten kun alat totuttaa pixua kankiin, niin voitko tehdä ihan kunnolisen postauksen miten ne laitetaan ja miten totutetaan. Mua kiinnostas todella paljon, koska noi kanget on mulle uus juttu. Käykö tälläinen ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Juu tottakai voin tehdä :) siihen vaan saattaa olla aika pitkä aika ennen kuin se tapahtuu ;)

   Radera
 2. Kiva postaus! Pixulla näyttää olevan aika paljon samoja asioita kehitettävänä kuin yhdellä hevosella jota ratsutan. Sekin oli vähän epävakaa ja levoton edestä ennen kuin se raspattiin ja ilmeni että oli piikkejä suussa. Sen jälkeen alkoi loppumaan epävakaus edestä ja on hirmuisesti kehittynyt. Tsemppiä teille!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiva :) joo toivotaan että tämä auttais ratsastettavuuteen ja massan kasvattamiseen kun saatiin piikit pois :)

   Radera
 3. Kiva postaus! Tuossa vaan kun luki että kävit kissan kanssa Tampereella ja sitten lukee ja se kyllä se rupeaa liikkumaan kokoajan enemmän ja enemmän selän läpi. Niin luuli aluksi, että sinun kissasta on kyse:')

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, joo totta :) mäin menee kun väsyksissäkirjoittaa! Pitää korjata tuo ;)

   Radera
 4. Hei, hienolta näyttää Pixu! :) Voisitko nyt nuoren kanssa tehdä postauksia millaisin harjoituksin kehität voimaa, kasaamista, ja hyviä vinkkejä ylipäätään? Uskoisin että siulta löytyisi paljon hyviä neuvoja joista olisi monille hyötyä. Allekirjoittaneelle ainakin! :D

  SvaraRadera
 5. Mikä satula sulla on käytössä Pixulla? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Onko tää sun jommankumman toisen hevosen satula mitä käytät vai ihan tän oma? :)

   Radera
 6. Millaisella aikataululla uskot, että pääsette kisoihin ja mistä luokasta uskot aloittavasi? Ratsastatko hevosen mieluummin kotona pidempään vai kokeiletko jotai harjotuskisaa jo varhaisemmassa vaiheessa? Missä uskot, että olette kauden loputtua? Tällaisia asioita olisi kiva kuulla:) Mahtavan näköinen laukka !

  SvaraRadera
 7. Olisiko mahdollista saada postaus hevostesi ruokinnasta? Varsinkin ehkä nyt Pixien, kun kehität sille massaa ja työskentelyllä kasvatat lihasta? Myöskään sitä sinä valmentajana postausta ei ole tullut :)

  SvaraRadera
 8. Minusta olette oikein sopusuhtainen pari! Ja ravi ja laukka näyttää hienolle! Onko käynti millainen?

  SvaraRadera
 9. Onpa kivan näköinen hevonen! Siinä riittää varmasti työtä, mutta hieno siitä tulee. Kiva kun jaksat kirjoittaa blogia kaikkien muiden kiireidesi keskellä.

  SvaraRadera