Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 13 mars 2014

Kyselyhetki Frågestund

Saatte taas esittää mulle kysymyksiä, vastaan kaikkiin järkeviin kysymyksiin joten antakaa palaa vain (en aina muista vastata kommentteihin normipostauksissa mutta nyt on mahdollisuus saada vastaukset kysymyksiinne jos tähän laitatte) Aikarajoitetta ei ole, vastailen sitten tänne kommenttikenttään kysymysten jälkeen, ellei tuu jotain niin kiinnostavaa kysymystä että teen siitä oman postauksen :)


63 kommentarer

 1. Kerroit siittä että ratsastat pohje irti. Onko polvet kiinni Vai irti? Miten kantapäät? Ja muuta, mihin pitäis kiinnittää tuossa huomiota?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tarkoitus on että mulla on vähän ollut/on ongelmana jäädä puristamaan pohkeella, ihan yäreisilläkin ja sehän jarruttaa hevosta eikä anna sen selälle tilaa liikkua (kun puristaa yläreisillä) joten yritän ajatella liioitellusti pohkeita irti ja periaatteessahan pohkeita EI KÄYTETÄ jos ei oo tarve! Jos koko ajan vähän puristat tai pyydät pohkeilla eteen niin hevonen ihan varmasti turtuu pohkeeseen. jos pohje ja koko jalka vaan "roikkuu" rentona hevosen sivuilla ja käytät pohjetta vaan ja ainoastaan silloin kuin on tarve niin hevonen pysyy herkkänä ja se on myös ratsastajalle paljon helpompaa ;) eli pohjeapu vaan silloin jos hevonen lakkaa menemästä eteen, energia sammumassa tmv, jos se on siinä tahdissa ja tempossa missä haluat niin et käytä pohkeita vaan ne on irti hevosesta, toki lähellä kuitenkin roikkumassa siinä hevosen sivuilla.

   Radera
  2. Itsellä ollut vähän samaa ongelmaa, ja tämä blogi auttanut paljon. Mutta itsellä etenkin (muutenkin vaikeassa) harjoitusravissa jalka heiluu liikaa... en tiedä pitäiskö saada ylempää rennommaksi/laskeutumaan alas. en osaa selittää :D
   Kiitos hyvästä blogista!
   Sama ano kuin eka kysyjä.

   Radera
  3. siinä pitää vaan olla itselle todella todella tarkkana että oikeesti ottaa ihan yläreisistä asti kokonaan pohkeen irti ja ajattelee että jalka on tooosi pitkänä, mullakin heiluu alapohje ja enemmän zebben selässä ja nyt olenkin huomannut että puristan reisillä enemmän zebben selässä kuin hiltonin ;) kun olen päässyt oikeen irti reisistä ja polvista hiltonin selässä (mihin en ole vielä päässyt täysin zebben kanssa) niin alapohje on ollut IHAN totaalisen paikallaan ja hiljaa, joten harjoittelua vaan kyllä se siitä :)

   Radera
  4. Kiitokset kommentista! Se on se perus, kun jotain alkaa korjata, niin huomaa virheitä olevan enemmänkin :D

   Radera
 2. Maastoiletko hevosillasi kunnolla vai käyttekö välillä vain esim. kävelemässä loppukäynnit maastossa? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. maastoilen kyllä silloin kuin säät sallii ja käydään välillä yhdessä Cian kanssa Zeen ja Hiltonin kanssa pidemmillä maastokävelyillä. yhdessä ei kuitenkaan tehdä muuta kuin vaan kävellään turvallisuuden takia, mutta kun käy yksin toisen hepan kaa niin myös ravia ja laukkaa :) paitsi Hilton ei oo päässy muistaakseni vielä laukkailemaan maastossa mutta ravailemaan kyllä, Cia yleensä hoitaa nämä maastoilut :)

   Radera
 3. Ehkä vähän hassu kysymys, mutta kysynpä kuitenkin, että mikä on lempi rehusi ja mitä rehuat pidät ns. täysin turhana, jonka on ehkä tarkoitus tyydyttää enemmän omistajan tarpeita kuin itse hevosen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. aika vaikea kysymys :) ainahan pitää tietää mitä se oma hevonen tarvitsee joten lempirehua ei ehkä oikeen ole.. Pellava on kyllä sellainen rehu mitä antaisin joka ikiselle hevoselle mutta muut rehut ja lisäravinteet sitten hevosen mukaan :)

   Radera
  2. Miksi pellava? mikä on sen tarkoitus?

   Radera
  3. Se on tosi hyvä vatsalle, syön sitä itsekkin joka aamu :)

   Radera
 4. Muakin on jäänyt vaivaamaan tuo pohje irti ratsastus kun en oo vielä lähelläkään sun tasoa niin en vain ymmärrä :D eikö hevosen juuri pitäisi kulkea ohjan ja pohkeen välissä hyvällä tuntumalla? Miten se on mahdollista jos pohje on irti? kiitos jo etukäteen vastauksesta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. juu tottakai hevosen tätyy olla ns pohkeen ja ohjan välillä mutta se ei tarkoita että jokaisella askeleella käytetään pohjetta koska se on täysin turhaa ja tekee hevosesta tosi hitaaksi pohkeelle. Mä yritän ajatella sillä periaatteella että pohje on irti niin kauan kun hevonen pysyy siinä tahdissa ja tempossa missä haluan, en tee silloin mitään, samaa koskee kaikki apuja, sitten kun jotain haluaa muuttaa niin silloin vaikutan hevoseen, en muuten. näin hevonen pysyy mahd herkkänä ja saan reaktion mahd herkillä avuilla :) (katso myös ylempänä vastaukseni ekaan kysymykseen)

   Radera
 5. Vad är dina mål för säsongen ? saknar dina svenska inlägg ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! svenskt inlägg är på gång denna vecka :) målen för sässongen är med Zerleone att förättra resultaten i PSG och Inter 1, helst få resultaten att komma över 65%, med Hilton att få upp resultaten i Msv B över 65% och att debutera PSG kanske i sommar/höst :)

   Radera
 6. Kun sinulla kuitenkin on hyviä ja varmasti myös arvokkaita hevosia niin miten olet saanut luottamuksen niihin ihmisiin mitkä annat hevosiasi hoitaa esim kun lähdet lomalle? Mikä on tärkeintä hyvässä hevoshoitajassa paitsi luottamus? Annatko kenen tahansa liikuttaa/hoitaa hevosias vai onko sulla tietyt luottohenkilöt? Sun blogi on iha paras, hyviä neuvoja ja kiva seurata ratsastajaa jolla järki paikallaan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. No Cian olen tuntenut lapsesta asti, hän on hoitanut minun ihan ensimmäistä omaa hevostani jonka sain 12-vuotiaana joten Ciiaan luotan kyllä täysin :) Tina joka myös on auttanut mua paljon ja hän myös hyppää esim Hiltonilla, niin hänetkin olen tuntenut jonkin aikaa ja toki pikkuhiljaa ruvennut tuntemaan paremmin ja paremmin ja niin se luottamus kasvaa :) Natalie työskenteli tallilla missä asuttiin ennen kuin muutin Hubertukselle ja hänen kanssa tultiin heti tosi hyvin toimeen ja kyllä sen aika nopeasti huomaa keneen voi luottaa ja keneen ei. Toki on todella todella tärkeää että voin luottaa niihin ketä mun hevosia hoitaa muuten en vois lähteä yhtään mihinkään :P

   Radera
 7. Voaitko joskus tehdä videopostauksen ja laittaa jotain videota kun menet ilman satulaa. Milloin mnet sinne paikalliselle ratsikoululle? Entä lempi varuste merkki?

  SvaraRadera
  Svar
  1. joo enköhän voi laittaa joskus :) mennään varmaan ens viikolla ja siitä tulee sitten kyllä postaus kuvien kera tänne blogiin :) lempi varustemerkki riippuu paljon mikä varuste kyseessä, esim ridahousuista käytän vain pikeuria, paidat ja takit yleensä kingsland, hevosille loimet yleensä Bucas, fleece ja villaloimet Dyon Eskadron, huovat Equiline, jne :)

   Radera
 8. Paljonko mielestäsi pitäisi varara hevosen ostoo rahaa (pieniin kisoihin ja valmennuksiin tuleva)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. se riippuu niin paljon siitä mihin itse tähtäät. jos perusputte riittää niin niitähän saa varmaan alle 10tonnia helposti :)

   Radera
 9. Eikös teillä rakenneta sitä maneesia? Tai siis taitaa olla jo loppu metreillä teidän maneesin rakennus.. Niin onko teillä oma tallikin vai missä hevosesi asustavat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Juu maneesia rakennetaan, tai se on jo rakennettu siitä puuttuu vielä käyttöönottotarkastus ja valot, sekä pohjan tasoitus ja kumirouhe pitäis tuoda sinne vielä. ei siis ole mun oma talli tai maneesi, vuokraan tallipaikkaa paikallisella ratsastuskoululla :) tulevaisuudessa haluan kyllä oman tallin pihaan!

   Radera
 10. Itse olen vielä kaukana tasostasi ja ratsastukseni menee vielä siihen, että saan hevoseni taipumaan niskasta/ väistämään pohjetta. Kunnon peräänantoa siis tavoitellessa :) kuitenkin mietityttää näinkin yksinketainen asia: teetkö aina ennen kulmaa vielä puolipidätteet vai meneekö kulmat jo jollain rutiinilla? Samoin esim. voltille lähdöt, kaarevat urat jne. Teettekö te paremmat ratsastajat kaikki pikku piiperrykset vai onko ne jo automaatteja? Tuntuu, että ratsastuksessa pitäisi koko ajan tehdä jotain valmistelevaa ja samalla olet vielä edellisessä tehtävässä..

  SvaraRadera
  Svar
  1. kyllä teen mutta ehkä ajattelematta sitä itse aina :) Zebben kanssa saa tehdä puolipidätteitä joka askeleella kun se on niin kuuma joten kai se riippuu hevosestakin, mutta siis joo kyllä kaikki liikkeet ja siirtymiset yms pitää aina huolella valmistella :)

   Radera
 11. Hei!

  Mielelläni lukisin ajatuksiasi/oppejasi puolipidätteistä ja hevosen kokoamisesta. Mitkä harjoitukset mielestäsi parhaiten aktivoivat takajalkoja? Ovatko omat hevosesi ratsastuksen alusta lähtien takaa aktiivisia vai täytyykö sinun joka ratsastuskerralla ensin "herättää" moottori toimimaan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. siirtymiset mun mielestä ehdottomasti parhaat. En vaadi hevoselta alusta asti että sen pitäisi pistää tosi paljon painoa takaosalleen, annan vertyä rauhassa. kyllä niitten aina pitää liikkua ylämäkeen mutta alussa ei niin paljon kuin sitten kun rupean kokoamaan enemmän :)

   Radera
  2. Samaiselle anonyymille tuli eilen tallilla vielä mieleen, että myös hevosen taivuttamisesta olisi mukava kuulla ajatuksiasi. :) Itseä mietityttää, että miksi taipumisastetta näkee niin monenlaista. Esim. voltilla hevosta saatetaan taivuttaa todella paljon, jolloin kaulakin taipuu selvästi kaarelle voltin muotoon. Onko tällöin ajatuksena ns. irroitella ja jumpata hevosen kaulaa tms.? Kuulostaa varmaankin tyhmältä mun kysymys ja siksi en olekaan sitä julkisesti kehdannut keneltäkään kysyä, vaikka asia itseä mietityttää. :D Nytkin piilottelen anonyymiyden takana. ;) Pahoitteluni siitä.

   Radera
  3. Tajusin, että selitin huonosti. Tietysti hevosen tulee olla taipunut voltin kaaren myötäisesti. Joskus näkee, että kaula on taipunut enemmän kuin voltilla olisi tarpeen. Myös suoralla uralla saatetaan taivuttaa hevosta reilusti. Tätä siis tarkoitan. :)

   Radera
  4. Joo siis hevosenhan pitää periaatteessa taipua uran myöten, eli hevonen taipuu yhtä paljon kuin ura taipuu. Tämähän pätee sitten kisoissa. kotona voi toki taivuttaa hevosta enemmän, juuri tuossa jumppaustarkoituksessa, mutta siinä pitää aina tietää kuinka paljon voi taivuttaa, liikaa on aina liikaa :) mutta hevosen täytyy myös olla notkea atleetti, "ballerina" ja silloin täytyy mennä yli niitten "rajojen" mitä kilpailuradalla esitetään jotta hevosesta saadaan mahdollisimman hyvä!

   Radera
 12. Haluaisin kuulla koko treenitarinan Zebben niskan "pehmittämisestä" :) mistä lähdettiin ja mitä olet tehnyt, jotta nykyiseen on päästy? Itselläni 4-vuotias hannover kouluheppa, joka on todella ryhdikäs luonnostaan ja vaikea saada rennoksi niskasta. Varsinkin, kun tuon ikäisen ei tarvis ihan näin ryhti-Roopena liikkua ;) lopussa kyllä on parempi ja tulee enemmän eteen alas.....Millaisia harjoituksia voi näin nuoren kanssa tehdä? on ikäistensä tasolla ja muuten ok tasapainossa jo

  SvaraRadera
  Svar
  1. mä ratsastin koko syksyn ja talven vaan ja ainostaan oikeen syvässä matalassa muodossa, paljon ympyröitä ja siirtymisiä missä halusin vaan saada niskan rennoksi. kauan se kesti mutta oli todellakin sen arvosta :)

   Radera
 13. Miten kuvailisit luonnettasi? Missä näet itsesi viiden vuoden päästä?

  SvaraRadera
  Svar
  1. olen melkeen aina hyvällä tuulella, eli positiivinen, kovat paineet itselläni kaikesta, ja tykkään nauttia hetkestä ja elämästä eikä liikaa murehtia tulevaa. 5 vuoden päästä kisaan gp-tasolla ja meillä on talo ja oma talli pihassa ja ehkä mulla on silloin jo lapsi :)

   Radera
  2. Jee Soffi harkitsee lapsia :D

   Radera
  3. Haha joo 5 vuoden päästä ;)

   Radera
 14. Mikä on paras harjanselvitysaine ja showshine? Osaatko arvella mikä on tämän ja ensi kauden tyylikkäin kypärä? Nythän samshield taitaa olla huudossa jo toista vuotta, säilyttääköhän se suosionsa? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ehdottomasti paras on Carar& Day&Martin Dreamcoat, mutta käytän myös paljon Effolin showshinea jota voi ostaa esim Agrimarketista :) hmm, veikkaan että samshield on varmaan se suosituin myös tänäkin vuonna. Itse olen ihan rakastunut mun Uvexiin vaikka se ei ole monen suosikki ;) mutta supermukava ja mulle se sopii ainakin mun mielestä paremmin kuin mun samshield kun mulla on niin pieni pää niin samshield näyttää vähän isolta mun päässä :)

   Radera
 15. Tekisitkö postauksen kankisuitsista ja kankikuolaimesta, sekä ketjusta? Niin paljon näkee väärin laitettuja ja väärinlaisia viritelmiä, joten olisi hyvä jos joku asiasta tietävät siitä kirjoittaisi:) Tarkoitan vaikka videopostausta, miten ne tulee olla, missäkin asennossa yms. Mitä sovittaessa tulee ottaa huomioon yms. Kiitos paljon jos viitsit tämän toteuttaa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. voin yrittää muistaa vaikka huomenna tehdä jonkun videon asiasta :)

   Radera
 16. Oon seuraillut sun blogia vajaan vuoden ja täytyy kyllä kehua sun asennetta ja ratsastusta! Näyttä tosi hienolta ja huomaa kyllä että välität sun eläimistä/lemmikeistä. Onko muuten Zebbe ja Hilton sulle lemmikkejä, harrastusvälineitä, harrastuskumppaneita tai jotain ihan muuta? Ja sitten myös sitä kyselisin että meinaatko ratsastaa kisoissa kypärä päässä? Eihän se kouluratsastuksessa (vielä) ole täysin katu-uskottavaa, mutta ainakin musta terveys menee tässä etusijalle. Hevoset kuitenkin on aina hevosia, oli kuinka korkealle koulutettuja ja aina voi jotain sattua. Ja sitten vielä se esimerkin näyttäminen... Anteeksi tästä saarnasta, ehkä ihan väärälle ihmiselle tuli kohdennettua :) Musta kuitenkin tärkeä asia.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos paljon :) parhaiten Zebben ja Hiltonin kuvailisin että ne on mun lapsia, niin tärkeitä ne ovat mulle :) ei missään nimessä harrastusvälineitä,hirveä sana :D Sun kysymyksen asettelusta jo huomaa minkä vastauksen haluat ;) mutta mun täytyy kyllä sanoa että aion vaihdella, eli ratsastan välillä kypärällä ja välillä silinterillä, vähän riippuen tilanteen mukaan. Tottakai turvallisuus tulee aina edelle ja jos huomaan että esim Zebbe joka voi olla aika kuuma, on sillä tuulella niin ehdottomasti laitan silloin kypärän. Kotona en enää ikinä ratsastaisi ilman kypärää. Mutta silinteri on tosi hieno ja kun mulla sellainen on ja sekään ei mikään ilmainen ollut niin aion käyttää sitä vielä niin kauan kuin pystyy :)

   Radera
  2. Heh, kiitos vastauksesta. Ja todellakin, ehkä "hieman" ohjaava kysymys, ei ole tarkoitus mitenkään provota tai muuta, lähinnä ehkä herätellä ;) Ja hyvä että kuitenkin tunnet hevosesi niin hyvin, että pystyt miettimään mitä varusteita on tarpeen käytää.
   Tsemppiä kevääseen ja kesään, varmasti huimia suorituksia tulossa talven harjoitusten perusteella!
   Ps. Mustakin se harrasteväline on ihan kamala termi hevosesta, mutta jotkut tuntuvat ajattelevan hevosestaa juuri niin :( Blogiasi lukiessa on kyllä tullut selväksi että Zebbe ja Hilton ( ja kissasi, en muista nimeä, anteeksi :( ) ovat tosi tärkeitä sulle.

   Radera
  3. kiitos paljon :) niin ja kissan nimi on Cleo, mun pienin vauva <3

   Radera
 17. Tiedätkö mikä on Lunette? Jos et, googlaa ehdottomasti. Jokaisen ratsastusta, uintia, painia tms. urhelulajia harrastavan naisen tulisi tietää tämä. Ottakaa selvää kaikki muutkin lukijat, suosittelen todella! Tähän Sinun ei tietenkään tarvitse vastata, tahdon vain jakaa tiedon mahdollisimman monelle ratsastajalle :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. hehe en kyllä tiennyt enkä todellakaan aio käyttää, ei vaikuta hirveen mukavalta :P

   Radera
 18. Oletko hevosinesi niiden luokissa keskitasoa vai voittotasoa, tai siis kärjistetysti 30 osallistujaa, oletko n.15sijalla vai n.3sijalla tai tuntuuko kisoissa usein että muut ovat huonompia tai paljon parempia? toivottavasti ymmärsit :DD

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hilton sijoittui lähes jokaisessa startissaan viime vuonna joten Hilton on ehdottomasti yleensä kärkipäässä. Nythän me kisattiin viime vuonna he A- Va B ja tänä vuonna olis tarkoitus mennä Va B- PSG joten taso kovenee toki paljon nyt. Zebbe on ollut todella vaihteleva, välillä ihan häntäpäässä ja välillä kärkipäässä. Silloin kun se tekee hyvän radan se on kyllä paremmalla puolella mutta se niin usein jännittyy ja kuumenee radalla että tosi paljon meillä tuli viime vuonna huonoja ratoja :/ toivon toki että tänä vuonna pysyttäisiin siellä kärkipäässä, mutta sen näkee sitten kun kausi pääsee vauhtiin :)

   Radera
  2. Ja tähän voisin vielä lisätä että mulla ei ikinä oo toiveita että Zebbe sijoittuis kärkipäähän mutta Hiltonin kanssa kylläkin :) (sori Zebbe, mutta toivotaan että tänä vuonna tulee tähän muutosta ;) )

   Radera
 19. Hei Sophia!
  Kiitos kivasta blogistasi!:) Olisko sinulla neuvoja miten ratsastat hevosta joka kyttää esim. tiettyä kulmaa maneesissa? Tuntuu että koko ratsastus menee vain siihen että hevonen tuijottaa "pelottavaa" nurkkausta eikä siitä ohi ratsastus onnistu ilman että hevonen jännittyisi tms.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hei Oleppa hyvä, kiva että tykkäät :) Zebe on aikamoinen "mestarikyttääjä" ja sen kanssa teen aina esim näin: ratsastan vasemmassa kierroksessa ja tiedän että toinen lyhty sivu on "mörkösivu", silloin asetan sitä liioitellusti vasemmalle, ja kun olen tulossa lyhyeelle sivulle väistätän vasemmalla pohkeella myös hevosen kroppaa ulos oikealle, asetus edelleen vasemmalle, ja näin saan aina hepan menemään ohi. Jos heppa oikeasti pelkää kannattaa tehdä samalla tyylillä mutta ratsasta ympyrällä vähän kauempana "vaaratilannetta" ja lähene sitä pikkuhiljaa jokaisella kierroksella, koko ajan asetus poispäin ja kunnolla sisäpohkeen läpi :)

   Radera
 20. Hei! Ensinnäkin aivan mahtava blogi. Vasta tämän löysin hippolan kautta ja ehdottomasti tulen tätä jatkossakin lukemaan! :) paljonko sulla menee kuukaudessa rahaa hevosiin (ei oo pakko vastata jos et halua) oletko koskaan opiskellut hevosalaa vai onko tämä sinulle vain harrastus?

  SvaraRadera
  Svar
  1. hei! kiitos, tosi kiva että tykkäät blogistani :) jaa'a mä en oo oikeen uskaltanut edes laskea paljonko hevosiin menee rahaa mutta veikkaan että se on siinä 2000-3000euroa kk:ssa riippuen onko kisakausi meneillään vai ei :)

   Radera
 21. kuka kengittää sun hepat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ypäjältä kengitti ennen Oliver mutta maanantaina tulee itseasiassa uusi kengittäjä ekaa kertaa, Katariina Kuoppala joten katsotaan miten hän kengittää hepat :) on minulle tosi tärkeää että kengitykset (ja kaikki muut) tehdään hyvin ja huolella :)

   Radera
  2. Miksei oliver enään kengitä? Se on kyllä todella tärkeää :) mistä päin katariina kuoppala tulee?

   Radera
 22. Ootko kotoisin Vaasasta?
  Minne haluat muuttaa kun valmistut?
  Kauan ootte ollu sun poikaystävän kaa yhes ja miten tspasitte?
  Kun valmistut, niin aijotko työskennellä hevosten parissa vai ihan ns kunnon ammatissa kuten juristi yms?
  Kuinka korkeelle uskot Hiltonin ja Zebben yltävän ja millä aikatähtäimellä?
  Millaisen hepat haluaisit seuraavaks ja aijoks pitää nykyiset hepat sulla niin pitkää ku mahdollista?:)

  Sulla on todella ihana blogi, jota lukee mielenkiinnolla!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olen kotoisin Vaastasta joo, en oikeen tiedä mihin haluan muuttaa mutta etelä-suomeen tai ulkomaille! ollaan oltu kesällä 4 vuotta yhdessä. Tavattiin ihan ekan kerran yhteisen kaverin synttäribileissä. Kyllä varmaan aion työskennellä juristina ainakin ensin jotta saan vähän työkokemusta jne. Uskon ja toivon että Zebe nouseee GP-tasolle 2 vuoden sisällä, Hiltonista uskon/tiedän että se nousee ainakin Inter 1-tasolle vuoden sisällä, aika sitten näyttää onko siitäkin gp-hevoseksi, se on ehkä vähän liian hidas siihen mutta toisaalta se oppii hirmu nopeasti ja on nyt jo yllättänyt mut monta kertaa siinä mihin sen pystyy :) Joudun varmaan myymään hevoseni jossain vaiheessa kun niissä vielä on arvoa, niissä on kuitenkin sen verran isot rahat kiinni että mun on vähän pakko jos haluan sitten ostaa uudet/uuden hevosen ja jatkaa harrastusta. Mutta tähän on vielä moooonta vuotta ennen kuin sitä mietin joten minkälaisen hevosen ostan seuraavaksi jää nähtäväkseen, tod näköisesti joku nuori lupaava taas, kaikista kivointa on kouluttaa hevonen itse koska silloin olet tehnyt työn itse ja ansaitset kaikki (mahdolliset) rusetit ja sijoitukset täysin itse :)

   Radera
 23. Millä kameralla kuvaat? Kumpi hevosista on helpompi ratsastaa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sony Alpha mutta se meni rikki Thaimaassa joten nyt pitäis varmaan uusi ostaa, mutta sekin on sitten varmaan sony alpha kamera myös, vaan uudempi versio :) ja HILTON ehdottomasti helpompi ratsastaa, Zebbe on vaikein hevonen mitä olen ikinä ratsastanut :P

   Radera
 24. Anteeksi jos näitä on jo kysytty mutmiks laitat pintelipatjat silleen et ne tulee polven päälle kans? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. koska ne pienemmät patjat ovat liian pienet ja silloin on parempi käyttää noita vähän isompia ja ne nyt on vähä isot niin se ylimenevä osa tulee polven päälle sitten väkisin :)

   Radera
 25. Mistä ulkomaisista nettikaupoista tilaat hevostarvikkeita? ihanat hevoset ja ihana blogi sulla, tätä on aina yhtä kiva lukea:)

  SvaraRadera