Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 19 mars 2014

Treenit jatkuu..

Hieman mun piti muuttaa suunnitelmia tälle viikolle kun eilen mulla venyi käräjäoikeudessa hieman, olin seuraamassa oikeudenkäyntiä jonka piti alkaa klo 12 ja oletin että se sitten loppuisi viimeistään klo 16 mutta se alkoi vasta 13.45 ja loppui 19.30 :P joten sen jälkeen ei kyllä hirveesti maneesille ehtinyt ajella :/ Zebbe saikin sitten sekä ma että ti vapaaksi. Toisaalta voi olla että teki sille ihan hyvääkin kun nyt on ollut Thaimaan reissun jälkeen ja reissun aikana todella intensiivinen treenijakso.


Ei oikeen uskois että nämä kuvat on otettu viime viikolla? nyt on taas ihan valkoista maassa :/

Zebbe olikin tänään todella kivan tuntuinen ravissa (!) mikä on yleensä aika ihme, ja vielä isompi ihme on että molemmat sulut sujui oikeen hyvin !?!? Itse olin tässä muuttanut ratsastusta niin että yritin vielä tarkemmin pitää ulko-ohjasta kiinni ennen sekä sulun aikana, enkä ollenkaan taivuttaa sisäohjalla, vaan sisäpohkeella. Nyt kyllä muistan että näin olen viime kesänäkin tehnyt ja silloin onkin jopa tullut 7 arvosanoissa kisoissa ravisuluista ;) oi toivottavasti ne onnistuis yhtä hyvin perjantaina! Muutenkin Zebbe tuntui todella kivalta, en tiedä johtuuko se siitä että sitä hoidettiin Bemer-laitteella maanantaina? Tai se että se sai palautua kunnolla pari päivää kovan treenijakson jälkeen? No anyways, tosi kiva ja toivotaan että sama vire jatkuu, sen tiedän että äkkiä se voi kääntyä taas ;)


Hilton oli kiva, ravi näytti peilistä todella kivalta, se oli ehkä vähän vahva edestä, eli ei ihan kantanut itseään niin hyvin kuin olisi voinut. Piruettityöskentelyssä se aluksi jäi taas paikalleen liikaa joten piti ottaa raippa avuksi ja sitten sujuikin paremmin. Vasemmalle on paljon heikompi ja sen huomaa selvästi kun rupeaa kääntämään, kun kokoan suoraan eteen se istuu hyvin ja voimalla vasemmassakin kierroksessa mutta ei jaksa ponnistaa yhtä hyvin käännöksessä. Hyviä askelia tulee välillä joten lisää treeniä vaan. Rome was not built in one day ;) tämä on hyvä muistaa kun treenaa ja kouluttaa hevosia! Asioille on vaan annettava aikansa eikä odottaa liian nopeasti tuloksia, malttia vaan.

Huomenna luulen melkeen että lähden yksin Zebben kanssa maneesille jotta saan täysin ja vain keskittyä Zebbeen. Tänään oli vähän sekava päivä kun luulin että olisin koulun jälkeen ehtinyt ratsastaa molemmat ennen kuin piti pitää tunti maneesilla mutta mun aikataulu petti aika pahasti eikä siinä kiireessä sitten oikeen ehtinyt tehdä kaikkea mitä olisi pitänyt. Toisaalta ehkä hyvä kun Zebbe kuitenkin tuntui niin hyvältä ratsastaa. Huomenna sitten mennään kahdestaan maneesille niin saadaan viimeistellä asioita vielä :)


10 kommentarer

 1. Mistä olet ostanut nuo kuvissa olevat takajalkojen suojat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björndahlin kaupasta kokkolasta!

   Radera
 2. Kiva postaus! Oisko sulla mitää vinkkejä miten saisi kantapään pysymään "alhaalla"? Itse kaivan sillä ravissa ja laukan nostoissa ja vähän niitten jälkeen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riippuu ratsastatko este- vai koulu ratsastusta. :)
   Esteratsastuksessa jalustimet pitäis olla aika lyhyet, joten kantapäät pitäis pysyä aika hyvin alhaalla, jos jalusitn on päkijällä.

   Ja kun ainansa ratsastaa, ja keskittyy välillä vaan niihin kantapäihin, ainanin itselläni ne on alkanut pysyä alhaalla :)

   Kouluratsastuksessa kantapäät ei edes pitäisi painua kovinkaan alas, vaan niiden pitäisi pysyä tasasena. Kouluratsastuksessa jalustimet tulisi olla hyvin pitkät.

   Anteeks ku vastasin Sophian puolesta! :D

   Radera
 3. Huomiseksi on kovin huonoa ajokeliä luvattu...kannattaisi varmaan lähteä jo tänään matkaan??
  Lauantaina sitten paistaa aurinko...
  Oikein paljon Zemppiä sulle ja Zebbelle kauden ekoihin kisoihin :-)

  SvaraRadera
 4. Taivutat vaan sisäpohkeella? Mites se on mahdollista jos hevosen oikeaoppinen taivuttaminen tapahtuu sisäohjalla ja ulkopohkeella sisäpohkeen ympäri? Kyseleepi hämmästynyt

  SvaraRadera
  Svar
  1. kyllä se vaan onnistuu kun osaa käyttää kroppaa oikeen ;)

   Radera
  2. Kisoissakin?

   Radera
 5. Taivutuksessa hevosen pitää tukeutua ulko-ohjaan vaikka sisäohja "kääntää". Lisäksi ulkopohje pysyy aivan paikallaan, ollen tietenkin tukena. Ja tosiaan sisäpohkeen ympäri taivutettaessa pohje täytyy muistaa pitää "edessä"...eli sisäpohkeella se varsinainen taivutus tapahtuu... Ollaan tätä kans valmennuksessa aika paljon viime aikoina käyty läpi :)

  SvaraRadera
 6. Hei Sophia!
  Pidätkö sä paljonkin tunteja? Käytkö pitämässä muuallakin kuin teidän tallilla ja pidätkö ihan kaiken tasoisille ratsastajille? :-) Olisiko sua mahdollista saada pitämään tunteja esimerkiksi Ouluun?

  SvaraRadera