Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

torsdag 27 mars 2014

Kuukauden tavoitteet!

Hupsista keikkaa, huomaako että mulla on vähän liian paljon asioita ajateltavana kun unohdan mun vakiopostauksia ;) nyt jäi Helmikuun tavoite-postaus välistä mutta yritän taas muistaa tehdä näitä postauksia tulevaisuudessa taas, ainakin Toukokuun jälkeen pitäis hellittää tämä mun stressi joten sen jälkeen ainakin tulis taas säännöllisesti...

Noh mutta mennään sitten Tammikuun tavoitteeseen Hiltonin osalta:

Nyt olen aika tylsä ja asetan saman tavoitteen myös tammikuulle, nyt kun en osaa sanoa kuinka pitkän ajan Hilton tarvitsee sen laukan kanssa ennenkuin voidaan kääntää oikeita piruetteja, mutta se pitää ottaa siinä ajassa minkä Hilton tarvitsee. Paljon taas vastalaukassa piruettilaukkaa, ja spurttien sijaan alkuverkassa väistätän laukassa keskilinjalta takaisin uralle, niin että se reagoi ja väistää nopeasti mun sisäpohjetta, ongelma on just se että se tulee sisäpohkeelle liian hitaaksi, joten Markon mielestä tämä harjoitus voisi olla parempi kun vaan tehdä spurtteja suoraan eteen. Laukka- ja ravisulkuja ajattelin ottaa enemmän mukaan treeniin, samoin avot! Vaikka ne ovat helpot Hiltonille niin ovat todella hyvä harjoitus,notkistaa ja kokoaa hevosta. Laukassa voi tehdä sulkuja melkeen piruettilaukassa ja näin opettaa Hiltonia kokoamaan myös vaikka se on taipunut eikä vaan suoralla uralla eteen. Vaihdot ovat hankalia tuolla pikkumaneesissa mutta niitä treenataan kans ja niin että lasken sarjoja, vaikka sinne mahtuukin vaan kaksi per linja.(C) Anna-Karin Åkers


Miten tavoite saavutettiin?

Piruetithan ovat edistyneet todella hienosti ja Hilton kääntää jo molempiin suuntiin ja oikealle todella hyvin jo, lähes niin hyvin että oikean puolipiruetin vois näyttää pian kisoissa! Vasemmalle on heikompi, kokoaa suoraan eteen tosi hienosti mutta kun pitäis kääntää sen voima vähän katoaa ja koko laukan laatu kärsii, siitä tulee liian "tylsä" ja matala, liian vähän energiaa. Tässä kuitenkin saan tehtyä hyviäkin pätkiä aina välillä joten paranee koko ajan. Reaktiokyky pohkeelle on valovuosia parempi kuin vuoden alussa, kiitos siitä että olen ruvennut ratsastamaan jalat täysin irti hevosesta ja käytän niitä vaan ja ainoastaan silloin kun on tarve, ei siis "pyydetä vähän joka askeleella". Avot ja sulut sujuvat hyvin, oikealle sen pitäisi mennä sujuvammin sivulle mutta vaatii aikaa ja jumppaamista. Vaihdot tosiaan ovat aika superit ollut ne kerrat kun pitkään maneesiin ollaan päästy, sarjat menee puhtaasti joka kolmoseen asti, joten no problems siinä! 

Entäs sitten tavoite Huhtikuulle?

Huhtikuussa meillä alkaa kisakausi, joten tottakai tavoitteena saada ehjä ja hyvä rata Ypäjällä. Muuten toivon että piruetit kehittyisi vielä ja että olisi vielä helpompi kääntää ja että voimaa tulis lisää. Sarjoihin pitäis saada varmuutta ja suoruutta, sekä myös yksittäisiin vaihtoihin niin että voidaan vaihtaa missä linjalla tahansa. Sulkuja enemmän ja myös laukassa sulku-siksakkia niinkuin se tulee Yrjössä. Olishan se aika buenoo jos toukokuussa vois startata vaativaa A:ta mutta katsotaan nyt miten edistytään, paniikkia ei tästä oteta, tämä on enemmänkin "haaveena" :)


Zebben tavoite Tammikuulle oli:

Tärkeää olisi löytää sille sopiva kankikuolain! Mutta vaikka se löytyy aion ratsastaa Zebbeä aina eniten nivelillä, se pysyy parhaiten näin rentona ja hyvänä niskastaan. Tammikuussa haluan saada varmuutta raviin, niin että osaan joka ratsastuskerralla ratsastaa sen siihen pisteeseen mihin sain sen Markon valmennuksessa, ja haluan tässä ravissa pystyä tekemään jo avoja ja voltteja. Sulkujen kanssa odotetaan vielä. Laukassa haluan jumpata ja notkistaa ja tässä aloittaa sulkutaivutukset. Sarjoja pitää myös ylläpitää, ne sujuu taas paremmin kun olen tehnyt niitä enemmän, jos hyvin menee voidaan taas harjoitella ykkösiä enemmän. Zebben kanssa tärkeintä on vaan se että se on rento,letkeä ja lennokas. Tekniikka sujuu kyllä sitten kun nämä perusjutut ovat kunnossa :) kuitenkin olisi hyvä pikkuhiljaa kokeilla näitä "vaikeimpia" juttuja ja katsoa miten se pysyy täsäs rentona.

(C) Anna-Karin Åkers


Miten tavoite saavutettiin?

Kankikuolain on löytynyt ja se onkin ollut superhyvä Zebbelle, se on ollut nyt parempi kuin koskaan ratsastaa kangilla, ja paljon varmasti myös sen ansiosta että olen myös tehnyt paljon "rentoa jumppaa" kanget päässä; on oppinut rentoutumaan niillä. Ravihan on parantunut todella paljon ja sulkujakin pystyn jo tekemään niin hyvällä menestyksellä että sain niistä 6-7 arvosanoja kisoissa ;) Olen nostanut Zebbeä myös enemmän kisamuotoon ja tässä se on pysynyt oikeen kivana viime aikoina. Sarjoja ei olla minimaneesissa tehty mutta nyt päästään onneks ratsastamaan ulkona sekä omassa uudessa maneesissa pian joten silloin voi taas harjoitella sarjoja ja ohjelmalinjoja enemmän.

Tavoite Huhtikuulle:

Meillä on nyt paljon kisoja edessä joten nyt olis tavoitteena parantaa niitä kisatuloksia. Ykkösasia mikä mun pitää oppia on ratsastaa radalla HITAAAAAASTI ravissa, ja oikeesti liioitella tätä kotona jotta en missään nimessä lähde ajamaan liian kiireistä ravia Zebbeen. KÄYNTI on pakko pakko pakko saada paremmaksi. Jokin keino tähän täytyy löytää, en kyllä tiedä mitä koska tuntuu että olen kokeillut kaikkea mutta jokin ratkaisu siihen on löydettävä. Nämä kaksi tavoitetta saakin riittää tälle kuukaudelle koska niissä on aika paljon tekemistä kuitenkin ;)4 kommentarer

 1. Upeasti järkeistetyt tavoitteet. Näistä sai taas omiinkin treeneihin ajatuksia. Ja tuo Zebben laukkakuva on ehkä paras laukkakuva siitä aikoihin! UPEA! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiva kuulla :) joo tuo onkin mun ehkä lempikuva tällä hetkellä Zebbestä <3

   Radera
 2. Markarbetar du dina hästar ? Med tömkörning tycker jag man kan påverka hästen mycket lättare o bättre än vid tex longering om du vill se hur de jobbar från marken. Fast det är ju betydligt tyngre för en själv förstås :) Ni har utvecklats helt enormt under vintern.Ska bli spännande att se Hilton på banorna i sommar.Lycka till !

  SvaraRadera
 3. Mulla on huonossa ja passimaisessa käynnissä toiminut parantavasti kun on tehny paljon väsitöjä käynnissä ja menny paljon iha vaan käyntipuomeja:) en tiedä mitä kaikkie olet jo kokeillut, mutta mulla nämä ovat ainakin toimineet.

  SvaraRadera