Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 30 mars 2014

Haaste: Hippolan koulutreeni

Saatiin Hippolalta haaste tehdä seuraava koulutreeni:

"Ravaa harjoitusravissa lyhyen sivun läpi ja lähde kulman jälkeen väistöön kohti ratsastusareenan keskiosaa. Uralle päästyäsi nosta laukka ja tee puoliympyrä laukassa. Siirry käyntiin ennen keskimmäistä pistettä suoralla hevosella. Siirry raviin hyvissä ajoin ennen kulmaa ja suorita tehtävä toiseen suuntaan. Toista tehtävää ja pyri mahdollisimman rentoon ja tasaiseen lopputulokseen."


Mä nyt en tietenkään saanut tätä treeniä videolle vaikka eilen oli kuvaaja paikalla :P (laitan tän flunssan piikkiin kun pää ei toimi silloin oikeen normaalisti ) mutta tämä onkin sellainen harjoitus joka on mun molemmille hevosille todella simppeli. Väistöjä mä teen muutenkin tosi paljon aina alkuverkassa, koska ne irrottaa hevosta tosi hyvin ja pistää hevosen muutenkin kuuntelemaan pohkeita paremmin. Tämän harjoituksen ideanahan on parantaa laukannoston laatua väistön kautta (sekä herkistää hevosta pohkeelle ennen nostoa) joten on tosi hyvä harjoitus kyllä kaiken tasoisille. Kun hevonen väistössä työntää tulevan sisätakajalan hyvin alle niin se myös tulee paremmin alle siinä laukannostossa. Mä tein niin että väistö oli aika jyrkkä ja nostin laukan HETI väistön loputtua, eli siihen ei tullut suoristusta ollenkaan ennen laukannostoa. Näin nostoista tuli tosi hyvät ja laukan laatu oli tosi hyvä heti ensimmäisestä laukka-askeleesta.

Tämä harjoitus sujui tosi hyvin eikä nyt mitään ongelmia ollut, me nyt toki treenataan yleensä vähän vaikeampia juttuja mutta tämä on todella hyvä harjoitus tehdä kotona aina välillä, nimenomaan parantamaan niitten laukkanostojen laatua.

Me tehtiinkin itseasiassa vähän modifoitu harjoitus tästä Collianderin valmennuksessa perjantaina. Tässä tehtiin käynnissä uralta noin kolme askelta väistöä sisälle jonka jälkeen heti takas väistöä uralle kolme askelta, jonka jälkeen pieni pieni voltti missä hevosen pitää kunnolla astua alleensa, ja heti uralle tultua laukannosto. Tämäkin harjoitus parantaa sitä noston laatua ja "herättää" takajalat ennen nostoa.7 kommentarer

 1. Milloin meette ratsastamaan sinne ratsastuskouluun? Kun siitä haasteesta on jo aika kauvan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ollaan menossa heti kun löytyy aikaa :) mulla on hirveen paljon ohjelmaa tällä hetkellä, mutta ollaan kyllä menossa tässä pian ja siitä tulee kyllä kunnon postaus sitten myös !

   Radera
 2. Haluaisin tietää, onko tuollaiselle pintelöinnille jokin syy, vai miksi patjat tulevat noin paljon yli pintelistä? Valaise tietämätöntä! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mä itse tykkään paljon enemmän isoista patjoista ja ne pienemmät eskadronin patjat ovat sekä zebbelle että hiltonille liian pienet joten sen takia käytän noita isompia.

   Radera
 3. Pakko myöntää, nyt petyin paljon. :( Olisin kovasti halunnut nähdä videolla Hippolan haasteen, nimenomaan sinulta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ymmärrän, se nyt jäi tekemättä kun ajatukset oli eilen vähän hukassa mutta voin yrittää ensi viikolla muistaa sen tehdä vielä ja videoida niin laitan sen videon tähän postaukseen :)

   Radera
 4. Mihin ratsastuskouluun meette?

  SvaraRadera