Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

fredag 14 mars 2014

Tulispa kevät jäädäkseen...

Tänään oli maailman täydellisin sää ( ehkä vähän kylmä) mutta aurinko paistoi, ulkokentällä pystyi ratsastamaan ja onneksi sain Annun kuvaamaan mua ja heppoja, koska ilmeisesti säät taas vaihtuu talveksi ensi viikolla :/ Piti siis ottaa ilo irti tästä päivästä :P


Pohja ei kuitenkaan ole mikään super eikä oikeen jousta joten en mitään ihmeellisempää tehnyt, vähän "tunnustelin" miltä hevoset tuntui, tein paljon siirtymisiä ja ympyröitä vaan. Sunnuntaina mennään taas Manunkylälle kellottamaan Zebbelle kür uudestaan kun piti tehdä muutoksia koreografiaan, ja Hilton tulee tottakai mukaan joten sen kanssa päästään kans vähän harjoittelemaan ohjelmia samalla.

Huomas kuitenkin Hiltonista että se ei oikeen tykännyt liikkua tällä pohjalla, vähän jarrutti eikä oikeen saanut sitä kunnon schwungia liikkeeseen. En viittinyt sen takia sitten ratsastaa hirveen kauan mutta pääsi nyt vähän ulkoilemaan, on hevosillekin tosi kivaa päästä laukkailemaan isolle ulkokentälle kun koko talven menty pienessä maneesissa..

Hilton:(ja kaikki kuvat siis by Anna-Karin Åkers)Zebbe oli eilen ihan mahdoton :D siis jeeeesus miten hevonen voi olla kuuma! ONNEKSI mulla oli gramaanit päällä koska olisin muuten lentänyt selästä, sellasta se meno oli aluksi... tein sitten oikeesti satamiljoonaa siirtymistä, ehdin ehkä ottaa yhden raviaskeleen kun sain taas ottaa käyntiin, 2 raviaskelta ja taas käyntiin, jne.. näin me sitten mentiin tunnin verran ja sama juttu laukassa ja itse asiassa käynnissäkin tein niin että mentiin 1-2 askelta käynti ja seis, taas 1-2 askelta käyntiä ja seis. Zebbe olis halunnut jyrätä nenänsä päällä koko ajan joten ei ollut paljon vaihtoehtoja... kun se sitten rupes jo kuuntelemaan mun pidätteitä vaan istunnan kautta niin tein paljon väistöjä ravissa ja jonkin verran vastalaukkaa.Zebe pelästyi ratsastuskoulun hevosia kun ne tuli kentälle :D

Tänään mun eilinen kova työ palkittiin koska Zebbe oli HUOMATTAVASTI parempi ja pidätteet meni heti alusta asti läpi. Välillä se kuumeni ja olis halunnu vaan lähteä vetämään mutta sain sen suht hyvin aina pyöreäksi ja hallinnaan taas. Näillä harjoituksilla taidetaan mennä koko ensi viikko, siirtymisiä siirtymisiä ja lisää siirtymisiä. Ne on Zebbelle se paras tapa saada se takajalkojen päälle, pyöreeksi edestä ja kuuliaseksi. Se niin helposti vaan kaatuu etukenoon, menee vahvaksi edestä ja mä en silloin saa siihen "yhteyttä" kun se vaan jyrää eteen kun mikäkin idiootti :P Mutta tosiaan tämän päivän ratsastukseen olin tyytyväinen, oli jopa ihan ok niskastaan vaikka oli kanget päällä :)


20 kommentarer

 1. Millon meette sinne ratsastuskoululle?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varmaan ens viikolla :) siitä tulee kyllä postaus sitten, kuvien kera ;)

   Radera
 2. Haastoin sut blogissani.

  kaikkeehubaa.blogspot.fi

  SvaraRadera
 3. Tuli mieleen noista ihanan keväisistä kuvista, niin onko sinun heposilla vielä hokit jaloissa, vai oliko ollenkaan ? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. On vielä juu, ma:na kengitetään mutta en tiedä uskaltaako ottaa hokit vielä pois kun pakkasia luvattu :/

   Radera
 4. Wautsi wau miten hienosti sun hevoset liikkuvat! Todella hienoa työtä olet tehnyt! :)

  SvaraRadera
 5. Ihan sairaan mahtavan näköstä! :)

  SvaraRadera
 6. Ihan sairaan mahtavan näköstä!

  SvaraRadera
 7. Sairaan hyvännäköistä menoa!
  Kaipaisin myös vähän jelppiä, jos voit auttaa. Tamma on perusluonteeltaan vähän laiska, ja vaikka meneekin eteen niin ei välttämättä käytä itseään 100%. Yleensä ilmenee käsille painamisella, jota olen korjannut pohkeella, mutta nyt heppa on hokannut, että ei tarvikkaan kantaa itse omaa päätään, vaan voi pudota kuolaimen alle ja laiskotella vielä enemmän. Täältä sitä sitten on tosi vaikea nostaa, varsinkin pysyvästi. Tätäkin olen yrittänyt korjata pohkeella, mutta tamma menee vain alemmas ja alemmas.
  Kiitos avustasi jo näin etukäteen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. hei, ja kiitos :) yritä ajatella itse että et missään vaiheessa jää kantamaan hevosta, ole todella tarkka tämän asian kanssa ja tee paljon siirtymisiä. heitä vaikka ohjat pois jos tuntuu että muu ei auta, silloinhan se ei voi jäädä makamaan kädelle. todennäköisesti hevoselta puuttuu voimia kantaa itseään (?) joten paljon voimistavia harjoituksia, se saa olla matalassa muodossa mutta sen pitää sitli liikkua ylämäkeen ja kantaa itsensä. tsemppiä :)

   Radera
  2. Joo voimaa ei vielä ole, nyt ollut puolivuotta säännöllisessä liikutuksessa. Välillä jään omassa hitaudessani kantamaan hevosta, joten pitää olla vastaisuudessa tarkemapana! Kiitos avusta :)

   Radera
 8. Vitsi miten hienoja kuvia! :)

  SvaraRadera
 9. Zeppe on aivan upean värinen ja näköinen! ! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos, kiva että Zebbeäkin välillä kehutaan, yleensä Hilton saa kaikki kehut ;)

   Radera
 10. Sulla on niin upeet hevoset! Mä rakastan sun blogia ja varsinkin sun ratsastustyyliä, niin eleetöntä ja siistiä. Mä pidän teille peukkuja pystyssä tulevaa kisakautta ajatellen, vaikka tiedän kyllä, että menestytte, oot tehny niin hienoa työtä Hiltonin ja Zebben kanssa!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi kiitos tosi paljon :) toivotaan että olet oikeassa :)

   Radera
 11. Mille ratsastuskoululle te meette?

  SvaraRadera
 12. Sun hevoset on yksinkertaisesti UPEITA ♥♥♥♥♥

  SvaraRadera