Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 9 mars 2014

Sunnuntaitreenit

Oli tarkoitus että oltais vähän hypätty tänään mutta tuli vähän muutoksia suunnitelmiin, sain kaksi hevosenhoitajaa mukaan maneesille ja väännettiin sitten vähän koulua Hiltonin ja Zebben kanssa :)

En ratsastanut Hiltonilla kauan kun mennään huomenna Manunkylän maneesille, mutta halusin vähän totutella se taas kankiin kun ne ei ole 3 viikkoon ollut päällä. Vähän kokosin laukassa piruettilaukkaan, oli vähän rankempaa tänään mutta se tsemppas tosi hyvin silti :)Zebbe ei tänään ollut ollenkaan yhtä hyvä kuin eilen, se ei oikeen tykännyt kankikuolaimista tänään, en tiedä miksi mutta vastusteli niitä jonkin verran :/ täytyy toivoa että huomenna menee paremmin, voihan se olla jos ei hetkeen ole mennyt kangilla niin se voi olla tuollainen, ja muutenkin kun mä en ole sillä hetkeen ratsastanut mutta harmitti toki kun se oli toissapäivänä ollut niin hyvä.. no huomenna uusi yritys!

10 kommentarer

 1. Hienoa! Olette todella upea pari!! ❤

  SvaraRadera
 2. Hiltonista kehittyy kyllä vauhdilla aivan mahtava heppa!
  Tulit Sophia heti mieleeni, kun tuli tieto, että Malesialainen matkustajakone on kateissa :-( ...se kertomasi lentopelko on monelle muullekkin ihan totta ja kyllä se näiden koneiden putoamisten myöstä pitää jalansijaa jokaisen mielessä; lentäminen on hiukan epämiellyttävää, ollaan niin toisten armoilla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo siis just poikaystävälle sanoin aikasemmin tänään että tuo olis yhtä hyvin voinut olla meidän kone, just sieltähän me lennettiin kotiin :/ mä jouduin ottamaan rauhoittavia ennen lentoja, vantaalta thaimaahan en meinannut mennä ensin koneeseen ja sain sitten kauhean paniikkikohtauksen kun lento lähti ilmaan, VAIKKA olin ottanut rauhoittavia :/ kotimatkalla onneksi sujui paremmin, paniikkikohtaus ei ollut yhtä paha. Mutta kyllä nyt tämän onnettomuuden jälkeen en kyllä lentokoneeseen astu piiitkään aikaan, jos enää koskaan :P

   Radera
 3. moikka! itse ratsastan ratsastuskoulussa vielä, mutta haluan kysäistä pari kysymystä.

  itse opin hevosten kanssa nopeasti, ja osaan mennä ravissa muodossa tms, mutta laukka muodossa hieman vaikeaa. .
  kyselisin enemmän noista jalustimista, että mitenkä pitkät ne pitää olla? ja olen ollut yhdessä kisassa , niin siinä radassa (tuttari heC) oli kevyessä ravissa kokorataleikkaa.. eli miten noin pitkillä jalkkareilla voi keventää, vai onko esim niissä tasoissa missä kisaat kevyttä ravia? ja miten verkkaat kotona hepat pitkillä jalustimilla? olis kiva jos vastaisi! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tähän voin vastata että auttakaa. Et sinä kai kevennä jaloillasi? Jalustimilla? Mulle ainaki opetettu että pietään polvet kiinni satulassa ja niiden varaan pientä kevennystä. pohkeet irti jotta jalka saa tuntumaa enemmän kun käytät pohetta :)

   Radera
  2. Polvet ei saa puristaa hevosta ;)
   Ei polvien varaan! Pohkeet pidettävä joka tapauksessa kiinni :) Kevennys on jalustimien tai omien lihaksiesi varassa!!

   Radera
  3. kyllä pitkillä jalustimilla voi keventää ja seisoa kevyeessä istunnassa ihan helposti :) kouluratsastuksessa on tarkoitus pitää pidemmät jalustimet jotta pääsee oikeaan istuntaan ikä vaaditaan kouluratsastuksessa, pitkät jalat ja pitää istua syvään satulaan. Kun keventää EI SAA puristaa polvilla, reisillä tai mistään muusta, se yleensä jarruttaa hevosta. jalka lähellä hevosta mutta puristamatta, löydä oma tasapaino josta pikkuhiljaa opit keventämään oikeen :)

   Radera
 4. Mulla on sama juttu, aina ollut lento pelko mutta sitten kun perheen kanssa on menty kisoihin ja sukulaisille, niin on ollut vähän pakko mennä. Ja sitten vielä kun on noita lento-onnettomuuksia niin pelko vaan kasvaa, että jos se huono onni sattuis vaikka kohdalle :/

  SvaraRadera
 5. Vaikka varmaan kaikki "hiukan lentämistä epämiellyttävänä" pitävät ihmiset aina sinne koneeseen vaan menee :D
  Ihan kamalia on nuo lento-onnettomuudet tai mitkä lienevät kaappaukset :-(
  Tuoreessa muistissa vielä se Air Francen kone, mikä putosi Atlantin valtamereen...onneksi Finnairin koneet huolletaan hyvin Sveitsissä ja suomalainen henkilökunta vahtii, että ne huollot tehdään hyvin!
  Finnairin koneilla voi "sisäpiiri tietoon vedoten" matkustaa turvallisin mielin, ainakin koneiden kunnon puolesta kaikki tehdää todella hyvin.

  Oikein paljon onnea kauden ekoihin kisoihin!

  SvaraRadera