Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 10 mars 2014

Ohjelman ratsastusta, kuvia + videot!
Tänään käytiin Manunkylän maneesilla, oli tarkoitus ratsastaa vähän ohjelmia ja Zebben kanssa kürin koreografiaa myös ekan kerran läpi ja videoida. Hilton tsemppasi tänään todella hienosti, sainkin lopussa tehtyä tänään ekaa kertaa vasemmalle hienot käännökset, tein niin että ratsastin piruettilaukkaa uraa pitkin ja kulmissa aina käänsin, teki tämän paremmin kuin koskaan! Tosi kiva :) Sarjatkin tein ekaa kertaa diagonaalilla, niin että ne kaikki onnistui ;) kuten videolta näkee meillä on aika huonosti tilaa tehdä joka neljännellä kun sain vaan 3 mahtumaan :P mutta ratsastin ehkä vähän huonon tien ja aloitin myöhässä, eiköhän sinne 5 mahdu pikkuhiljaa, nyt riittää että tekee ne puhtaasti eikä sillä määrällä vielä ole väliä :)


Ratsastin sitten myös junnujen esiohjelman läpi kaksi kertaa. Eka kerta oli täys katastroofi, Hilton kiemurteli minne sattuu ja mä olin taas ihan hukassa miten ratsastaa se ohjelma, liian pitkä paussi ollut joten todella todella tarpeeseen tuli nyt kunnon rataharjoitukset. Tokalla kerralla meni jo paremmin mutta kuten näätte videolta niin alku- ja lopputervehdyksiä mun pitää todellakin harjoitella enemmän! Hiltonilla pysyy ravin tahti nyt miljoonaa kertaa paremmin kuin viime vuonna ja se on laukassa paljon vahvempi. Paljon parempaanhan se pystyy mutta tuo oli kuitenkin ihan ehjä suoritus, ja oli todella kiva nähdä että sen käynti on parantunut myös tosi paljon!

Zebbe oli tänään paljon parempi kuin eilen. Otin kunnolla aikaa verkkaan ja tein paljon paljon siirtymisiä sekä väistöjä alkuun. Kauan kesti ennenkuin sain sellaisen vakaan hyvän tuntuman eteen mutta sitten se oli pätkittäin ihan kiva ! Koreografiaa saan muuttaa jonkin verran, se oli liian pitkä (5.13) kun sen pitää olla 4.30-5.00 minuuttia. Alku toimii hyvin, teen kaarevalla uralla sarjat joka kolmannella ja siitä jatkan suoraan kakkosia suoraan diagonaalille, ne ovat todella helpot ja sujuvat! Mutta sitten kaikki muut pitää vähän muuttaa että miten ratsastan esim avot ja sulut jne, mutta oli hyvä että saatiin nyt videolle tuon ja että voin nyt lähteä muokkaamaan!

ratsastin alkuun syvemmässä muodossa jotta saisin sen niskan rentoutumaan.. 
Ratsastin Zebbellä sitten vielä PSG:n läpi ja se sujui aika hyvin, se kyllä kuumeni tosi paljon mutta nyt tiedän paremmin mitä kannattaa treenata vielä ennen Espoon kisoja, on se kuitenkin niin eri juttu ratsastaa kokonainen ohjelma läpi!


26 kommentarer

 1. Zebbe on kyllä niin kivan näkönen, näyttää vähäsen mun vuokraponilta, zebbe vaan on paljon osaavampi :D hilton näytti kuvissa myös hyvälle.
  Pystytkö muuten laittamaan linkit noihin videoihin koska mun lumia ei näytä niitä?

  SvaraRadera
  Svar
  1. etsi youtubesta mun kanava soalba86 niin siellä on kaikki videot :)

   Radera
 2. Oletko huomannut, että kun taivutat Zebbeä (noissa kuvissa yhdessä taivutit esim. oikealle) niin se käänpää päätä niskasta sisälle ja turpaa ulos? Miksi se tekee niin? Videot Hiltonista näytti hyvälle :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. en ole huomannut ja kuvissakin näyttää ihan normaalilta? en tiedä sitten tarkoitatko niitä kuvia missä menen avoa, mutta kyllä nuo taivutukset ja asetukset ovat ihan oikeenpäin kaikissa kuvissa :)

   Radera
 3. Wau!!! Ihan super hyvän näköistä! :D Katson ihan kateellisena sun menoa! Videotkin katsoin moooonta kertaa! :D Osaisitko kertoa vinkkiä, että miten saisin hevoseni käytämään selkäänså, käynnissä jo?;)

  SvaraRadera
 4. Wau! Ihan kateellisena katson sun ratsastusta!:D Osaisitko kertoa miten saisin hevoseni käyttämään selkää!

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos :) kaikessa ratsastuksessa pitäisi hevosen käyttää selkää koska hevosen täytyy kantaa ratsastajansa. kannattaa ottaa apua valmentajalta koska on vähän hankala selittää just miten se tehdään näin kirjoittaen :)

   Radera
 5. Jalkasi pysyisi varmasti paljon tasaisempana, jos lyhentäisit jalustimia edes reijällä. Kyllä, tiedän että koulujalustimien täytyy olla pitkät, mutta noi näyttää jo ihan luonnottoman pituisilta

  SvaraRadera
  Svar
  1. En kyllä usko että tossa on ihan hirveesti varaa lyhentää? Eihän polvi saa tulla satulasiiven yli, ja noissa satuloissa on jonkin verran tota toppausta, joten jos lyhentäisi niin jalka saattais olla aika kummallisessa asennossa :D

   Radera
  2. Juu ei, kyllä nuo jalustinhihnat on just sen mittaset kuin pitää olla, mulla on kyllä pitkät jalat ;) ja ehkä korostuu nyt enemmän kun yritän olla puristamatta jaloilla ja oikeesti antaa niitten vaan roikkua sivulla :)

   Radera
 6. Eikö teidän maneesi ole vielä valmis?

  SvaraRadera
 7. Kukas tuota syvää muotoa on neuvonut tekemään? Etten vain vahingossa joutuisi kys. ihmisen valmennukseen :)

  SvaraRadera
 8. Hiltonilla on aika matalat keskiaskellajit. Laukka pätkittäin jopa hieman nelitahtisen näköistä ja ravi avoissa kauheeta tahditusta.. Miks sun pitää mennä ravissa nuin kauheen kovaa? Näyttäs kauniimmalta kun olis hieman hitaampi tahti ja vähän pyöreempi muoto. Sun molemmat hevoset kulkee vähän alakaula paksuna luotiviivan yllä..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Asiantuntija taas vauhdissa ;)

   Radera
  2. No kisoissa se sitten nähään kuinka ravissa ei ole tahtia ja laukkakaan pyöri ;)
   Hienolta näytti ! Vähä kateellisena kattelen kun itellä ei tällä hetkellä kisahevosta ole.. :(

   Radera
 9. Annan sulle yhen vinkin! Laitappas joku sun kaveri hoitamaan (Ei tarvitse ratsastaa, jos et itse halua) hepat ja pidä ite kokonaan hevos vapaa päivä! Ite kokeilin tota ja arvaa kuinka ihanaa oli seuraavana päivänä mennä hevosten luokse. Päivän aikana ehdin käydä parturissa, siivota kämpän (kunnolla) ja shoppailla, jota en normaalisti ehdi tehdä.

  SvaraRadera
  Svar
  1. No nythän mulla oli 2.5 vkoa hevosvapaata mutta kyllä aina silloin tällöin pyydän Ciiaa hoitamaan hepat joten kyllä niitä hevosvapaitakin pviä pn välillä, ja kyllä me tulee tarpeeseen :)

   Radera
 10. Moneltako viet hevoset ulos? Entä moneltako tuot ne sisälle? Milloin annat aamu- päivä- ja iltaheinät?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Meillä hoitaa tallihlökunta tuon, mutta ruokinta noin klo 07,11,15 ja 20, ulos 8-15 :)

   Radera
 11. Sulla on kyllä niin hienot ja kauniit hevoset ja olet todella taitava ratsastaja ! :)
  Hilton on symppis kun se läähättää tossa ohjelmavideossa noin :D
  // Milla

  SvaraRadera
 12. En koskaan kommentoi blogeja tai muut, mutta nyt on pakko! En ole kouluratsastaja ja olen kyllä enimmäkseen puskaratsastaja, mutta Sophia sun blogiin olen jäänyt koukkuun. Ihan tosi makee blogi ja hepat! :) ja äläkä välitä noista "huutelijoista" ois kiva saada niiden ratsastusta videolla ja tänne nettiin katsottavaks ;) tsemppiä tulevaan kauteen! T: Martina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moi! Kiitos paljon kommentistasi :)

   Radera
 13. Teidän meno näyttää kyllä aivan taivaalliselta!

  SvaraRadera
 14. Voi Hilton ja vaihdot! Justhan sä niitä vasta opetit sille ylipäätään ja nyt menee kolmoset niin että napsahtaa! ♥♥♥

  SvaraRadera