Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 26 mars 2014

Dags för svenska!

Ber om ursäkt för att det inte dykt upp något svenskt inlägg på länge men det har varit lite fullt upp. Och mycket har hunnit hända!
Esbo 21.3. överlag var Zebbe mjukare och rundare i formen och inte alls stark, så det som jag jobbat på i vintras har gett resultat! nu ska det bara finslipas ännu ;)

Först och främst blev det ju säsongsdebut för mig och Zebbe förra fredagen i Esbo då vi red en Prix St Georges-klass. Vi har ju haft stora problem med travslutorna, dom är typ omöjliga att genomföra.. men jag kom på hur jag skulle rida dem några dagar före tävlingen och vi fick faktist 6or och 7or för dem, helt otroligt ( har tidigare fått 4-5 för dem)... Det jag gjorde var att jag verkligen tog i överdrivet mycket i yttertygeln före och i själva slutan och hade noll tryck i innertygel, jag böjde endast med innerskänkeln. Överlag så var jag nog inte egentligen så jättenöjd med vår ritt, jag kunde ridit mycket mycket bättre, vi hade flera onödiga slarvmissar och jag red på alldeles för mycket i traven. Nu ska jag verkligen tänka skritt hela tiden i traven så kanske vi kommer upp i en normal takt i traven till nästa tävling ;)

Hilton har varit helt otrolig, han klarade av att göra klockrena serier 5 byten på vart tredje på lång diagonal på första försöket (!!!) och piruettarbetet blir bara bättre och bättre. Högerpiruetten börjar nästan vara så klar att man kunde visa den på tävling men i den vänstra behöver han mera styrka, han tappar kvaliten i samlingen o det blir lite "platt", istället för att han verkligen ska sätta sig på bakbenen och trampa med tryck. Men det kommer, jag får redan till några fina steg så det blir bättre hela tiden.


Vi har kunnat rida hemma på uteplan några gånger också och fick helt magiska bilder som underbara Anna-Karin Åkers fotade på oss. Härligt att våren är på väg! Hästarna är också betydligt piggare nu, vilket ju är skönt för det visar på att dom mår bra och trivs!Nästa tävling blir i Ypäjä 12-13.4 då Zebbe kommer starta Intermediaire 1 på lördagen och Hilton ska göra sin säsongsdebut på söndagen i Msv B:0. Ska bli jättekul att få ut Hilton på tävlingsbanorna igen, han har varit så fin hela vintern och gjort framsteg så jag hoppas såklart jag ska kunna visa detta på tävling också! Debuten i Msv A väntar vi givetvis med ännu tills båda piruetterna sitter, men jag tror och hoppas att i sommar kommer han nog vara redo för det, han lär ju sig så otroligt snabbt, världens duktigaste kille <3 nbsp="" p="">

5 kommentarer

 1. oj va kul med svenskt inlägg så man förstår varje ord :) haha. Fina Zebbis o Hille! <3

  SvaraRadera
 2. Hilton on huvittava tossa vikassa videossa, heti kun kehut kunnolla niin se pysähtyy paikalleen. :D Se taitaa olla sen palkinto.

  SvaraRadera
  Svar
  1. joo se tietää kyllä kun se saa ottaa paussin ;)

   Radera
 3. hauskaa kun teet postauksia myös ruotsiksi! Jos vaikka tää oma vähäinen ruotsin taito vähän parantuis kun näitä yrittää tulkita :D
  Hilton on kyllä niiiiin hieno!

  SvaraRadera