Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 29 mars 2014

KEVÄT!!!
Mä oon ihan järkyttävässä flunssassa, en saanut yöllä nukuttua ennen kuin otin Buranan klo 05 ja nukuin istuen... noh tänään oli kuitenkin pakko mennä treenaamaan, olin eilen Maria Collianderin valmennuksessa Zebben kanssa ja halusin toki jatkaa tänään vähän samoilla asioilla.

Zebbe oli eilen pätkittäin oikeen kiva, yriettiin vähän miettiä sitä sen käyntiä kun se kävelee täysin puhtaasti pitkillä ohjilla sekä kootussa käynnissä oikeassa kierroksessa. Vasen kierros on se missä se käynti menee epäpuhtaaksi. Se parani sillä että mun pitää ulko-ohjalla pitää oikea lapa kuosissa ja sitten vasemmalla pohkeella melkeen väistättää takaosaa ulos. Näinhän en voi ehkä kisoissa mennä mutta kotona treenata paljon paljon väistöjä takaosaa ulos vasemmassa kierroksessa käynnissä.

Tehtiin ravissa paljon voltteja ja niitten välissä avoa tai sulkua uraa pitkin. SUPERHYVÄ harjoitus Zebbelle ja mulle, tätähän meidän just pitää harjoitella. Sitten tehtiin myös sulkua diagonaalilla ja oikealle sujui oikeen hyvin, vasen ei oikeen onnistunut eilen. Laukassa vähän voltteja ja avoja ja sitten vähän kokoamisia piruettilaukkaan, joka näkyy videolla:Oli tosi kiva lopuksi että Mascha oli sitä mieltä että ollaan menty tosi paljon eteenpäin ja että miellä pelaa yhteistyö nyt paljon paremmin kuin viime kesänä. Kyllä se siitä kuulkaas lähtee pikkuhiljaa, ravikaan ei ollut kiireistä vaan mun piti jopa ratsastaa se vähän aktiivisemmaks välillä ;)

Ohan se ny selvästi pyöreämmässä ja "mukavemmassa" muodossa nykyään ( näyttää hevonenkin tyytyväiseltä) ? :)Tänään Natalie oli mun kanssa tallilla ja ratsastin molemmat hevoset kotona ja kangilla.Hiltonia olen kaksi viimeiset päivät jumpannut eteen alas nivelillä ja tehnty vähän kokoamisia. Se ei oikeen tykkää tuosta ulkokentän pohjasta kun se on niin kova mutta liikkui tänään kuitenkin ihan ok:sti. Huomaa että sen liikerata vähän kärsii kun pohja ei jousta ollenkaan. Eilen aloitin vähän spurttaamalla laukassa sen kanssa jotta se vähän tajuais mennä laukassa kunnolla eteen. Sen laukka on vieläkin vähän heikko ja ajattelin että kerran viikossa vois tuolla isolla kentällä laukkailla sen kanssa oikeen täysillä eteen. Muutenkin verkassa tuo avaa sen kroppaa tosi hyvin ja vähän "herättää sitä" :)
tässä hieno näyte meidän "spurtista" :

Tein vähän laukkakokoamisia ja välillä sujui hyvin, välillä vähän energia sammuu. mutta sen olen myös huomannut että tällä pohjalla se ei oikeen halua koota samalla tavalla kuin esim maneesissa missä pohja on parempi. Pakko kuitenkin pystyä tekemään töitä eri pohjilla koska kisoissa ei aina ole kumirouhe- tai geopad-pohjaa ;)

(videon alussa se kokoaa tosi tosi hyvin ja kääntää mutta sitten vähän menettää kokoamisen välillä. Treeniä lisää :)

Ravissa Hilton on siis super super helppo. Tahti pysyy, muoto pysyy, se on kevyt,letkeä ja pohkeen edessä. Toki kokoamisastetta vois nostaa vielä mutta haluan tehdä sen Hiltonin tahdissa, sen pitää myös jaksaa pysyä siinä kokoamisasteessa mihin sen pistän niin että se tuntuu sille mukavalta eikä liian rankalta. Joten tällä hetkellä tämä riittää :)


(kaikki videot kannattaa klikata full-screeniin ja HD-laatu niin näkyy parhaiten :) )


Yritin ottaa Zebbestä pääkuvia...:mä en tajua mitä mun hevosta vaivaa :D Näitä ilmeitä tulee siis pitkin päiviä, koko ajan :D


Sit onnistuikin parit kuvat ;)5 kommentarer

 1. Zebbe on vaa niin ihana noissa kuvissa! Oot onnekas ku omistat noin taitavat, suloset, hauskat ja kaikin puolin mahtavat hevoset!

  SvaraRadera
 2. Kivalta näyttää Hiltoninkin meno. Yksi asia pisti minua silmään. Huomaatko itse, että et istu ihan suorassa tuossa laukka ja ravi videolla?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Juu, mulla on skolioosi joka tekee että istun vinodsa :/

   Radera
  2. Ai niinhän sinä oletkin kirjoittanut. Siinä sinulla onkin haastetta kerrakseen, tsemppiä kevään ja kesän koitoksiin!

   Radera
  3. On joo, mutta suorempi olen kyllä nyt kuin esim pari vuotta sitten, mutta en varmaan ikinä täsyn suoraksi pääse :/ kiitos :)

   Radera