Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 12 mars 2014

Ilmoittauduttu...

... Espoon kisoihin, nyt se kisakausi oikeesti alkaa reilu viikon päästä, jee!
Iisalmessa kesällä 2013

Tänään ratsastin Hiltonin oikeen kunnolla eteen-alas ja rennoksi kotona ulkokentällä, oli niin ihanaa ratsastaa kotona ja vielä ulkona! Toinen pääty isosta kentästä on täysin kuivunut joten oli ehkä sellainen 30x30m missä pystyi ratsastaan :) riitti oikeen hyvin kun vaan keventelin isolla ympyrällä ja yritin vaan venyttää Hiltonin ylälinjaa kunnolla ja saada se mahdollisimman rennoksi. Tuntui todella hyvältä ja rennolta, erittäin pehmeä ja letkeä :) Akupunktio teki hommansa taas kerran, kiitos sille maailman parhaalle Pätsille! On kyllä niin tärkeää että on osaava ihminen hoitamassa hevosten lihaksia säännöllisesti kun treenaa niin kovaa kuin mun hepat tekee. Olen sen hevoselleni velkaa jotta ne voivat työskennellä mahdollisimman hyvin ja myös jotta ne voisivat mahdollisimman hyvin :) Vaikka yritän itse jumpata ja venytellä niitä niin se ei ikinä voi korvata esim akupunktion hoitoa.
hyppelyitä viime syksyllä, kuva: Sofia Hongell

Zebben kanssa käytiin maneesilla ja tuli aika pitkä ratsastus kun se oli todella hankala oikeaan suuntaan, vasemmalle oli tosi pyöreä ja hyvä mutta oikealle halusi vaan kaatua sisälle ja jyrätä täysillä lapojen päällä enkä saanut sitä pyöristymään sitten millään tai odottamaan mua.. Mentiin sitten vähän ravipuomeja ja siinä se sitten päästi lopuksi ja oli oikeen hyvä! Yhdellä pitkällä sivulla oli puomit niin että ravi venyi ja toisella lyhyet välit niin että tuli lyhyet korkeat askeleet, sitten tein ennen ja jälkeen puomeja pysähdyksen ja lyhyeellä sivulla vielä pienet voltit. Zebbe joutui sit oikeasti kuuntelemaan mua ja rupes sitten kantamaankin paremmin eikä vaan juossut lavoillaan ja veti täysillä edestä niinkuin se teki aluksi :P Luulen että se tarvii vielä pari tämmöstä oikeen kunnon jumppapäivää ja vloppuna kokeillaan sitten ratsastaa enemmän ohjelmanpätkiä!

Kypärä oli todella hyvä päässä myös kun ratsasti, ihan kuin ei olisi kypärää päässä ollenkaan kun se on niin kevyt ;)

9 kommentarer

 1. ootteko tulossa kajaanin aluekoulukisoihin? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. en ole kun ei siellä oikeen ole meille luokkia enkä ajatellut enää oikeen aluekisoissa kisata :)

   Radera
 2. tuletteko kansallisiin iisalmeen kesäkuussa? : )

  SvaraRadera
  Svar
  1. mä en löytänyt kipasta yhtään kansallista koulukisaa iisalmessa? :)

   Radera
  2. (Ei ole tänä vuonna koulukansallisia täällä ollenkaan. :))

   Radera
 3. Ai te tuutte Espooseen kisoihin, pitääpä mennä kattelemaan, oma seura järjestämässä :)

  SvaraRadera
 4. Tsemppiä kisoihin :) ja sitten ihan muuta kysyttävää, mitä pinteleitä käytät (merkit, materiaali)/mitkä on parhaat sun mielestä?

  SvaraRadera
  Svar
  1. sitä tarvitaan ;) käytän jonkin verran eri merkkejä mutta Equiline, HV Polo ja Eskadronin fleecepintelit on mun mielestä ne parhaat :)

   Radera
 5. Kyllä ne Iisalmen kisat järjestetään kesälä tai ainakin omien tietojeni mukaan... Siis kun mun sisko on sinne menossa niin eiköhän ne järjestetä... (?):o mutta mitenköhän ne ei oo siellä kipassa...

  SvaraRadera