Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 25 mars 2014

Luksusta ratsastaa kotikentällä!

Aivan mahtavaa, siinä säästyi mulla ainakin 2 tuntia kun ei tarvinnut Sulvalle lähteä tänään ratsastamaan. Hiltonin itse asiassa päätin juoksuttaa vielä tänään, se kokoaa itsensä todella todella hienoon piruettilaukkaan liinassa ja tekee muutenkin tosi hyvää vähän vaihdella työskentelytapaa, liinassa mä en ole selässä joten se saa itse vähän löytää tasapainon siinä ja minä pystyn sivusta katsomaan miten se työskentelee, todella hyvä kombo! Hilton väsyi tuosta työstä aika nopeasti ja annoin sen aina välillä mennä isommalle ympyrälle isossa laukassa venyttäen oikeen eteen.

(C) Anna-Karin Åkers ( kuva pari vkoa vanha)

Juoksutuksen jälkeen Hilton pääsi vielä pienelle pesulle ja poika oli taas niin tyytyväinen kun sai oikeen ekstra paljon huomiota :) Tuli mieleen että mun on ihan pakko ottaa se Ypäjälle kisaamaan muuten se menee ihan rikki, se oli jo niin surullisen (vihaisen) näköinen kun ei päässyt viime viikolla Espooseen ;)

Zebben kanssa mentiin varmaan noin tunnin verran, tarkoitus oli vaan saada rento hyvä fiilis ja päätin laittaa kanget jotta saisin sen oikeen rennoksi niittenkin kanssa. Se on ollut tosi tyytyväinen kangilla nyt kun olen niillä ratsastanut vähän enemmän ja varsinkin kun laitan ne päälle myös silloin kun vaan tehdään rentoa jumppaa, tässähän on tärkeää että se nimenomaan osaa rentoutua niskastaan kunnolla vaikka kanget on päällä. Se oli aluksi todella kuuma ja teki pieniä poni-ääntelyitä kun laitoin pohkeet kiinni, sellaisia "piip" ääniä :P mutta pysyi tosi hyvin nahoissaan ja miljoonien siirtymisten kautta sain sen rentoutumaan ja lopuksi sain sen ravaamaan todella kivasti. Ajattelin nyt ravissa melkeen käyntiä koko ajan, ehkä se silloin ravaa sellaista hyvää tahtia ;) Sen ravi parani tosi hyvin sen kautta kun ratsastin sen syvässä matalassa muodossa, ajattelin oikeen pientä pientä ravia ja samalla hevosta koko ajan pyöreämmäksi ja rennommaksi niin se siitä pikkuhiljaa rupes liikkumaan tosi letkeästi ja kivasti :)


9 kommentarer

 1. Ratsastuksen jälkeen niin kylmäätkö hevostesi jalkoja mitenkää? Vai harjaatko vain hyvin?

  SvaraRadera
  Svar
  1. en kylmää oikeastaan ikinä, mutta kovan valmennuksen tai treenin jälkeen laitan aina Back on Trackin suojat yöksi, TAI linimenttiä ja lämpöpintelit paksujen patjojen kanssa.

   Radera
 2. Voisitko tehdä postausta varusteista tai tallista?:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. mä olen varustepostauksia jo tehnyt pari, ne on viime vuoden heinä- tai elokuusta joten katso arkistosta :)

   Radera
 3. Tämä ei nyt tähän postaukseen mitenkään liity, mutta haluaisin kysyä, että saako hevosen ravia joillakin treeneillä, tehtävillä treenattua lennokkaammaksi? Tällä hetkellä ravissa tuppaa vain raahaamaan jalkojaan eikä ravi näytä niin näyttävältä. Mitään gp tason ravia ei tietenkään tarvita, mutta olisi kiva saada neuvoja harjoituksiin jolla saisi edes himpun verran näyttävyyttä raviin! :D jos se on edes mahdollista!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ravi onkin itseasiassa se helpoin askellaji parantaa. Tässä hevoselle yleensä opetetaan passagen kautta "odottamaan" ja löytämään sen ilmavan ravin, hevonen tarvitsee toki tosi paljon voimaa jotta jaksaa liikkua näin koottuna. Toinen harjoitus on tehdä paljon ravi-laukka siirtymisiä, ravi on aina parhaimmillaan juuri laukasta raviin siirtymisestä. Mitä enemmän painoa hevonen ottaa takaosan päälle sen enemmän etuosa kevenee ja "jalat nousee". tämä vie kuitenkin todella paljon aikaa eikä sitä hetkessä saa parannettua mutta kun vaan jaksaa treenata niin kyllä niitä tuloksiakin tulee pikkuhiljaa :)

   Radera
  2. Eikös puomeilla olisi hyvä aloittaa? Laita anonyymi ravipuomeja ja kavaletteja. Toki nuo siirtymisetkin on hyvä treenimuoto :)

   Radera
 4. Moi Sophia! Mä oon kuudennella luokalla, ja meillä koulun kanssa pitäisi lähettää jollekkin idolille postia. Ajattelin lähettää sinulle postia, mutta tarvitsisin sun osoitteen, voitko lähettää sen mulle sähköpostiini? mun säpö on maija.tolvi@hotmail.fi

  SvaraRadera
 5. Voisitkohan joskus saada jonkun kuvaamaan kun juoksutat hevosiasi? Mielellään niin että videolta kuulisi ja näkisi mitä teet :)

  SvaraRadera