Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 15 mars 2014

Zebben treenisuunnitelmat kauden kisa-avajaisiin

Kuvat: Anna-Karin Åkers
Yritän suunnitella ratsastukseni mahdollisimman tarkasti varsinkin nyt ennen kauden ekoja kisoja. Zebbe on ollut todella todella kuuma viime päivät, varmaan kevättä rinnassa ;) se myös tarkoittaa että se tulee vahvaksi ja haluaa vaan juosta lavoilla eikä malta odottaa ja tulla takaosansa päälle. Joten täytyy suunnitella ratsastus niin että saisin sen ensi perjantaille mahdollisimman rennoksi pehmeäksi ja kuuliaiseksi takaosansa päällä.

Lauantai: jos pystyy niin juoksutus kotona kentällä tai / maneesilla kunnon jumppa, paaaljon väistöjä siirtymisiä ja vastalaukkoja pyöreässä matalassa muodossa.

Sunnuntai: Manunkylään ohjelmaratsastusta ja kürin kellotusta.

Maanantai: Vapaapäivä / KEVYT juoksutus riippuen miltä tuntuu su:na

Tiistai: Maneesilla kangilla jumppaa, tavoitteena saada rennoksi ja pyöreäksi niskastaan, ohjelmapätkiä

Keskiviikko: Toosi rento jumppa nivelillä eteen-alas superpyöreenä, paljon siirtymisiä,vastalaukkoja ja väistöjä

Torstai: Rento jumppa eteen-alas pyöreenä kangilla, tavoitteena saada se niin pehmeäksi kuin vaan mahdollista (siirtymisten, väistöjen ja vastalaukkojen kautta)

Perjantai: KISAT Prix St Georges!Tiedän jo että ongelmakohdat ovat 8 metrin ravivoltit, ravisulku vasemmalle sekä koottu käynti ja takaosankäännökset joten toki yritän näitä treenata sitten viikollakin. Sulut paranee väistöjen kautta joten paljon niitä, ja käynnissä pitää saada se odottamaan, eli tehdään miljoonat siirt pys-käynti-pys-käynti, ja takaosankäännöksiä pitää vaan harjoitella peilin edessä jotta ne sujuu. Ja kauttaaltaan se pehmeys ja letkeys on Zebbelle hankalaa joten sen takia paljon jumppaa jotta se olis mahdollisimman pehmeä.

Tavoitteena on saada ehjä pehmeä rata missä Zebbe odottaa mua, on rento ja pyöreä ja olis kiva jos saatais arvosanoja kuutosesta ylöspäin kaikista kohdista ;) mutta tärkeämpänä kuin arvosanat on se oma fiilis ja se että se oikeasti olis kuuliainen ja mun mukana radalla!

8 kommentarer

 1. Kiva blogi!:) Miten sait muuten laitettua ton: Reaktioner (laatikko) kiinostava (laatikko) Intressant (laatikko) Tykkään (laatikko) Gillar (laatikko)
  Niin, miten sait noin monta? Mä osaan laittaa vaan yhden, mutta miten enemmän? :O En oikein hyvin osannut selittää:D

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos :) nyt en itseasiassa enää muista mistä sen sai laitettua mutta jostain asetuksista kun etsin niin löysin sen :)

   Radera
 2. Oletko tehnyt varustepostauksen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. kyllä olen :) etsi arkistosta, tein sen viime kesänä joskus :)

   Radera
 3. Etkö mene Hilttonilla kisoihin? Vai ymmärsinkö väärin?
  Ps.Olen uusi lukijasi.:) Blogiasi on tosi kiva luke!

  SvaraRadera
  Svar
  1. hei ! Kiva että tykkäät blogistani :) Hilton ei kisaa vielä, Espoossa ei ole sille luokkia, siellä on liian vaikeita luokkia sille :)

   Radera
 4. Etkö mene Hilttonilla kisoihin? Vai ymmärsinkö väärin?
  Ps. Olen uusi lukiasi, sun blogia on tosi kiva lukea! :)

  SvaraRadera