Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 22 december 2013

Totilas vs. Valegro

Kaikki onkin varmaan jo nähnyt Valegron uuden maailmanennätys-suorituksen? Mitä mieltä olette kumpi oli parempi ja miksi? :) kerron oman mielipiteeni myöhemmin ;)

Kuva Täältä lainattu

Kuva lainattu täältä
52 kommentarer

 1. mielestäni valegro, vaikka totilas on näyttävämpi niin nään mielettömän harmonian yms valgrossa ja siirtymiset ja kun katttoo niin ei yhtään protestointia esim häntää heiluttamalla ja valegro kuvaa mielestäni täydellisesti happy athlete hevosta!

  SvaraRadera
 2. Mä olen Valegro fani, vaikka sillä ei samanlaista karismaa olekaan kuin Totilaksella. Minua siinä hevosessa miellyttää sen rauhallinen, levollinen ilme suorituksessa, kun Totilas taas kaikessa näyttävyydessään on ajoittain omaan silmääni kovin jännittyyneen ja kireän oloinen. Hienoja hevosia molemmat, pahan pistit!!

  SvaraRadera
 3. Mäkin tykkään enemmän Valegrosta, sen liikeet näyttää enemmän sellasilta iloisilta.

  SvaraRadera
 4. Minusta Totilas rakenteeltaan on enemän kevyempi hollantilaistyyppinen hevonen. Se on hieno ja näyttävä ja minusta Gal omaa paremman istunnan. Minä en näe hännän heilumista yms protestina ratsastajaa vastaan tai edes jännitymisenä vaan reagointina. Kun hevonen ratsastetaan tosi paljon takajalkojen päälle niin se häntä voi huiskia sen seurauksena, että se reagoi siihen. Minä en varsinaisesti paheksu edes rullausta, koska hevosta ei saa väkisin suorittamaan tuollaisia suorituksia kun Totilas. Se ei siis tehnyt ensimmäistä ennätystä minun mielestä pakotettuna.
  Valegro on taas aivan toisenlainen. Se on hitaampi ja raskaampi, mutta en sanoisi sitä lihavaksi. Tuolla tasolla ei ole enää lihavia hevosia. Valegro on lihaksikas ja tuollaisella rakenteella + ratsastuksella hevonen näyttää tuolta kun se on kunnossa. Hoikemmassa kunnossa se ei olisi yhtä voimakas. Valegron ratsastajalla ei mielestäni ole yhtä hyvä istunta. Hevoset ovat aika ääripäitä toisilleen. Minusta Valegro on hieno, mutta jos saisin näistä valita toisen (tottakai ottaisin molemmat ;D) niin ottaisin Totilaksen. Ihan vain siksi, että minulle itselleni ratsastajana on haasteellisempi ratsastaa sellaista hevosta kun Valegro.

  SvaraRadera
 5. Täältä kans pisteet Valegrolle, koska siitä huokuu vaan sellanen positiivisen hevosen asenne ja ei millään tavalla protestoi mihinkään apuihin. Sekä jotenkin tekee tehtävät rehellisemmin kuin Totilas. Miellyttää silmäänikin vähän enemmän kuin Totilas, vaikka sekin on upea. Valegro on vain hevonen minkä kuva on kohdalla unelmieni hevonen. :P Tykkäsin tosi paljon Totilaksesta Edwardin alla, mutta nykyisin ei enää ole niin sykähdyttävä.

  SvaraRadera
 6. Totilas on suosikkini ja tulee aina olemaan :) Se oli ensimmäinen hevonen joka sai mut oikeasti itkemään. Valegro on hieno, mutta ei vain sytytä. Valegro kuitenkin liikkuu paljon "terveemmin" ja sillä on parempi ravi. Totilas on kuitenkin aina totilas.

  SvaraRadera
 7. Minusta Totilas ja Edward vie voiton. Esitys nostaa ihon kananlihalle, toisinkuin Valegron. Totilas paljon näyttävämpi, ja Edward on älyttömän upea ratsastaja.

  SvaraRadera
 8. Kauheen vaikea sanoa! Tykkään Valegron harmoniasta ja se näyttää tyytyväiseltä. Totilaksella taas on rytmiä, napakkuutta ja Gal on jotenkin niin syvällä satulassa ja yhtä hevosen kanssa, ne tanssii. Dujardin näyttää taas olevan enemmän hevosen "päällä". No, nää on vaan mun näkemyksiä =)

  SvaraRadera
 9. minusta ehdottomasti Totilas ja Edward: ei virheen virhettä ja liikutun joka kerta kun katson heidän suorituksensa. Totilas suorittaa niin terävät ja oikeaoppiset liikkeet, esim passage ja piaffi näyttää niin paljon helpommilta kuin Valegrolla.. Dramaattinen musiikki ja ehkä hieman enemmän vaikeusastetta myös vetoavat:)

  SvaraRadera
 10. No Totilas! :D täydellistä kulkemista ja Gal istuu täydellisesti selässä, edes pohkeen käyttöä ei huomaa!

  Valegro on kiva ja söpö ja hyvä asenne, mutta mun mielestä se on vähä sellane pikku lihapulla esim Damon hillii verrattuna :p ei huono kyllä todellakaan!

  SvaraRadera
 11. Totilas vie voiton, enkä minä itse ainakaan ota hännän heilautusta välttämättä protestoimisena, ja Totilas on omaan silmääni ihanan ''kevyt'', kun taas Valegro näyttää raskaammalle. Totilas on aina Totilas :)

  SvaraRadera
 12. kummatkin hevoset ovat todella upeita, mutta joku tuossa totilaksessa kuitenkin viehättää enemmän!

  SvaraRadera
 13. Olisi ollut kiva jos vertailuna olisi ollut molempien maailmanennätys prosentti radat? Nyt Valegrolla GP ja Totilaksella kür, vaikea verrata.
  Oikeastaan niiden vertaaminen on muutenkin mahdotonta, Totilas oli oman aikakautensa Kuningas ja niin kuin joku jo mainitsikin sai varmasti monet kyyneleet virtaamaan. Se toi meille sitä maagisuutta kouluradoille mikä sieltä aiemmin oli puuttunut... Valegro taas on seuraus siitä ajasta, näyttäväksi ratsastettu ja siihen vielä pisteenä i:n päälle rentous! Eli jos tunteella ajatellaan Totilas ja jos järjellä Valegro :-)

  SvaraRadera
 14. Totilas ja Gal ovatb kertakaikkisen näyttäviä.. Jotenkin painivat ihan eri sarjassa näyttävyyden suhteen Valegron kanssa mutta niin kuin moni sanoikin, niin Valegro vaikuttaa todella tyytyväiseltä. Kun hevoseen laitetaan taas enemmän painetta ja otetaan lähes 100 % irti niin toisaalta tulos on todella näyttävä kuten Galilla. Toisaalta mietin, että onko silti jo liikaa show-meininkiä ja lennokkuutta - ravikin on enemmänkin passagea. Olisipa mukava nähdä Gal Valegron selässä! Valegro on kyllä minunkin mielestäni ehkä jopa liian lihava. Jos vatsa olisi aavistuksen pienempi, saisiko takajalat jopa vielä paremmin alle. Toisaalta tykkään myös erittäin paljon Ankyn ja Salineron kureista..

  SvaraRadera
 15. Totilas !!! Se vaan miellyttää mun silmää enemmän ja tosiaan noita Galin sekä Totilaksen ratoja kun kattoo niin ihan nousee iho kananlihalle ja meinaa itku tulla.

  SvaraRadera
 16. Pidin molempien radoista paljon, mutta Totilaksen esitys oli näyttävämpi, joten kallistun sen puolelle. Vaikkakin ori hiukan protestoikin hännällä huiskimalla jne, mutta esitys oli vauhdikkaampi kuin Valegrolla, itse en oikein innostu "harmoonisista" esityksistä. Kieltämättä Valegronkin rata oli hieno ja hevonen tuntui pitävän kovasti. :)

  SvaraRadera
 17. Totilas. Kuten joku aiemmin kommentoikin niin Totilaksen ja Galin suorituksia Youtubesta katsellessa menee yhä kylmät väreet ja se oli ensimmäinen hevonen joka sai itkemään. Kevyt, atleettinen, elastinen, ja mikä liikemekaniikka :)

  SvaraRadera
 18. Täältä menee pisteet Valegrolle. Totilaksen myötä on vain haettu etusillaan kauhovia hevosia, jotta rataan tulisi sitä 'showta' vaikka todellisuudessa hevosella ovat jääneet takajalat talliin. Valegro näyttää, että ei tarvitse olla mikään ihmeliikkuja, vaan rentous, harmonia ja eleettömyys on sitä, mitä kouluratsastuksessa haetaan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jos hevosella tollainen liikemekaniikka, täydelliset passaget ja piaffit ja jalat nousee, niin ei kyllä takajalat tallissa voi olla. Jos painoa on takajaloilla, nousee etuosa... Toi on vaan niin muoti-ilmaus tuo "takajalat tallissa": :P Jos Totilas ei olisi oikeasti OIKEINPÄIN niin eipä se noin hienosti liikkuisi! Niin on aktiiviset takajalatkin että!

   Radera
 19. Ehdottomasti Gal & Totilas! Omasta mielestäni "ainoa oikea" mestari, tosin on Valegrokin ihan hieno, muttei läheskään yhtä näyttävä kuin Totilas ;)

  Hännänheiluttamisasiasta sen verran, että youtubessa on kyllä videoita misää Valegrokin häntäänsä heiluttaa, joten turha tuolta kantilta asiaa arvioida :)

  SvaraRadera
 20. Kyllä se on Totilas. Esitys oli vauhdikkaampi, ja liikkeetkin enemmän minun mieleeni. En oikein osaa enää mitenkään perustella, aiemmat kommentoijat ovat vieneet sanat suustani =)

  SvaraRadera
 21. Ehdottomasti Totilas. Esitys harmonisempi ja hevonen liikkuu paljon näyttävämmin,

  SvaraRadera
 22. Minä sanoisin Valegro, sillä tykkään siitä miten tyytyväisen näköisenä hevonen kulkee ja pidän charlotten ratsastustyylistä paljon. Mutta onhan Totilas aina kyllä myös kivan näyttävä :)

  SvaraRadera
 23. Valegro!! Muhun ei koskaan iskenyt totilaksen showmainen ravi, vaikka onkin näyttävä. Myöskin kun on nähnyt valegron kotitreenivideoita, missä mennään GP-liikkeitä nivelillä ja niitä vaihtoja <3 niin kyllä se on mun suosikki!

  SvaraRadera
 24. Valegro ilman muuta. Kuinka iloista ja rentoa menoa Totilakseen verrattuna. Huomaa, että Valegro on innolla itsekin mukana, oikein odottaa, että mitäs seuraavaksi:) Liikkeet ihanan luonnollisia verrattuna Totilaksen ihme kauhomiseen. Totilaksen häntä viuhuu ja on jännittynyt muutenkin. Ja kun tietää, että Totilas on saanut kärsiä rollkurista, jota en missään nimessä voi hyväksyä. Oikein tulee hyvä mieli Valegron menoa katsellessa, aivan toisin kuin Totilasta katsoessa.

  SvaraRadera
 25. Totilas vie. Vaikka joku liikkuisikin nätimmin ja puhtaammin, niin kyllä Totilas vie aina voiton. Vaikka ei liikkeillä, niin sitten olemuksella ♥

  SvaraRadera
 26. http://www.youtube.com/watch?v=RuyVDeNp7oY

  Siinä on sitä "kevyttä" ja rentoa meininkiä... Valegro niiiiiiin raskaan näkönen, aukoo suutaan ja tyttö joutuu vahvalla kädellä ratsastaa ja kannattelemaan koko hevostA! Tämä oli mun mielestä kaamean näköistä ja niin RASKASTA! Tämä maailmanennätysrata oli kyllä paljon parempi kuin EM suoritus!

  Että kyllä Totilas!!!

  SvaraRadera
 27. En ole mikään kouluratsastaja, hyvä jos edes ratsastajaksi kehtaa tituleerata, mutta ohhoh mikä ero näiden kahden suorituksen välillä! Kyllä Totilas vetää pitemmän korren ja helposti!
  En ymmärrä ensinkään miten tuosta Valegron suorituksesta on voinut saada noin kovat prosentit, raskaan näköitä menoa kuten jo edellä mainittu ja lisäksi pientä rikettäkin ohjelmaan mahtui, varmaan ihan siksi että hevonen oli kuin lentoon lähdössä ja sitä sai koko ajan "pidellä". Esimerkiksi pysähdys- peruutus oli minun silmään vähän kehno samoin kuin laukannosto. Piruetit saattoivat olla hieman siistimmät kuin Totilaksen. En saanut mitään vau- elämystä sen suorituksesta, eikä se minun silmään näytä innokkaalta suorittamaan vaan lähinnä stressaavalta ja ennakoivalta.
  Mutta ihan hullua, miten tuo Valegron suoritus muka peittoaa Galin ja Totilaksen. Totilas tanssii ja esiintyy joka solullaan. Sen liikkeet ovat aivan mielettömät ja se näyttää rennommalta ja vähemmän ratsastettavalta. Plus että ohjelmassa on vaikeusastetta paaaaljon enemmän. Valegro ei ikinä olisi pystynyt noihin lisätystä laukasta piruettiin tai passageen, koska oli niin jännittynyt. Totilaksen liikkeet ovat kyllä niin upeat, että se ansaitsi prosenttinsa helposti.

  SvaraRadera
  Svar
  1. toi rata mikä valegrosta on laitettu ei ole se maailmanennätysrata

   Radera
  2. oho mä olen kiireessäni linkannut väärän videon, nyt pitäisi olla se valegron kür siinä :)

   Radera
 28. Teknisen suorittamisenhan tuossa pitäisi ratkaista ja sen takia en osaa sanoa, onko "järjestys" oikea. Jos hevonen suorittaa liikkeen teknisesti täydellisesti, sille annetaan kymppi, ja jos toinen hevonen suorittaa saman liikkeen yhtä täydellisesti ja vielä sen päälle näyttävästi se saa sen saman kympin.

  Totilas on näyttävämpi, sitä ei voi varmaan kukaan kiistää, mutta pisteitä ei ainakaan pitäisi antaa tunteen vaan nimenomaan sen liikkeen korrektiuden perusteella. En ole koulutuomari, joten en osaa sanoa onko nämä radat suoritettu samalla tasolla teknisesti, mutta jos näin on eikä kyseessä ole tuo huhuttu "täytyi vain saada uusi ennätys"-juttu, niin näiden kahden paremmuusjärjestykseen laittaminen on todellakin mielipidekysymys (prosentit ovat kuitenkin niin lähellä toisiaan) - haluaako showmeininkiä ja schwungia vai hillittyä harmoniaa. Molemmat voi saavuttaa yhtä korrektisti jolloin kysymys on todellakin vain mielipiteestä.

  Omaan silmään Valegro on tosiaan raskaampi mutta toisaalta Totilaksesta tulee mieleen hämähäkki kun sen raviosuutta katsoo heti perään. :D En osaa sanoa.

  SvaraRadera
 29. Ehdottomasti Totilas! Se liike mikä siitä hevosesta lähtee niin on uskomatonta.

  SvaraRadera
 30. Näin puhtaasti ravi-ihmisenä, tekniikasta mitään ymmärtämättä, Totilas vie 10-0. Ei ole mikään muu kouluhevonen vielä saanut kylmiä väreitä kulkemaan selässä koko suorituksen ajan, jopa käynnin aikana! Totilas todellakin tanssii, esiintyy, kun taas Valegro suorittaa liikkeet raskaasti, hitaasti, persoonattomasti. Tarviiko tätä edes kysyä? :D

  SvaraRadera
 31. Omasta mielestäni Valegro! Näyttää jotenkin paljon tyytyväisemmältä, iloisemmalta ja rennommalta :)

  SvaraRadera
 32. Eivät taida olla ihan skaalassa. Tuntuu, että vasta nyt tuomarit ovat uskaltaneet antaa maailman kärkinimille arvoisiaan pisteitä - onhan se ollut ihan hullua, että ennen ei ole uskallettu niitä kymppejä ja ysejä käyttää. Silti veikkaan, että jos Totilas Galin kanssa olisi tullut radalle tuon Valegron ennätystuloksen jälkeen, niin Totilaksen pisteet olisivat olleet paremmat.

  SvaraRadera
 33. Totilas, on näyttävämpi ja tuntuu että liikuu ''luonostaan'' paremmin kun valegro. Siinä on show meinikiä!

  SvaraRadera
 34. Molemmat hevoset ovat tyytyväisen näköisiä, ne suoriutuvat kumpikin helpon näköisesti tehtävistään, eikä ohjelman aikana tarvitse jännittää - saa vaan nauttia :) Pidän Valgerosta todella paljon! Mutta Totilas on jotain niin uskomatonta Edwardin kanssa, että en tule unohtamaan sitä ikinä! Nyt, kun katselin sen ratoja pitkästä aikaa uudelleen, edelleen kylmät väreet kulkee läpi kropan ja iho menee kanan lihalle. Edward ja Totilas ovat jotenkin niin epätodellisen upea pari!

  SvaraRadera
 35. Hauska juttu, että kysyit tuota. Siitä tuntuu olevan paljon mielipiteitä muuallakin ;-)

  En mä osaa sanoa, kumpi on parempi, mutta suorituksena tykkäsin enemmän Charlotesta ja Valegrosta. Musiikki siinä vähän häiritsi, vaikka pirueteissa kellot oli hyvät.
  Totilas oli hevosista enemmän mun makuun.

  SvaraRadera
 36. Ehdottomasti Valegro! Ulkonäkö taisi mulla viedä voiton. Ihanan värinen ja muutenkin täydellinen hevonen, ai että!♥

  SvaraRadera
 37. Omaan silmään Valegro on huomattavasti miellyttävämmän näköinen kropaltaan ja ulkonäöltään, sellainen unelmien hevonen minulle, sopivan "muhku" :) Mutta ehkä Totilaksen liikkeet ja kulku ovat kuitenkin kivempaa katseltavaa ja helpomman ja sulavaman näköistä. Joka tapauksessa kumpikin hevonen on sanoinkuvaamattoman upea, ja niitä on hankala vertailla :D

  SvaraRadera
 38. Valegro, swn lisätty ravi kuva kertoo paljon, takajalan ja etujalan sääret on synkassa, totilaksen etujalan sääri on eriparia takajalan säären linjan kanssa. Eli lisätty ravi tuo esiin sen että totilas on opetettu kauhomaan edestä, lisätty ravi pitäisi kuitenkin öähteä takaa, moottori työntää...rullauksen ideahan n juuri se, kaulan lihas lyhenee paketissa ratsastamisesta ja kun kaula vapautetaan löhtee etujalka viuhtomaan ylös. Valegro on taas ratsastettu takaa eteen eli voimaa taakse josta oikeaoppinen lisäys lähtee, hevonen nousee plaaniinja etuosa on kevyt. Siksi siis valegro, oikein treenattu, ei rullattu, tyytyväisen näköinen. Virheitä tulee kun hwvonen saa olla hevonen, ei kone. Ilmaisu on tärkeämpää kun pilkuntarkkuus, rullaustyyli onneksion menettämässä jalamsijaa ja nämä joiden ylälinja on rullauksellarikottu eivätenää voita, ylälinja pitää olla eheä, hevosessa säilyä rentous ja ilmaisukyky!

  SvaraRadera
 39. Charlotten ja Valegron työskentely on omaan silmään niin harmoonista, ettei Totilas ja Gal kyllä ihan yltä sille tasolle :) Hevosina molemmat on upeita, Totilas ehkä hieman näyttävämpi. Valegro puolestaan antaa paljon luottavaisemman ja tyytyväisemmän kuvan :)

  SvaraRadera
 40. Näistä Totilas, mutta mun ehdoton suosikki on Damon Hill! Sen ennätystä odotellessa siis ;)

  SvaraRadera
 41. Totilas! Minusta Valegron rata oli tylsä, mutta virheetön.
  Galin ja Totilaksen radat ovat kaikki mahtavia. Totilas on myös sporttisemman näköinen.

  SvaraRadera
 42. Ehdottomasti Totilas. Valegrolla ja Charlotella on kyllä upeaa yhteistyötä. Valegrolla on paljon paljon voimaa sekä puhtaat liikkeet ja sen suoritukset ovat iloisia ja rentoja. Mutta Totilas oli kyllä aikanaan maailman paras. Itse tykkään hurjasti Edward Galin ratsastustyylistä (paitsi sitä rullausta en ymmärrä enkä ole koskaan ymmärtänyt). Edwardin eleettömyys hevosen selässä on jotain niin hienoa katseltavaa, hän saa hevoset toimimaan pienin ja huomaamattomin avuin. Totilas on mielestäni upein kouluhevonen aikoihin ja sen askellajit, tasapaino sekä kyky koota itseään äärettömyyksiin saavat minut kananlihalle. Kyllä, Totilaksen lisätty ravi on hieman teennäistä, mutta täytyy muistaa että hän on ori ja oreilla menee usein hieman yli tuo esiintyminen, jolloin hevonen saattaa vaikuttaa jännittyneeltä ja hössöttävältä. Ruunat eivät yleensä välitä yleisön hurraahuudoista tai taputuksista, mutta orit ottavat tästä vain lisäpönkitystä egolleen. ;D Harmittaa vieläkin vietävästi, että Edwardin ja Totilaksen ei annettu jatkaa yhteistyötään ja nyt mielestäni (ja tämä on vain minun mielipiteeni) Rath on "pilannut" maailman upeimman kouluhevosen. Eihän sitä ikinä tiedä olisiko Charlotte saanut ME:tä, jos Edward olisi ollut vielä Totilaksella kisassa mukana. ;D Ei vaineskaan ennätys oli varmasti ansaittu ja olihan rata hieno sekä virheetön, eipä niitä pisteitä tuolla tasolla upealla ulkonäöllä saada.

  SvaraRadera
 43. Ehdottomasti Totilas! Täytyy sanoa että minä en näe minkäänlaista jännittyneisyyttä tai protestihuiskimista, vaan hevosen joka tekee esim. passaget täydellä teholla niska ja kaula rentona, suu levollisena ja korvatkin ovat jatkuvasti rennosti "kuunteluasennossa". Tai voi miten ihanalta se näyttää lopputervehdyksen jälkeenkin. Yleisö pauhaa täysillä ja hevonen on tyytyväisen ja luottavaisen näköinen. Sitähän se ei esim. ole rathin kanssa..
  Toiseksi olen vähän pohtinut tuota kun kritisoidaan sitä että etujalkojen liike on isompi. Mietinpähän vaan että jos paino on takajaloilla niin etujalkojen on pakko tehdä isompaa liikettä. Jos paino olisi tasan etu- ja takaosalla niin sittenhän ne tekisivät samankokoista liikettä.
  Mutta oli miten oli, mielestäni valegrosta puuttuu se viimeinen yty, taika ja karisma mikä totilaksessa oli galin alla. Vähän jotenkin tasapaksua.. Onhan se rentous mitä se esittää hieno juttu mutta ei vaan herätä sellaista wow-fiilistä. Oon kaikki nuo Totilaksen yli 90% kürit nähtyäni alkanut itkemään. Valegron radat ei herätä oikeen minkäänlaista tunnetta verrattuna niihin. Ja se valegron musiikki on aivan karsea tilkkutäkki.

  SvaraRadera
 44. Totilas, ehdottomasti! Jos puhutaan "maailman parhaasta kouluhevossesta" niin nimeäisin Totilaksen. Onhan tuo valgrokin loistava, ei siinä, mutta kyllä mun mielestä Totilaksen suoritus oli paljon siistimpi, varsinkin siirtymisissä, ja totilas luonnostaan jotenkin paljon ryhdikkäämpi ja mielyttävämmän näköinen.
  Tosiaan ainut ketä kattellessa tulee oikeesti kylmät väreet, ja se koskettaa, eikä se ole vaan sellasta suorittamista.
  Tämähän on täysin tuomarointi laji että.

  SvaraRadera
 45. valegro on kyllä UPEA!ei siitä mihinkään pääse :) on se mielestäni hienompi mutta Totilas on legenda.
  Valegro suoritti niin levollisen näköisenä ja todella siististi että ansainnut prosenttinsa. Hevosen askelissa oli käsittämätöntä ilmavuutta ja keveytä että liiteli vain radalla,huhhuh:)

  SvaraRadera
 46. Vau! Kyllä totilas on komea! Valegro veti niin rennosti!

  SvaraRadera
 47. Totilas ehdottomasti! ✋ tartteeko sitä ees kysyy? 🙀

  SvaraRadera
 48. Musta totilas oli kyllä paraa kun gal sillä vielä ratsasti. Vaikka se olikin vähän rullalla niin se on silti niin vahva kevyt ja kantaa itsensä. Myös se kauhominen on vaan sitä kun sillä on niin iso ego ;D Valegro on hieno mutta se on aika raskaan näkönen ja semmonen tylsä kun totilas on semmonen musta salama!! Muutenkin gal on oaremoi ratastaja ja osaa tuoda totilaksen paremmin esille ja esittää sen oarhaat puolet. Ja jos heppa huiskii hännällään niin sehäm on sitä että sen koko keho on liikkeessä ja valegron suu kun on auki. Muutenkin totilas on solakka ja aina tulee olemaan se tähti ainakin mulle!!!

  SvaraRadera