Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 29 december 2013

Mahtava valmennusviikonloppu takana!

Voi mä olen niin tyytyväinen meidän valmennukseen, ja varsinkin Zebbeen joka ravas tänään TOSI hienosti pätkittäin < 3 ei ehkä mitään superisoa ja "wow" ravia mutta se oli niin letkeä ja pehmeä ja sen selässä oli todella ilo istua tänään! Nyt näkyi eilisen työ siinä heti alusta, se oli paljon notkeampi ja pehmeämpi. Se vaan tarvitsee sitä takapään ja ristiselän jumppaa välillä oikeen kunnolla että pääsee sieltä kunnolla "irti". Jatkettiin tänään vähän samalla idealla mutta pystyin ratsastamaan enemmän "normaalisti" kun se oli niin paljon parempi. Eli, ympyrällä,asetus kunnolla sisälle ja sisäpohkeen ympäri ja sisäpohkeella aina pari askelta sisätakajalkaa ristiin ulkotakajalan yli,niin että se venyttää sisätakajalan mahan alle ja näin se ristiselkä pääsee jumppaamaan. Eilen se esim vaan "nosti" sen sisätakajalan ja jännitti reiden ja sen takia saatiin tehdä niin paljon sitä väistötyötä sen kanssa mutta sitten se tajus että ei tarvi jännittää vaan voi vaan rennosti venyttää sen jalan sinne mahan alle, ja tänään oli tosiaan ihan kuin uusi hevonen alla! Tehtiin tätä työtä sekä ravissa että laukassa ja myös käynnissä, ei kummempia mutta olin todella todella tyytyväinen!


Hilton oli selvästi väsynyt vieläkin, sille oli varmaan liian rankkaa 6 päivän työt viikon sisällä ja niistä vielä kaks rankkaa valmennusta. Mutta se on niin ihana ja antaa silti kaikkensa ja vähän siihen päälle joten saatiin tosi hyvä työ tehtyä silti :) sen ravista on tullut todella hieno! Sitä voi säätää nyt paljon enemmän kuin ennen ja se istuu tosi hyvin takajalkojensa päällä, tässä mun pitäis ratsastaa just enemmän pieniä lyhyitä askeleita eikä niin paljon isoja pitkiä askeleita, koska ne isot askeleet se osaa hyvin :P

Markokin totesi että Hilton oikeasti tarvitsee ihan niitä 3 lepopäiviä putkeen välillä kun se on niin iso ja se palautus kestää sillä kauemmin. Sitäpaitsi haluan että se kestää vielä monta vuotta joten hitaasti mutta varmasti edetään. Ensi viikon ajattelinkin pitää Hiltonille vähän "lomaa", huomenna käydään maastossa ja sen jälkeen jos kotona kentät pysyy hyvinä teen ehkä jotan jumppaa liinassa ja käydään kävelylenkeillä, viikonlopuksi vois ehkä taas pikkuhiljaa jatkaa treenejä.

Saatte katsella enemmän kuvia tällä kertaa taas kun niitä nyt kerran on ;) ( kiitos Cia!! )

muskelimies H < 3


5 kommentarer

 1. Ihanasti molemmat pojat menee ja hyvin sä ne saat kulkemaan. Vitsit ku ois itteläni joskus noi hyvä heppa alla 😊

  SvaraRadera
 2. Du rider helt super bra! Tycker själv om att titta hur du rider och din ridning inspirerar mig med att orka kämpa med dressyren :) Jag har problem med det att jag själv blir jätte styv när jag försöker göra skänkelvikning eller sånt, och sen lyckas ingenting. Har du någo tips? :) alltså sitsen, handen och fötterna blir helt styva.
  Men du har väldigt fina hästar och jag önskar all lycka till er i framtiden!

  SvaraRadera
 3. Voisitko joskus harkita, että treenin jälkeisenä päivänä tekisit kevyen palautumisratsastuksen, ja seuraava päivä olisi täysin vapaa :) Omaan korvaani kuulosti hieman tylyltä, että joka päivä pitää tehdä jotain, vaikka olisikin lomalla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ai miten niin joskus harkita? Niin mä teen lähes poikkeuksetta, kovan treenin jälkeen on AINA palauttava päivä ja sen jälk vapaa jos tarve, joskus esim Hilton tarvii jopa 2-3pvää vapaata.

   Radera
  2. Kuule Anonyymi, ihan näin tiedoksi vain: Hevonen ei tarvitse yhtään täysin vapaata päivää. Täysin vapaa tekee vain hallaa, sillä hevonen seisoo ja jäykistyy. Monet ovat niin laiskoja, etteivät vaivaudu menemään sinne selkään tai saati kävelemään hevosen kanssa sitä palautumispäivää vaan nimenomaan jättävät sinne tarhaan vain syömään omaa laiskuuttaan. Hevoselle kaikkein parasta olisi jos palautumispäivän jälkeen oleva vapaa olisi pitkä käyntilenkki tms. kunhan edes vähän kävelyä. :) Ja ennen kuin kukaan kiitää sanomaan, että heppa raukka joutuu liian rankalle, niin tietysti pitää olla niitä "vapaita" eli just näitä kevyitä lenkkejä ja vähemmän treeniä, mutta päivän seisottaminen ei tee hevoselle hyvää.

   Radera