Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 28 december 2013

Zebbe Markon valmennuksessa!

Ihana Annu tuli ja otti minusta ja Zebbestä kuvia tänään valmennukseen, tusen tusen tack för de :) huomenna sitten tulee myös Hiltonista kuvia! Ratsastin ensin Hiltonilla, se oli aika "jäykkä" vasemmalle eikä halunnut oikeen asettua läpi vasemmalle, oli jotenkin lavastaan jumissa. Sain tehdä laukkaverkassa väistöjä keskihalkaisijalta uralle, ja tämän kautta saada se reagoimaan paremmin mun sisäpohkeelle ja astua paremmin sisätakajalalla rungon alle. Vetristyi tosi hyvin kun vähän aikaa jumpattiin, teki pätkittäin superhienoja kokoamisia laukassa ja tehtiin parit laukkasulut (näitä en ole tehnyt moneen kuukauteen) ja ne sujui paremmin kuin ikinä!! Ravissakin Hilton teki todella hyvää työtä, kokosin sen melkeen passageen ja pyysin lyhyitä mutta aktiivisa askeleita, Marko oli todella tyytyväinen sen raviin ja sanoi että ravi on kehittynyt todella paljon, se pääsee niin hyvin nyt takaosansa päälle myös ravissa vaikka en ole sitä oikeastaan paljon treenannut, mutta piruettilaukan kautta toki takaosa vahvistuu ja näin saan ravin "ilmatteeks" paremmaksi myös :) tosi tyytyväinen, toivottavasti saadaan huomenna vähän videopätkiä myös Hiltonista!

Zebbelle laitoin kanget pitkästä aikaa päälle, vaikka ratsastan aina yksin nivelet päällä tuntuu että mun on pakko valmennuksiin laittaa kanget koska kuitenkin kisoissa pitää mennä ne päällä.. mutta Zebbe ei selvästi tykkää noista kangista kun se ei ole läheskään yhtä pehmeä ja läpi niskastaan kuin nivelillä. Taidan heti maanantaina katsoa jos saisin kokeiluun sellaiset kapeammat missä leveämpi kielentila, pakko nyt yrittää etsiä sille uudet kuolaimet, tuntuu että en nyt voi odottaa kunnes se meidän oma maneesi valmistuu.. voi kestää nimittäin hetki että löytää ne oikeat kuolaimet kun niitä on miljoonia ;)

Aloitettiin Zebben kanssa käynnissä, tarkoitus oli saada se astumaan sisätakajalalla ristiin ja mahan alle sisäpohkeesta, kuitenkin säilyttämällä asetus sisälle. Sen on hankala tehdä tätä mutta vetristyi pikkhuiljaa ja tehtiin samaa ravissa, VAIKEAA!! En ole työstänyt sitä sillä tavalla ravissa vaan enemmän yritännyt vielä vaan löytää sen rentouden ja letkeyden ravissa joten tämä harjoitus oli tänään todella haastava ja se jännittyi myös. mutta kun oltiin hetken työstetty laukassa niin ravikin oli tämän jälkeen PALJON parempi ja tunsin oikeen kuinka se oli hyvin jumpattu läpi kropan. Oli Zebbelle tosi rankka työ tänään mutta välillä pitää vähän mennä mukavuusalueen yli jotta niitä tuloksia tulee. Mä kuitenkin ratsastan itse aina vähän rauhallisemmin ja "kiltimmin" enkä vaadi yhtä paljon joten välillä on hyvä kun valmentaja pistää sekä mut että hevosen vähän enemmän töihin. Mielenkiintoista nähdä miltä se huomenna tuntuu!

(videolla laukkakokoamisia ympyrällä, ja piruettilaukkaa vastalaukassa, todella tehokasta jumppaa mitä teen paljon molempien hevosten kanssa! )

Tässä vielä vähän kuvia jotka Anna-Karin Åkers otti meistä :) ( en tajua miten nää kuvat menee niin "suttuiseksi" kun laitan ne blogiin? Koneella ne ei oo yhtä pahat :/ Toivottavasti kuitenkin näätte jotain :P mun pitäis varmaan hankkia parempi kuvankäsittelyohjelma! )
Rakastan mun uutta HV polo huopaa ja La Valencio fleecetakkia < 3


Itse tykkään kun voin myödätä molemmista ohjista samalla kun kokoan hevosta istunnalla,näin varmistat että et vaan vedä ja lyhennä hevosta vaan että se oikeasti ottaa painoa takaosalle!


28 kommentarer

 1. oliko tässä valkassa tarkoitus että hevosen pää/niska on tosi taipuneena sisällepäin? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välillä oli joo tarkoitus asettaa liioitellusti sisällepäin kun jumpattiin Zebbeä siinä ympyrällä :)

   Radera
 2. Sinun ratsastusta voi kuin ihailla! UPEA ZEBBE! :)

  SvaraRadera
 3. Vähän hienot suitset :3

  SvaraRadera
 4. Vau! Tosi kivan näköistä menoa :)

  SvaraRadera
 5. Sun ratsastusta on kyllä ihana katsoa, josko jonain päivänä osaisin minäkin edes jotain :)

  Minä sain kuvanlaatua parantumaan huomattavasti, kun aloin ladata kuvat dropoxiin ja lisään sieltä blogiin URL-osoitteen kautta. Picasa (=johon bloggeriin ladatut kuvat menee) ilmeisesti nykyään käyttää jotain automaattista kuvanparannusta, joka pääasiassa huonontaa kuvanlaatua... Otin sen ite pois päältä, mutta silti dropboxin kautta kuvat on parempia.

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos vinkistä pitää kokeilla tuota seuraavalla kerralla kun laitan kuvia tänne :)

   Radera
 6. Zebbe on ihan mahtavan näkönen! Seuraillut sun ja poikien menoa jo jonkin aikaa, niin on aikasemmasta aina vaan parantunut liikkeet, etenkin Zebellä! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi kiitos tosi kiva kuulla, varsinkin Zebben kanssa on niiiiiin hankalaa välillä joten tosi kiva jos se näyttää siltä että on menossa oikeaan suuntaan ;)

   Radera
 7. mä ihailen sua Zebbeä ja Hiltonia. Sait mut taas sun blogin ja ratsastus tyylis kanssa kasaan ku olin luovuttamass kouluratsastuksen kanssa. Mut tajusin ku rupesin esurailee tejän menoo et ei kantsi luovutaa
  =) Ja Zebbe on kehityny ihan sikan

  SvaraRadera
  Svar
  1. voi kun kiva kuulla, ikinä ei kannata luovuttaa, olen ollut niin lähellä luovuttaa Zebben kanssa mutta aina päädyn jatkamaan tsemppaamista, häviäjät luovuttaa ei me ;) tsemppiä sulle :)

   Radera
 8. Testa en smal, rak stång! Typ såm den här: http://www.horsemeup.se/index.php/kandarstang-rak-stang.html

  Funkar bäst på min super känsliga häst som vill släppa bettet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack för tipset ska testa :)

   Radera
 9. woi että kun pääsis tollasella hevosella ratsastamaan ja osais ratsastaa noin hyvin. zebbe meni tossa videossa mun mielestä aivan mahtavasti :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi kiitos paljon :) Zebben laukka on kyllä todella kiva, ravi on sitten haastavampaa ;)

   Radera
 10. Miksi ympyrät ja voltit on aina epäsymmetrisiä? Etu- ja takapää eivät kulje synkassa, eikä lopputulos ole harmoninen. Huomaa hevosestakin, että joutuu epätasapainoon, jolloin huiskii hännällä.

  En millään pahalla tätä kummastele, mutta monista videoista olen saman jutun huomannut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okei :D ehkä sun pitäis tulla valmentaan mua eikä Marko ;)

   Radera
  2. Ei ehkä ihan helpoin tehtävä. Johtuisiko siitä?

   Radera
  3. mentiin piruettilaukkaa vastalaukassa, joten joo ei ehkä, Zebbe teki sen kuitenkin todella todella hyvin eikä se "ympyrän symmetrisyys" ollut se tehtävä tällä kertaa vaan yrittää kääntää välillä pienemmälle ja pitää kokoamisaste ;)

   Radera
 11. Jee, varsågod!! :) Kul att komma o se då någon annan rider emellanåt!
  vah hur blev de så där dålig kvalité? ladd ner PS så har jag snabb kurs åt dig hur du enkelt fixar bilderna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo ja fattar int hur de kunde bli sådär dåli kvalite? De e de int på datorn :/ vad är ps? Sku no behöva lära mig lite bildredigering :D

   Radera
 12. Olet aivan todella hyvä ratsastaja ja hevosesi ovat upeita! Blogiasi on ihanaa lukea ja samalla haaveilla että joku päivä olisi itse yhtä taitava...

  Pystyisitköhän joskus tekemään jonkinlaisen postauksen jossa annat vinkeejä kuinka kannattaa edetä esim ratsastajana/oman hevosen kanssa? Tietty aina asiat/ongelmat ovat tapaus kohtaisia, mutta joitakin pieniä yleisiä ohjeita ja neuvoja... Esim itse kilpailen hevoseni kanssa tällähetkellä he A tasolla. Olen tällä tasolla "jumittanut" nyt jonkin aikaa ja pelkään siirtyä eteenpäin - vienkkejä esim tämän tapaisiin asioihin. Tai kuinka kehttyä ratsastajana ja pitää into päällä vaikka välittä tuntuu tökkivän.. En tätä osaa nyt paremmin selittää mutta toivottavasti ymmärsit edes jotenkin, mitä haen ideallani takaa. (:

  SvaraRadera
 13. Miksi et julkaise itsestäsi ja hevosistasi edustavia kuvia? Jokaisessa kuvassa istuntasi on luonnottoman oloinen ja hevoset kulkevat omituisessa muodossa. Kouluratsastushan on arvostelulaji jossa ratsukot ratsastavat ja tuomari arvstelee. Ensi tilassahan ratsastaja lähteehakemaan nimenomaan arvostelua. Kysynpä ihan vain uteliaisuudesta, että miksi haukut tuomarin, joka on arvostellut ratsastustasi (Tampere SM) ja lisäksi julkaiset kuvia jotka selvästi tukevat kyseisen tuomarin arviota? En itse pudä tyylistäsi ratsastaa mutta olen myös sitä mieltä ettei tässä lajissa ole yhtä ainoaa oikeaa keinoa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tää oli varmaan hauskin kommentti pitkään aikaan :D hei kerroppa mullekkin ketä tuomaria haukoin Tampereella ja varsinkin kerro mulle kuka tuomari siellä kritisoi mun istuntaa? :p

   Radera
  2. Haha! Täällä alkaa olla ihan mielettömän viihdyttäviä kommentteja. Onneksi Sophia osaat ottaa nämä huumorilla.

   Radera
  3. Nää on kyllä kieltämättä aika viihdyttäviä ;)

   Radera
 14. Hienolta näyttää meno teillä!!:)

  SvaraRadera