Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 16 december 2013

Haaste!

En  oo muuten ikinä tehnyt näitä haasteita mutta yritetään nyt ;)  Sain haasteen Nealta ja haastan AnnunTiian ja vaikka kaikki muutkin Hippola-bloggaajat jos lukevat tämän :)

Kerro hevosestasi: rotu, taso ja hieman luonnetta.

- Hilton: Hilton on SWB, kisannut va B ja treenaa kohti PSG-luokkia. Luonteeltaan erittäin huomionkipeä, tulee aina syliin kun tuun tallile ja siinä sitä pitää sitten vähän halailla ennenkuin voi mitään muuta tehdä :P se on erittäin seurallinen siis, mutta erittäin itserakas ja vihaa jokaikistä toista hevosta mitä on olemassa. Ihmisistä se sitten tykkää enemmän. Hiltonilla on valtava sydän se aina yrittää parhaansa ja jos se epäonnistuu se suuttuu aina itselleen mikä on aika huvittavaa :P

- Zerleone: Zebbe on KWPN, kisannut Intermediaire 1 ja treenaa pikkuhiljaa kohti GP:tä. Luonteeltaan vähän sellainen hassu kaveri joka tykkää kiusata, mutta leikillä. Sillä on energiaa vaikka muille jakaa ja osaa olla aika villi. Se on kuitenkin äärimmäisen kiltti eikä se ikinä suutu kenellekkään. Vähän se luulee itsestään liikoja ja on sitä mieltä että se osaa parhaitan eikä kuskia aina tarvitse kuunnella ;)

Hevoset vai ponit? Miksi?
Helppoa, hevoset tietenkin koska olen niin pitkä että en voisi ponilla ratsastaa ja olen myös liian vanha että voisin niillä kisata.

Ensimmäinen hevonen/poni, jolla ratsastit itsenäisesti enemmän?

 Taisi olla ratsastuskoulun hevonen nimeltä Helge, joskus 7-8 vuotiaana :)

Kumpi parempi, kengätön vai kengällinen? Hevosesi kenkien koko? (Jos se on kengässä)

tämä nyt niin riippuu hevosesta että onko sillä minkälaatuiset kaviot ja kuinka paljon se liikkuu ja minkälaisella pohjalla. mun hevoset ei ikinä olis ilman kenkiä koska niillä treenataan niin kovaa. Zebbellä taitaa olla 2 ja Hiltonilla 4 (en ole ihan varma kun kengittäjä aina ostaa kengät joten mun ei tarvitse tätä miettiä :P )

Klippaus: Puolesta vai vastaan?
Minähän toki klippaan hevoseni koska ne ovat niin kovassa treenissä ja hikoavat paljon joten kuivuvat nopeammin kun ei ole karvaa ja jaksavat myös paremmin. Jos hevosella ei tehdä niin kovaa työtä että se hikoaa päivittäin niin on täysin turha klipata se.

Tarhaavatko hevosesi yksin vai laumassa? Miksi?

Yksin. Ensinnäkin tottakai siksi koska riski että ne loukkaantuu on paljon isompi jos ne ovat laumassa eikä mulla ole varaa ottaa sellaista riskiä noin arvokkaiden hevosten kanssa. Ne myös viihtyvät hyvin yksin enkä halua että ne saa liikaa liikuntaa tarhassa koska silloin ne ei jaksa työskennellä mun kanssa yhtä tehokkaasti :) jos mulla on hevoset vielä kun ne jäävät eläkkeelle niin sitten saavat ihan varmasti tarhakaverin :) 

Ratkaiseeko hevosessa enemmän sen luonne vaiko ulkonäkö (kuten väri)?

Jos noista pitää valita niin luonne, kouluhevosen yksi tärkeimmistä ominaisuuksista onkin sen ratsastettavuus ja luonne, värillä ei ole merkitystä, toki jos saa valita niin monet kouluratsastajat valitsevat mustan hevosen koska ne ovat näyttävämpiä, mutta ei sillä värillä niitä kisoja voiteta ;)

Millainen on hyvä hevosblogi?

Itse luen oikeastaan vaan ruotsalaisten kouluratsastajien blogeja koska saan niistä eniten irti. On harmi että Suomessa ei oikeen korkean tason ratsastajat kirjoita blogia samalla tavalla kuten Ruotissa ( Emelie Nyreröd, Emelie Brolin, Jeanna Högberg, jne) koska monet voisivat oppia niistä niin paljon. Tykkään myös paljon esim Tiian blogista (lillivoitto.blogspot.fi) eniten koska siellä on niin kivoja videoita ja hän panostaa paljon blogiinsa niin sitä on kiva lukea :) muuten hyvä blogi minulle on ehkä sellainen mistä mä voin oppia jotain, eli silloin se on kouluratsastublogi missä kerrotaan hyviä treenivinkkejä esim. Laadukkaat kuvat ovat myös todella tärkeät ja selkeä teksti.

Pahin tippumisesi?

Tapahtui kun olin 13-vuotias ja lensin ensimmäisen oman hevoseni selästä (Largetto,Laku). Se vaan lähti yhtäkkiä täyttä pukkilaukkaa menemään ja minä lensin täysillä maneesin seinään ja tämä taitaakin olla syy mun skolioosille. En pystynyt liikkumaan pariin viikkoon ja tämän jälkeen sitten kehittyi tuo skolioosi..

Kuinka monta loimea hevosesi omistaa?

Apua en mä tiedä :D liian monta kuitenkin :D fleece &  kuivatus -loimia on kymmenkunta, villaloimia ehkä 3-4, tallitoppaloimia löytyy ehkä 10kpl, ulkotoppaloimia 4 (300g ja 500g), sadeloimia ehkä 5, ratsastusloimia pari..  jotain sellaista :)

Kuinka usein hevosesi liikkuu?

Silloin kun oli maneesi ja kentät kunnossa kotona niin 6krt/vko eli yksi lepopäivä viikossa. nyt tämän poikkeustilanteen ajan niillä on ehkä 2-3 vapaapäivää viikossa, pyrin kuitenkin silloin käydä kävelyttämässä niitä ulkona, tarhassa ne ovat päivittäin klo 08-14.

Oletko varovainen vai "uhkarohkea" ratsastaja?

olen kyllä aika varovainen, mutta en kuitenkaan ikinä pelkää hevosen selässä :)


6 kommentarer

 1. Olisitko mitenkään osannut nimetä yhtään ruotsalaista blogia, jonka kirjoittaja käyttäisi mahdollisimman simppeliä kieltä? Minä olin ennen hyvä ruotsissa (siis peruskoulussa kun sitä oli koko ajan ja ehti muodostua jonkinlainen "tuntuma" kieleen) mutta heti kun sitä ei vähään aikaan tarvinnut olen unohtanut suunnilleen kaiken ja se tatsi ja kehittyvä perstuntuma ehti hävitä jo muutamassa kuukaudessa kokonaan, on aika selvä että jos meinaan että osaan vielä vuodenkaan päästä yhtään mitään niin sitä taitoa pitäisi ylläpitää jollakin tavalla ja ruotsinkielisten hevosblogien lukeminen voisi olla ihan hauska tapa. :P Sen verran vähän kuitenkin osaan että mitään hirmu kaunokielistä en varmasti pysty lukemaan, pitäisi siis olla melko selkeää ja helppolukuista tekstiä jos noissa nyt mitään kovin suuria eroja on. Ja tietty oikeakielistä että en opi väärin. :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. PerstuntumaXD Joo sori oikeest mut oli ihan pakko... ja löytyisikö jos laitat hakuun noita nimiä ja joku blog tai tällänen perään?:o

   Radera
  2. toivottavasti Sophia viitsit linkittää, itsekkin haluaisin lukea! :)

   Radera
 2. Joo, löysin kyllä noista kolmesta kaksi googlettamalla mutta varmasti on paljon enemmänkin ja ajattelin jos Sophia sattuisi muistamaan jonkun erityisen helppolukuista tekstiä sisältävän niin ei tarviisi taistella alusta asti hermojen kanssa. Ja joo, perstuntumaksi minä sitä sanoisin kun kieliopit sun muut sujuu ajattelematta, semmoinen se vaan kehittyy ajan kanssa. :P
  - Eka anonyymi

  SvaraRadera
  Svar
  1. www.nyreroddressage.com , www.dressyrsnack.se, www.fridahallgren.se, www.ninasrader.se, http://www.ridetorio.se/jeanna-hogberg/, http://blogg.agria.se/emeliebrolin/ :) siinä jonkin verran kouluratsastusblogeja mitä luen :)

   Radera