Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 29 december 2013

Vastauksia osa III

Anonym27 december 2013 22:11
Minkälaisia ratsatusvarusteita käytät talvella kun on paljon pakkasta (-15 > ) ?? (tarkenetko tavallisilla saappailla ja ratsastushanskoilla yms?)
Kuinka usein käyt salilla/liikut jotenkin muuten kuin ratsastat?
Paljonko sulla kuluu yleensä aikaa tallilla?
Kylmäätkö hevosten jalat aina ratsastuksen jälkeen?
Kuinka usein venyttelet hevosiasi?
Onko sulla mitään suosikki varustemerkkiä?
Käytkö joka päivä tallilla vai pidätkö koskaan lomaa hevosista?
:)

Hilton & Cia alkuvuodesta 2013
VASTAUS: Mulla on Pikeurin softshell housut joita käytän aina talvisin, jos on oikeen kylmä laitan vielä paksut sukkahousut alle, ja myös paksut sukat aina jalassa. Yleensä paitoja on monta päällekkäin, nytkin vaikka ei ole pakkasta niin mulla on yleensä 2 paitaa + toppaliivi päällä, alkukäynneillä ehkä vielä toppatakkikin :D Olen kyllä todella viluinen :P pyrin käyään 5-6 krt vkossa salilla tai lenkillä,nyt on kylläkin ollut parin kuukauden tauko kun on ollut niin paljon kouluhommia ja tuo kun pitää ajaa maneesille vie niin paljon aikaa.. en ikinä kylmää hevosteni jalkoja ellei sille olisi jokin selvä "tarve" (esim jalka paisunut ja lämmin). En itse venyttele mutta niitä hoitaa hierooja kerran kuukaudessa niin silloin venytetään ja hierotaan koko kroppa läpi :) ei oikeastaan mitään suosikkia ylipäänsä mutta eri varusteisiin suosin kyllä eri merkit (esim ratsahousut vaan Pikeur, loimet Bucas ja Horseware yleensä jne). Käyn kyllä joka päivä tallilla, joskus kun Cia käy hoitamassa niin saattaa olla vapaapäivä, niitä on noin 0-2 per kk ;)

Alkku27 december 2013 22:13
Saavatko hevosesi viikon lomaa joskus?
Tulettko HIHS:in ensi vuona?
Miloin aloitit ratsastuksen?
Annatko muitten ratsastaa Hiltonilla & Zebbellä?
Meneekö Hilton nätisti traileriin?
Entä meneekö Zebbe?
Onko sinulla ollut muita hevosia ennen Hiltonia & Zebbeä?

VASTAUS: No totaalisesti lomaa niille ei voi antaa koska ne sekoais siitä, ovat niin kovassa kunnossa että jonkin muodosta liikuntaa tarvitsevat kuitenkin lähes päivittäin, mutta lomaa kouluratsastuksesta saavat tottakai! Saa nähdä tullaanko HIHS:iin, sehän olis sit mahdollisesti pikkukierroksen finaali mutta ei mitään hajua onko meillä mahdollisuuksia siihen vielä, sen näkee sitten keväällä kun ollaan päästy vauhtiin kisojen kanssa ja näkee vähän tuloksia :) Cia ratsastaa Hiltonilla ja Zebbellä aina välillä,maastoilee esim, sitten on myös kaverini Tina joka hyppää niillä :) Molemmat hevoset menee oikeastaan itse traikkuun sekä pois sieltä, sen takia en tarvikkaan ikinä apua kun kuljetan niitä paljon yksin ;) On ollut hevosia ennen Hiltonia ja Zebbeä ,niistä löytyy kuvia vastauksia osa 1:sssä.

Kenttäratsastajaksi Pyrkivä27 december 2013 22:37
Mikä on tavoitteesi Hiltonin kanssa? Entä Zebben? Entä mikä on "elämän tavoitteesi"?

VASTAUS: No en ole Hiltonin kanssa asettanut mitään muuta kun tavoitteen ensi vuodelle ja se on debytoida PSG ( Prix St Georges) tasolla, Zebben kanssa parantaa Intermediaire 1:sen tuloksia ja tulevaisuudessa haluan Zebben kanssa päästä starttaamaan GP:tä. Elämän tavoitteeni on kehittyä mahdollisimman hyväksi ratsastajaksi :)

Anonym27 december 2013 23:16
Voisitko tehdä varustapostauksen :)?!
Minkälaiset satulat Hiltonilla ja Zebellä on :)?

VASTAUS: olen tehnyt sellaisen jo kesällä. Molemmilla on Chileric satulat.

Anonym27 december 2013 23:41
Voisitko joskus tehdä postauksen siitä kuinka letität ja kertoa vinkkejä? Sun hepoilla on aina niin kauniin muhkeat letit :)

VASTAUS: kiitos :) joo sitä on kyselty jo monta kertaa ja mun on pitänyt tehdä sellainen postaus mutta en ole saanut aikaiseksi. pitää yrittää tehdä kunhan kisakausi pääsee käyntiin :)

Anonym28 december 2013 01:37
Sanoit joskus että katselet myytäviä hevosia vähänväliä. Niin mistä katselet? Mistä löysit Hiltonin myynti ilmoituksen? :)

VASTAUS: oi niitä sivuja on monta :P esim hastnet.se:stä löysin Hiltonin, sitten on myös näitä ulkomaalaisia esim virtualzonehorses.nl, eurodressage.com, hpstables.com westradestables.com sporthorses-online.com, niitä on vaikka kuinka paljon ;)

Anonym28 december 2013 11:42
Oletko aina ollut kouluratsastaja vai oletko kisannut joskus esteilläkin?
Mikä on mieleenpainuvin juttu vuodelta 2013?
Ostatko/keräätkö hevosillesi jotain tiettyä väriä?
Miten valmistaudut kisoissa ennen omaa suoritusta/onko sinulla jotain tiettyjä rutiineja?
Onko sinulla jokin "onnenkalu" joka on sinulla kisoissa aina mukana?
:)

VASTAUS: En ole ikinä kisannut esteitä muuta kun ratsastuskoulun hevosilla 2 kertaa mutta mut hylättiin molempina kertoina kun en muistanut tietä :D hmm.. vuoden 2013 mieleenpainuvin juttu ehdottomasti kun saatiin Zebben kanssa meidän Intermediaire kür debyytistä 65.00% tulos Laaksolla ;) kisoihin haluan aina olla mahd valmistautunut, kaikki varusteet ja hevoset ja omat vaatteet viimeisen päälle, silloin on hyvä ja "turvallinen" olo, ei mitään varsinaista onnenkalua oikeastaan ole :)
Intermediaire 1 kür debyytti Laaksolla, kuva : JB-kuvaus

Anonym28 december 2013 14:33
skriv gärna lite på svenska ibland :) Hiltons uppfödare har länkat till din blogg o jag antar att de flesta svenskar inte förstår desto mera finska. fast de otroligt vackra bilderna talar för sitt eget språk...

SVAR: Jag borde nog skriva oftare på svenska men då 99% av läsarna är finska så blir det automatiskt att man skriver på finska :/ Men jag tänkte att jag kunde börja skriva en "veckouppdaterin" en gång i veckan med det "bästa" från veckan som gått? Hur låter det ? :)

Anonym29 december 2013 17:53
Hei! Omaa hevosta vihdoin yli 3-kymppisenä vakavasti harkitsen ja tämän vuoksi mielelläni kuulisin realistisia arvioita ylläpitokustannuksista täysihoitotallissa. Ymmärrän, että kustannukset vaihtelevat paljonkin sekä asuinpaikan että hevosen "käytön" (mm. valmennus- ja varustekustannukset) mukaan, mutta haluaisitko antaa tähän jonkinlaista arviota? Kiitos! Kaikkea hyvää! -Liisu

VASTAUS: tähän on melkeen mahdotonta vastata koska kaikki riippuu siitä mitä kaikkea sun hevonen tarvitsee ja mihin käyttöön se tulee, sekä mihin talliin. Mutta tallivuokra, rehut, kengitys,madotus, raspaaminen, rokotukset, valmennukset, varusteet, ovat nyt ainakin sellaiset jotka maksavat jonkin verran :)

3 kommentarer

  1. En veckouppdatering på svenska låter som en mycket god idé :) Tack för en suveränt fin blogg.

    SvaraRadera
  2. saisko linkin varustepostaukse?:)

    SvaraRadera
  3. Hei mun on pakko kysyä sulta kuolaimista, koska oon siskon kanssa tosi tietämättömiä niistä. Ratsastetaan liikutusponilla jolla on ollut käytössä kolmipalakuolaimet, mutta vaihdettiin ne hetkeks niveliin jossa on se musta kuminen päällinen (Jos ymmärsit) sitten siinä samassa on tutit. Aluksi poni tuntui hyvältä niissä, mutta hetken päästä se alkoi painamaan kättä eli oliko se nivelkuolain liian ahdas ponin suuhun? Vaihdettiin sitten takas kolmipalakuolaimiin, eli onko parasta pysyä vain kolmipalakuolaimessa? Sitten vielä yksi juttu! Poni irvistää ratsastaessa ja se ei enään paina kädelle. Sillä ei ole selkä kipuja tai suu kipuja, mitä irvistely tarkoittaa? (:

    SvaraRadera