Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 11 december 2013

Erittäin tyytyväinen!

Voi hitsi, tänään oli sellainen superpäivä molempien hevosten kanssa! Tuntuivat ihanan letkeiltä, notkeilta ja pyöreiltä! Jumppasin molemmat samalla tavalla ja nivelillä.
Tallinna 2012


Hilton teki vastalaukat ihan älyttömän hyvin ja vastalaukasta sai myös tehtyä todella hienoja vaihtoja,kaikki oli puhtaat ja lennokkaat! Yritin ajatella vastalaukassa että taivutin menosuuntaan (eli vasemmassa kierroksessa vasemmalle vaikka oli oikea laukka) ja sisäpohkeilla vein lapoja ulospäin, näin sain hevosen taipumaan tosi hyvin koko kropastaan ja oikeen tunsin kuinka ne tuli pehmeämmäksi tämän harjoituksen kautta. Tein tosi paljon vastalaukkoja tänään molemmilla. Hilton vähän väsyi koska tässä ne joutuu todellakin venyttämään sisätakajalan ( tai periaatteessa ulkotakajalka vastalaukassa) mahan alle ja ristiselkä venyy tosi hyvin.

Hilton 6-vee < 3

 Zebbekin teki tämän paljon paremmin kuin viikonloppuna, sain nyt itse vähän myös pohtia asiaa että miten pitikään tehdä, ja Zebbe oli nyt nivelillä paljon pyöreämpi ja läpi ylälinjastaan mikä tottakai helpotti harjoitusta paljon ja laukka pyöri paremmin siinä vastalaukassa. Zebben kanssa yritin myös koota aika paljon vastalaukassa ja kun maneesissa oli niin paljon väkeä niin jouduin välillä kääntämään ihan 10 metrin voltteja laukassa mutta se kokos siinä aivan superhyvin ja oli rento ja pyöreä silti niskastaan!

Tämän työskentelyn jälkeen ravi oli mitä mainion ja pystyin kokoamaan sitä aina pari askelta kerrallaan oikeen silleen että se "jäi ilmaan" askeleessa. Tein vaan pari askelta aina kerrallaan jonka jälkeen yritin taas saada sen melkeen liian pyöreäksi ja rennoksi edestä ja sitten taas pari askelta jne.

Nämä päivät ovat niin antoisia, kun hevoset toimii niinkuin pitää ja saa vaan olla tyytyväinen ja hymyillä :)  (niin joo ja kyynerpäät pysyivät hyvin kiinni vartalossa kun nyt päätin keskittyä siihen asiaan joka ikisellä ratsastuskerralla ja koko ajan ;) )

12 kommentarer

 1. Hilton ser så "liten och skruttig" ut på bilden jämfört med idag :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. jo o då e han ganska maffig där redan jämfört med hur han så ut då han va 5 år ;)

   Radera
 2. ootko muuten hommannut zebbelle uuden kankikuolaimen, kun puhuit vähän aikaa sitten että tarvitsee ohuemman kun on pieni suu?:) kumi on mielestäsi parempi, matala vai korkea kielentila? meillä olisi uusi kuolain hakusessa myös pieneen suuhun, en viitsisi kovin montaa 200e kuolainta ostaa.. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En oo vielä sitä hankkinut, koska haluan odottaa kunnes meidän tallilla maneesi valmistuu jotta pääsisin sitten kokeilemaan sitä kankikuolainta monta kertaa, nyt kun joudun ajamaan maneesille niin en pääse ihan niin usein kuin haluaisin ja haluaisin vielä jumpata sitä jonkin aikaa nivelillä :) mutta olen itse ajatellut että Zebbelle voisi sopia tämä: http://www.calevo.com/cgi-bin/calevo/1130617.html . Nyt sillä on 16mm paksu matalalla ja leveällä kielentilalla oleva "peruskanki" sprengeriltä. Itse en ole ikinä käyttänyt tuollaista korkealla kielentilalla, tuntuisi että se vois olla hevosen suussa aika inhottava kun koskee melkeen väkisin kitalakeen? mutta ei tosiaan ole kokemusta, jotenkin en vaan tykkää niitten ulkoasusta, varmaan sopii kuitenkin joillekin hevosille, kaikki kun ovat niin erilaisia :) kannattaa muuten soittaa Reunokselle, heiltä saa kokeilla Sprengerin kankikuolaimia olisko olut 20eur /viikko ja niillä on lähes kaikki mallit :)

   Radera
  2. ei kun anteeksi , tätä http://www.calevo.com/cgi-bin/calevo/1130613.html ajattelin kokeilla Zebbelle, tai tuli ensimmäisenä mieleen että voisi sille sopia :) tuo ylläoleva on sitten toka vaihtoehto :)

   Radera
 3. Mitkä sun hevosten säkäkorkeudet muuten on? Todella hienoja molemmat, näytät pitävän niistä hyvää huolta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hilton on 180cm ja Zebbe noin 170cm :)

   Radera
 4. Voisitko tehdä postauksen siitä, kuinka olet kouluttanut Hiltonin tälle tasolle?:) Kerrotko lisäksi vinkkejä siihen, kuinka hevoselle "opetetaan" koottu ravi. Käyttämiäsi takajalkojen aktivointiharjoituksista olisi myös mielenkiintoista kuulla :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. moi! Voin varmasti yrittää tehdä sellaisen postauksen joskus, voi vaan olla että siitä tulee älyttömän pitkä ;P

   Radera
 5. Hei ja kiitos ihanasta blogistasi, olet mukavan rehellinen asioista ja on kiva lukea tätä ja oppia itsekin siinä samalla. Minulla on yksi ongelma johon pyytäisin sinun mielipidettä, jos mahdollista. Eli ongelmani on seuraavanlainen: minulla on pv ratsu joka toimii oikein hyvin kangilla mutta nivelellä ratsastaminen on yhtä painajaista (painaa kädelle tai nostaa pään korkeuksiin) Olisiko sinulla hyviä vinkkejä mistä ja kuinka aloittaa nivelillä ratsastus niin ettei siitä ala heti muodostua painiottelua minun ja hevoseni välillä, joka yleensä johtaa siihen että turhaudun ja peli onkin sitten jo menetetty ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hei! kiva että tykkäät blogistani :) Ongelmasi kuulostaa vähän siltä että hevostasi ei ole ratsastettu rehellisesti peräänantoon jos se ei toimi nivelillä. Hyvin perusratsastettu hevonen kulkee myös nivelillä yhta hyvin kuin kangilla. Tämän takia on todella tärkeää että vaikka esim kisaa vaan kangilla että muistaa kotona ratsastaa hevosta aina läpi nivelillä. Joten mielestäni sinun kannattaisi nyt ainakin kuukaudeksi tai pariksi heittää kanget kokonaan pois ja vaan ratsastaa hevosta nivelillä. Se on aluksi vaikeaa mutta lupaan että hevosesta tulee niin paljon parempi jos jaksaa tämän työn tehdä huolella, minulla nimittäin oli tämä sama ongelma Zebben kanssa tässä syksyllä, ei toivoakaan että olisin voinut ratsastaa sitä nivelillä pyöreäksi koska olin liian paljon mennyt kangilla eikä se enää kulkenut rehellisesti selän läpi. Mielestäni voi tässä vaiheessa hyvin ottaa gramaanit avuksi jos tuntuu että on ihan toivotonta mennä pelkillä nivelillä. Mutta gramaaneja ei saa tietenkään käyttää niin että vaan vetää hevosen pään alas niillä vaan se on apuväline joka näyttää miten halutaan hevosen reagoivan pidätteeseen. Itse tykkään kuitenkin että hevosen saa rehellisemmin läpi ilman mitään apuohjia, ja aluksi ratsastaisin vaan nivelillä, vaikka se hevonen menisikin pää pystyssä. Älä keskity siihen muotoon niin paljon vaan yritä aktivoida hevosen takajalat ja selän, se muoto tulee sitten automaattisesti sieltä. Voi olla että tuloksia ei tule heti ensimmäisillä kerroilla mutta jos jaksat pari viikkoa tsempata nivelillä ja ratsastaa hevosta oikeen päin niin se muoto tulee sieltä ihan varmasti :) Toivottavasti sait jotain apua, valitettavasti oikotietä onneen ei ole vaan tämä vaatii aikaa ja hyvää perusratsastusta joten kannattaa pitää pitkää pinnaa ja tehdä perustyö huolellisesti niin saat mukavan yhteistyöhaluisen hevosen joka kulkee yhtä hyvin kangilla kuin nivelillä :)

   Radera
  2. Kiitos neuvoistasi, näinhän se menee näissä hevosasioissa, todellakaan oikotietä ei ole onneen... Tänään menikin ehkä pikkuriikkisen paremmin, kun yritin muistaa neuvosi, enkä välittänyt vaikka pää oli välillä todella korkealla. Tamma liikkuukin muutaman askeleen ihan kivasti. Mutta kyllä meillä on piiittkä taival vielä edessä, ennenkuin meno näyttää edes siedettävältä.

   Radera