Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 9 december 2013

Videoita klinikalta!

Sain aika paljon videomateriaalia kun maailman paras poikaystäväni kuvasi lähes koko klinikan :)

Kuva: Tiia Suomalainen

Klinikka oli aika paljon aikataulua edellää joten en ehtinyt oikeen verkata ennen kuin mun vuoro alkoi. Tämä toki harmitti vähän mutta saatiin kuitenkin tehtyä jotain järkevää siinä sen ajan kun verkkasin. Normaalisti olisi tehnyt paaaaljon siirtymisiä jotta saisin sen pyöreämmäksi edestä sekä paljon väistöjä. Nyt en saanut sitä sitten oikeen kunnolla läpi niskastaan mikä myös näkyy videolla. Se myös väsyi tosi nopeasti kun ei ole tottunut liikkumaan lämmitetyssä maneesissa. Tämäkin näkyy hyvin videolla kun se vetäytyy vähän pitkäksi tuossa lopussa eikä oikeen jaksa, varsinkin vastalaukka oli meille eilen vaikeaa, joten sitä pitää treenata lisää se tosiaan venyttää hyvin ristiselkää ja jumppaa hyvin hevosta!

Itse olin kuitenkin oikeen tyytyväinen klinikkaan, onhan se aina vähän hankalaa mennä uuden valmentajan oppeihin ja siitä suoraan klinikkaan missä pitäisi sitten demonstroida asioita, kun kuitenkin ratsastan itse vähän eri tavalla joten siinä sain sekä minä että Zebbe vähän miettiä että miten pitikään tehdä, mutta kunhan tajusin mitä Nipsu halusi niin sujui oikeen hyvin.

Klinikan alussa Nipsu myös selitti mitkä ovat Zebben vahvuudet (paljon energiaa ja paljon mekaniikkaa liikkeessä,hyvin koulutettu, helppo tehdä vaikeita asioita kuten kokoamiset) sekä heikkoudet( ei ole tarpeeksi vahva eikä hallitse sen isoa liikettä, joustoa ei ole luonnosta, ja on liian nopea ja saisi olla notkeampi) ja tarkoitus oli näyttää miten sen kaltaista hevosta pitäisi työstää jotta sen heikkoudet saisi "pois". Itse sain tästä erittäin hyviä vinkkejä kotiin vietäväksi eikä mikään ollut sinäänsä uutta, tiedän varsin hyvin meidän heikkoudet mutta sain ehkä lisää eväitä siihen että miten niitä heikkouksia voi parantaa :)

Videolta kuulee hyvin mitä Nipsu selittää joten ei varmaan sen enempää tarvitse kirjoitella kun voitte kuunnella videolta :)   (Valtikaa HD laatu niin näkyy paremmin :) )
6 kommentarer

 1. Teillä on hienot videot klinikasta, mutta minulla olisi yksi kysymys. Olen monesti huomannut kuvista ja nyt noista klinikan videoista, että ratsastat usein sisäkäsi taaempana kun ulkokäsi. Onko sinulla joku "syy" miksi ratsastat niin? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ei se on oikeastaan virhe mikä mulla on :) jostain syystä ulkokäsi lähtee liian eteen ja sisäkäsi tulee syliin. Nipsu yritti korjata tätä la:na kun oli valmennus, mua ei oo tosta muut valmentajat korjanneet enkä mä itse ole edes huomannut tota mutta nyt tiedän ja yritän nyt itsekin kotitreenissä korjata asian :)

   Radera
 2. Ratsastat niin hiikutin hyvin et joskus miettii onks tolla muka jotain ongelmia kun ei omaan silmään näy :D Omat ongelmat.. Hevoseni nostaa peräänannosta välilläpäätänsä ja rupee heiluttamaan sitä... nyrkkini ei ole pystyssä... Sit mietttii voiks sullaki olla jotain ongelmia... :D Hyvin vedät! Millä tallilla hevosesi asuu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi kiitos ihan hirveesti :) mutta kyllä mullakin on vaikka kuinka paljon ongelmia mitä haluan vielä korjata, tärkeintä on se että tiedostaa ne omat ongelmansa ja pystyy niitä korjaamaan, mutta en usko että on olemassa yhtä ainuttakaan hevosta tai ratsastajaa jolla ei olisi mitään ongelmia, aina on jotain mitä voi parantaa :) mun hevoset asuu Vaasassa Hubertuksella :)

   Radera
 3. Zebbe har nog gått frammåt något enormt mycket! Fina muskler å han e ju int alls nå jätte fet :D Man ser ju att han e välmående,å verkar väldigt nöjd! Du tar så bra hand om dina hästar så man blir nästan rörd! Att du är en begåvad ryttare är det ju ingen tvivel på.Du e super duktig!! Lycka till me träningarna i vinter :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket för dom fina orden, blev riktigt glad av att läsa det här :) Jag tror Zebbe har lyckats banta något dom senaste veckorna, han ser nog riktigt passlig ut nu tycker jag också :)

   Radera