Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 22 december 2013

Minun valintani...

Ihanaa kun noin moni jaksoi kommentoida tuota Valegro vs. Totilas postausta :) muutenkin on kiva kun jaksatte kommentoida, on aina kiva tietää etten ihan itsekseni täällä kirjoittele ja saan vähän vuorovaikutusta teidän kanssa :)
Kuva lainattu täältä

Mielestäni nämä molemmat hevoset ovat niin äärimmäisen upeita että eihän niissä paljon "huonoa" kyllä ole. Kuitenkin kouluratsastus on taiteellinen laji ja tietenkin omia mielipiteitä saa, ja pitääkin olla, eikä kaikki pakosti ole asioista samaa mieltä kun on kyse enimmäkseen makuasioista. Valegro ja Totilas ovat oikeastaan toistensa ääripäät joten on vähän vaikea niitä vertailla. Omasta mielestäni Valegron ennätysrata oli täysin virheetön teknisesti, mutta se oli oman makuuni vähän "tylsä" ja hevonen ei mun silmään näytä tarpeeksi sporttiselta ja sen liikkuminen ei ole yhtä kevyttä ja elastista kuin Totilaksen. Se mikä mua häiritsi aika paljon oli musiikki, en tykännyt siitä ollenkaan ja ne kellothan on "varastettu" Totilaksen kürista!

Kun katson Edwardin ja Totilaksen menoa niin joka kerta tulee kylmät väreet ja se hevonen on niin upea Galin alla että ei voi edes käsittää että se on oikea hevonen kun sen liikemekaniikka on jotain niin uskomatonta! Siinä hevosessa on wow-faktoria vaikka muille jakaa ja mä olen kyllä ihan myyty ;)

Sitten olen myös katsonut paljon videoita missä Charlotte treenaa kotona Valegron kanssa, nivelillä ja se näyttää niin rennolta ja tyytyväiseltä, ja se on mun mielestä tosi kiva nähdä ! Joten tosiaan kyllä Valegrokin on todella upea hevonen, mutta jos pitäisi valita niin valitsen Totilaksen (mutta Galin alla) koska joka kerta kun katson niitten küria tulee oikeesti tippa linssiin ja kylmät väreet, se hevonen on ihan mieletön ja Galin ratsastustyyli on todella ihailtavaa! ( ja toki voihan se vähän vaikuttaa että Hiltonilla on sama väri ja merkki kuin Totilaksella :P )

20 kommentarer

 1. myisitkö zebben ja hiltonin jos saisit vaihdossa totilaksen? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. voi apua :D jos mulla olis Edwardin ratsastustaidot niin kyllä :P mutta kun on nähty miten huonosti se menee Rathin alla niin se ei ole noin vaan ostaa huippuheppa ja luulla että se on siinä.. tää on niin epätodellista että vaikea vastata siihen, ja Zebbe ja Hilton on mulle niin rakkaita että en mä tiedä raaskisinko luopumaan niistä :P olishan se aika mahtavaa toki omistaa Totilas :D

   Radera
  2. Heh, onhan sinulla tuollainen oma Totilas Hilton ;)

   Radera
 2. Olen aivan samaa mieltä! Valegron ja Charlotten yhteistyö on upean rentoa ja harmonista, mutta "se jokin" tuntuu puuttuvan. Totilaksessa taas on niin paljon räjähtävää voimaa, näyttävyyttä ja irtonaisuutta, että ihan kylmät väreet menee. Edwardin kanssa ne olivat vaan niin täydellinen pari, tulee vieläkin joka kerta itku silmään kun katson sen niiden ME-radan, se on vaan niin käsittämättömän kaunista katseltavaa! Todella, todella harmi että niiden yhteistyö loppui, olisi ollut aika siistiä nähdä Totilas vs Valegro kisakentillä ;D

  SvaraRadera
 3. Sori jos kysyn, mutta miksi se edward ei mene enää totilaksella?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Totilas myytiin Saksaan Paul Schockemöhlelle jonkin aikaa sitten ja siinä ratsastaja toki vaihtui.

   Radera
 4. Molemmat musta tosi hienoja hevosia, mutta ite kallistun enemmän Totilaksen (ja Galin) puolelle, koska niiden radat on jotenki niin upeita, että tosiaanki meinaa aina tulla tippa linssiin ku niitä kattoo :D Valegrollahan on kanssa upeita suorituksia, mutta siitä ei vaan tuu samaa tunnetta.

  SvaraRadera
 5. Allekirjoitan sun mielipiteet täysin, noin aattelen itekki ! Meinasinkii kommentoida että Hiltonhan on vähän ku "pikku-Totilas" ;)

  SvaraRadera
 6. Nyt vasta huomasin katsoa videot ja pakko kyllä sanoa että Totilas. Valegro näytti omassa ohjelmassaan jotenkin kovalta. Totilas oli kuin Uljas Musta, kaunis ja näyttävä mutta silti kevyt. Valegrolla oli myös liian tylsä ohjelma, minkä takia omaan silmään näytti ehkä liikaa sellaselta jännepullalta. :)

  SvaraRadera
 7. Mun mielest kans Valegrolta puuttuu se keveys. Etenkin laukka oli todella raskaan ja vaivalloisen näköistä, eikä hevosen liikkeet muutenkaan miellyttäneet alkuunkan.
  Mä en suoranaisesti lähtis pelkkää Totilasta ylistään, upee hevonen, pakko myöntää ja tykkään, mut Gal on taitava ratsastaja esim.Voice nyt tällähetkellä on ihan älyttömän upea Galin alla. Ja mielestäni Galin ratsastus on paljon eleettömämpää ja siistimmän näköistä.

  SvaraRadera
 8. Jaa, enpäs heti kiinnittänytkään Totilaksen pirueteissa kelloihin huomiota, mutta kuuluivathan ne sielläkin, tosin hillitympinä ;-)
  Totilaksen takaosa näytti minusta tosi vahvalta, enkä sitten tiedä kuinka kevyeksi se on tarpeellista ratsastaa edestä...?
  Tahti oli toinen asia, joka joissain osissa ohjelmaa Totilaksella oli niin vaikuttava, että myös siitä syystä äänestin sitä "ykköshevoseksi". :-)

  SvaraRadera
 9. Pakko korjata, että ne kellot Valegron kürissa ovat Lontoon Big Benin kellonlyönnit, ja musiikkihan on tuossa kürissa muutoinkin brittipatrioottista (esim. pätkiä Elgarin Land of Hope and Glory:sta). Ei siis Totilakselta "varastettu" vaan omiin kotiolympialaisiin valikoitu mahdollisimman hyvin kotiyleisön sydämiä sykähdyttämään :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tarkoitin lähinnä että tuo idea kelloista piruetin aikana on varastettu, Ei se että ne olis just samat kellot. Ainakin itselleni tuli heti mieleen että Charlotte on matkinut ne Edin kürista ;) muutenkin tuo patrioottinen musikkki oli mun mielestä aika huono :p

   Radera
 10. Olin itse katsomassa Totilasta ja Galia Windsorin EM-kisoissa ja pakko todeta, että hevonen on ihan mieletön. Minä luulen, että se heppa on oikeesti musikaallinen ja ymmärtää tahdin ja rytmin, sillä siltä se meno näytti. Toki ratsastaja selässä myös vaikuttaa, mutta harvoin näkee hevosta joka niin selvästi on musiikin mukana ja nauttii siitä mitä siellä aitojen sisällä tehdään! <3

  SvaraRadera
 11. Totilas ja Gal on kyllä huippuja !! :D Mutta tuosta Rathista en oikein sanoisi, Totilas näyttää aivan eri hevoselle omaan silmään :/

  SvaraRadera
 12. Itseasiassa Valegron koko rata oli kopio Totilaksesta, sinne oli lisätty vain esim. muutama piruetti, muutoin mentiin aivan Totilaksen perässä samat jutut samassa järjestyksessä !

  SvaraRadera
 13. Juu, kyllähän tuo hymnikin huomattiin, sitä ei oikein Valegron laukasta voinut irrottaa ;-) Mutta olisin kyllä tykännyt kokonaisuudesta enemmän, jos olisi ollut vähemmän kansallismielinen musiikki.

  Eipä silti, olihan Totilaksenkin Kürin alkupuolella musiikissa vähän vanhanaikaista dramatiikkaa, mutta sopi hevosen tyyliin :-) ja kokonaisuus oli kuitenkin musiikissakin yhtenäisempi.

  Kouluratsastus varmaan yhdistetään vieläkin vanhoihin perinteisiin, joten vaatisi varmaan kürin suunnittelijoilta rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta valita musiikki kokonaan ilman perinteiden painolastia, ainakin noin arvokkaissa tilanteissa.

  SvaraRadera
 14. Mietin tuota näkyvää eroa näiden kahden ratsastajan istunnassa ja on varmaan niin, että Edward pitkänä miehenä pääsee helpommin istumaan hevosen ympärille, kun taas Charlotte varsinkin hänen ratsunsa ollessa melko "muhkea" ei vaan fyysisesti saa jalkoja niin hevosen ympäri. Uskon, että tämän ansiosta Edward pääsee todella vaikuttamaan hevoseen eri tavalla, mutta kuten joissakin Totilas-viedoissa on näkyvissä, myös laittamaan hevoseen paikoitellen painetta niin, että hevosen tyytyväisyys on siinä rajoilla. Charlotten ratsastus on jollain tavalla "lempeämpää", mutta ei niin wow ja näyttävää. Edwardin ja Totilaksen esiintymisessä on sellaista energiaa ja tulee vähän sama fiilis katsojana, kuin katsoisi jotain esteratsastuksen gp-finaalia, että nyt mennään ja näytetään! Charlotten ja Valegron radat ovat harmonisia ja tasaisia, mutta niistä ei katsojana saa irti sellaista fiilistä, kuin Edwardia ja Totilasta katsoessa.

  SvaraRadera
 15. Minä en kykene nauttimaan Totilaksen menosta, kun ajattelee miten se on saavutettu. Vähän niinkuin aikoinaan kaivoksista on etsitty kauneimmat timantit, mutta se on vaatinut usean ihmisen hengen ja 14 tuntisia työpäiviä.

  Itse nautin eniten villien hevosten katsomisesta, vaikka ne eivät olekaan kouluratsujen tapaan hiottuja, vaan vähän karkeita. Silti ilo on kauniimpaa, kuin esteettisyys.

  SvaraRadera
 16. Totilasta ei voita kukaan! Valegro on enemmänkin tanttaponi, joka vain paiskii menemään. Kyllä eron huomaa selvästi, kun videot katsoo peräkkäin!
  Siirtymisetkin jopa ihan alkutervehdyksestä alkaen olivat totilaksella aivan eri luokkaa ja täsmällisempiä, kuin valegrolla. Tämä minun mielipiteeni.

  SvaraRadera