Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 28 december 2013

Vastauksia osa II

Anonym27 december 2013 21:36
Meinnatko hankkia lapsia? :) jos hankit miten harrastus? :)

VASTAUS: Jos joskus hankin lapsia niin ne eivät ikinä saa eikä tuu häiritsemään mun harrastusta hevosten parissa! (mitä nyt pienen tauon ehkä pitää ottaa mutta mua ei hevosen selästä pois pidä kukaan :P )

Helena Sellmer27 december 2013 21:37
Millaisilla harjoitteilla kehität takapäähän hevoselle voimaa? Mäkitreeniä? Juoksutatko miten usein? Chambonilla? Millaisia lisäravinteita hevosillesi annat? Millaisia määriä heinää/kauraa/jotain muuta väkirehua? Millaista liikuntaa ns vapaapäivinä? Montako ns vapaapäivää per vko ja ovatko silloin esim tarhassa vai kävelytätkö?

VASTAUS: Ratsastamalla hevonen oikeenpäin, ylälinja vahvaksi ja painoa takaosalle! Ratsastan mieluummin lyhyitä pätkiä mutta laadukkaita, kuin se että vaan kaahattaisin ympäri hevonen etupainosena ja väärässä asennossa. Juoksutan ehkä kerran viikossa, yleensä pessoalla, lisäravinteita ne saa MSM:ää sekä elektrolyyttejä kovan treenin jälkeen, myös magnesiumia. Heinää ne saa niin paljon kun syö, kauraa 5litraa lititstettyä per päivä, vapaapäivinä ne pääsee AINA tarhaan (tarhaavat muutenkin joka päivä 8.00-14.00) joskus käyn kävelylenkillä maastossa, joskus ne saavat täysin vapaata. Yritäin pitää yhden vapaapäivän per vko.

Maija Tolvi27 december 2013 21:51
hmm.
Onko hevosiin mennyt paljon rahaa?
Käytkö aina yksin ratsastamassa?
Kuka valmentaa sinua eniten (jos valmentaa)?
Oletko asunut Ruotsissa?
Jos olet, niin milloin päätit muuttaa suomeen ja miksi?
Joudutko miettimään kaikki menot Zebbeä ja Hiltonia ajatellen?
Onko sinulla oma talli?
Ovatko hevosesi pihassa vai jossakin tallilla?
Pidätkö vain kouluratsastuksesta?
Oletko hyppinyt esteitä ja minkä korkuisia jos olet?


en nyt keksi enempää, saanko käyttää blogiasi - minun lempiblogit postauksessa?

VASTAUS: No kyllähän niihin paljon rahaa menee :) mitä tarkoitat että käynkö aina yksin ratsastamassa? nyt kun ajan maneesille niin useimmiten yksin kyllä. Marko Björs valmentaa mua eniten, on valmentanut jo yli 10vuotta.  En ole asunut ruotsissa :) Ei ole omaa tallia vaan hevoset asuvat noin kilometrin päästä missä asun 30 hevosen tallissa missä pienimuotoinen ratsastuskoulu. Tykkään myös hypätä vähän huvin vuoksi ja maastolenkit ovat myös kivoja mutta kouluratsastus on se ainut laji mihin olen halunnut oikeasti panostaa. Olen kyllä hyppinnyt, viimeksi Zebbellä syksyllä joku 70cm ehkä? joten ei korkeita mutta mä en osaa hirveen hyvin hypätä :P ja saat tottakai käyttää lempiblogit postauksessasi, kiitos siitä kunniasta :)

Anonym27 december 2013 21:52
Kerro, miten juoksutat hevosiasi? Tarkoitan kuinka paljon alkuun käyntiä, sitten paljonko ravia/ laukkaa?

VASTAUS: Talutan aina alku ja loppukäynnit noin 10min (eli yht 20min) Zebben kanssa ravaan eniten koska se työskentelee liinassa parhaiten ravissa, Hiltonin kanssa päinvastoin. Joskus saatan vaan ravata Zebben kanssa kun sillä on niin iso laukka niin se on hankala saada "hyväksi" liinassa, ja se myös on aika hullu kun laukkaa liinassa :P Hilton työskentelee sekä ravissa että laukassa hyvin mutta laukka on heikompi sen takia työstän sitä enemmän. Verkkaan ravissa molempiin suuntiin ensin 10min ennen kuin aloitan laukkaamisen ja yritän tehdä paljon siirtymisiä ja vaihdella ympyrän kokoa paljon.

Anonym27 december 2013 22:00
Miten hoidat hevostesi jalkoja liikutuksen jälkeen? Onko hevosillasi ollut ongelmia koskaan jalkojen kanssa. Hiltonin takajalat näyttävät hieman vennoilta, sano vain jos olen väärässä. :) Hauska katsoa, kun ihmiset kyselevät samoja asioita, joihin löytyy vastaukset täältä blogista. Ja Kipaa kun kurkkaa, sieltä löytyy myös kaikki. heh.. Syövätkö hevosesi lisäruokia?

VASTAUS: rankan treenin jälkeen laitan Back on Trackin suojat takasiin, joskus arnikaa. Hevosillani ei ole ollut ongelmia jalkojen kanssa, Hiltonilta leikattiin irtopala vasemmasta takajalasta pari vuotta sitten muuten ei ole ollut ongelmia. Mun mielestä Hiltonilla on nyt erittäin vahvat ja hyvät takajalat, ennen se potki niillä taaksepäin mutta vahvistuu koko ajan. Hevoseni syövät kauran ja heinän lisäksi lesettä, soijaa, pellavaa,krafft sportia,build up mysliä, suolaa, elektrolyyttejä,msm:ää ja magnesiumia :)

Nea Laiho27 december 2013 22:06
Minkä ikäisenä aloitit ratsastuksen?
Oletko kisannut esteitä ikinä?
Minkä merkkiset sinun ratsastus saappaat ovat?
Onko sulla muita eläimiä, kuin hevoset?
Montako satula huopaa sulla on? :) siin ny oli jotai

VASTAUS: Aloitin ratsastuskoulussa 6-vuotiaana. Olen jotkut seurakisat startannut esteissä mutta mut hylättiin joka kerta kun aina ratsastin väärän tien :P mun ruskeat kotisaappaat ovat Petrie Polo Superior, kisasaappaat Königs Sir. Minulla on Pyhä Birma rotuinen kissa, Cleo, mun vauva < 3 apua, satulahuopia on aivan liikaa en ole edes laskenut niitä :P 


Cleo < 3


Lotta Laine27 december 2013 22:07
Tekisitkö joskus my day postauksen?
------------------------------------------------------------------
Pidätkö itse valmennuksia, jossa itse valmennat muita?
Mikä on lempi ratsastus merkkisi?
Onko siulla muita eläimiä kuin hiltto ja zebbe?
Mikä on tavoitteesi vuonna 2014?
MIkä oli kivoin joulu lahja minkä sait?

VASTAUS: no kun mä en oikeen tiedä edes mikä on my day postaus? tai miten sen voi tehdä? :) pidän jotain valmennuksia kyllä mutta en paljon. Lempimerkit riippuu mikä varuste, housuissa Pikeur, paidoissa Kingsland, huovat Equiline ja HV Polo, loimet Bucas ja Horseware. Cleo tosiaan on Hiltonin ja Zebben lisäksi (katso ylläoleva vastaus) Tavoitteeni vuodelle 2014 on parantaa Zebben tulostasoa Intterissä yli 65% tuloksiin ( ja kvaalata Small Tourin finaaliin), Hiltonin kanssa parantaa Va B-luokin tuloksia ja debytoida PSG-luokissa yli 60% tuloksilla :) Kivoin joululahja oli upea Thomas Sabon rannekoru jonka sain poikaystävältäni :) 10 kommentarer

 1. Ihanaa ku sulta tulee niin usein postauksia ja ne on silti huolella ja vaivalla tehtyjä! :)

  SvaraRadera
 2. Jos hyppäät niin kuinka isoja silloin hyppäät?
  Kuumuuko kumpikaan hevosistasi esteillä tai maastossa?
  Kumpi hevosistasi on sinulle tärkeämpi?
  Onko kumpikaan hoitaessa mitenkään vaikea?
  Mikä on paras tuloksesi kisoista ja millä hepalla sen menit?

  SvaraRadera
 3. Miten olet sovittanut hevosharrastuksen ja oikiksessa opiskelun yhteen? Onko ollut rankka yhdistelmä? :)

  SvaraRadera
 4. ratsastatko muuten ikinä ilman kypärää ?! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En enää, ennen ratsastin aina ilman kypärää mutta nyt kun olen "vanhempi ja viisaampi" käytän aina kypärää :) toki kisoissa jos meen silinterillä niin silloinhan ei ole kypärä päässä :)

   Radera
 5. Mitkä onvat muuten suurmmat kisat missä olet käynyt? ja millä hevosella? Tarkotan tyyliin isointa tapahtumaa ja kuuluisinta kisatapahtumaa.. kyllä sä ymmärrät :)

  SvaraRadera
 6. Ratsastatko ikinä ilman satulaa? kuinka monet suitset sinulla on?
  Käyttävätkö hevosesi suojia tarhasaa?

  SvaraRadera
 7. Ihan uteliaisuuttani kysyisin miksi syötät MSM:ää hevosillesi ja millä annostuksella? Annatko lisäksi C-vitamiinia? Itsekin nimittäin mietin sen syöttämistä ja olisi kiva kuulla kokemuksia siitä ja sen hyödyistä.

  SvaraRadera
 8. Vieläkös näitä kysymyksiä saa esittää? :-)
  Kiinnostaisi tietää, mitä ajattelet ratsastajan painosta hevosen selässä, kun itse olet hoikka? Tietysti pitkäjalkaiselle ratsastajalle sopii iso hevonen, mutta onko yleensä niin, että aina parempi mitä kevyempi ratsastaja?

  SvaraRadera
 9. Oletko tehnyt hevostesi ruokinnan jotain laskuria apuna käyttäen?

  SvaraRadera