Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

fredag 20 december 2013

Joulustressi!

Miks aina joka vuosi on sama juttu, päivät ennen joulu juokset kuin päätön kana ja hirveä stressi päällä että ehtii tehdä kaikki "must do" ennen joulua? :P ja joka vuosi ajattelee että ens vuonna sitten kyllä aloitetaan ajoissa ettei tuu tätä samaa stressiä.. oppiikohan ikinä? :)

Hilton ja Zebbe lähti tänään mukaan maneesille, Hiltonin ratsastin ja tein aika paljon piruettilaukkaa ja hitto kuinka hienoja askelia tuli!!! Varsinkin kun tein vastalaukassa kokoamisia, se istui tosi tosi hienosti takaosansa päälle mutta nyt säily eteenpäinpyrkimys paljon paremmin kuin ennen,pystyin lähtemään heti lisättyyn laukkaan siitä erittäin kootusta piruettilaukasta, tämä osoittaa sitä että voimaa on taas tullut lisää :) Tein parit vaihdot joka neljännella ja kolmannella pitkää sivua pitkin, sujui ihan ok, se pitäis vaan saada paremmin läpi oikeassa laukassa vasemmasta pohkeesta! Tätä pitää nyt harjoitella! Ajattelin että hyvä harjoitus tähän on ratsastaa paljon vastalaukkaa oikeassa laukassa vasemmassa kierroksessa ja asettaa sitä melkeen vasemmalle ja siinä saada vasen pohje kunnolla läpi. Näin olen aina saanut tosi hyviä vaihtoja aikaan myös.

Ravikin tuntui supervoimakkaalta tänään ja koko hevonen oli todella hyvässä vireessä! Tosi hienoa :)

(kaikki kuvat eilisestä, ja kuvat otti Anna-Karin Åkers :) )

Zebbeä en ole todella pitkään aikaan juoksuttanut joten päätin juoksuttaa sen pessoassa koska se tekee sille niin hyvää ja on kiva nähdä se maastakäsin miten se liikkuu. Pätkittäin tosi hyvin, ravi on liinassakin nyt huomattavasi lennokkaampaa ja hitaampaa, ei juokse enää niin pahasti. Zebbe vetristyi tosi hyvin ja näytti siltä että kaikki paikat oli auki sen kropassa, tosi rennosti ja hienosti liikkui lopussa! Teki varmaan sille hyvää :) Huomenna on taas todella kiireinen päivä joten saa nähdä ehdinkö maneesille :/ noh sunnuntaina ainakin ehtii taas ja joulun yli ollaan vaan kotona joten ens viikolla yritän käydä mahdollisimman usein!

Hei muuten kaikki Pohjanmaalaiset kouluratsastajat! Kun huomasin että hallimestaruudet järjestetään Ilmajoella(missä lyhyt maneesi) päätin tehdä asialle jotain ja sain järjestettyä niin että seniorit, juniorit ja nuoret hevoset ovat meillä Vaasassa uudessa maneesissa! Meillä on ihana talliporukka, kaikki oli heti mukana jutussa ja saadaan varmaan tosi hienot kisat pystyyn! mun mielestä on kiva että nuo ikäryhmät saavat ratsastaa pitkän radan ohjelmat, ja on kiva järjestää noin hienot kisat upouuteen maneesiin! Mestaruudet ratsastetaan siis 6.4.2014 ja kisa löytyy jo kipasta :) (ei toki kutsua :P )

Loppuun vielä pieni piristys viikonlopuksi, ihana video jonka Annu teki minusta ja Zebbestä :)25 kommentarer

 1. Zebbellä ei oo enää yhtään tahtia... tosi kiireinen..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nuo on itse asiassa juuri ne kaks asiaa jotka ovat parantuneet ihan huimaasti tämän talven aikana ;)

   Radera
  2. Hauskoja nämä anonyymikommentoijat jotka tulevat tietäväisinä kertomaan miten sinun pitäisi ratsastaa tai mihin suuntaan hevosesi ovat kehittyneet! :D Pyörittelen täällä silmiä tuollaisille kommenteille, aivan kuin täysin ulkopuoliset ihmiset tietäisivät paremmin kuin Sophia :) Tsemppiä Sophia treeneihin, mä ainakin näen tosi ison muutoksen Zebben ravissa, luulen että siitä tulee TOSI jos onnistutte säilyttämään saman rentouden myös "tempuissa" :)

   Radera
  3. jepp näitä tulee aina välillä mutta oon jo tottunut että näitä tulee aina välillä ;) ja tosiaan tiedän kuitenkin itse niin hyvin mitä teen oikeen ja mitä on parannettavaa joten ei nää nyt haittaa ;) ja kiitos sulle kommentista :)

   Radera
 2. Ainakin omaan silmääni näyttää todella paljon paremmalta tuo tahti, eikä ole yhtä kiireinenkään kuin aiemmin! Inspiroivaa työtä teet kyllä hevostesi kanssa. Olen lukenut blogiasi jo alkuajoista saakka ja pakko sanoa, että olen saanut omiinkin treeneihini sinulta innostusta ja vinkkejä. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hei! Kiva kuulla että olet saanut vinkkejä omaan ratsastukseenkin :) ja kiitos :)

   Radera
 3. Anteeksi kun kysyn, mutta miksi zeppellä on Tossa satulan takan tai pepun päällä tuollainen pieni loimi? :D Sori vielä kun kysyn!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tottakai saa kysyä :) se on back on trackin ratsastusloimi, pitää selkä ja peppulihakset lämpösinä kun on vähän aikaa sitten klipattu ja maneesissa kylmä :)

   Radera
  2. Kiitos, ihanaa ku oppii uusia asioita blogi maailmassa! :)

   Radera
 4. Anteeksi kun kysyn mutta miksi zeppellä on pepun päällä tuollainen pieni loimi? :D sori vielä kun kysyn!

  SvaraRadera
 5. Zebbe näyttää kuvissa ainakin tosi hyvältä! Rennolta ja letkeeltä :)

  SvaraRadera
 6. Kiinnitin videossa huomiota, että ajoittain kannoit vasemmalla kädellä Zebbeä. Katso vasenta käteäsi tarkkaan videossa, varsinkin loppuosassa. Zebbe jää helposti siinä vasemmassa kierroksessa hiukan liian lyhyeksi kaulastaan ja luotiviivan taakse kun kannattelet sitä, saisi olla pidempi kaulastaan. Lisäksi makaa siten sisäetujalallaan. Mutta Zebbe on paljon parempi nyt ja pyöreämpi niskastaan kuin ennen, mutta tarkkaile, että Zebbe kantaa itsensä.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Zebben isoin ongelma on aina ollut että se ei pysty ollenkaan asettumaan vasemmalle eikä kantaa vasenta lapaa. Nyt sitä on jumpattu tosi paljon ja nyt sitä voi jo asettaa vähän enemmän ja sen takia vähän liioittelen asetusta vasemmalle jotta sitä sais jumpattua, sen tiedän että mun vasen käsi helposti nousee liian ylös ja yritän ajatella sitä aina mutta kun on miljoonaa asiaa ajateltavana kun ratsastaa niin aina ei voi keskittyä tuohon käteen, vaikka haluaisi. Nipsuhan sanoikin mulle helsingissä että mun pitäis enemmän ajatella vasenta kättä sivulle eikä ylös ja taakse, ja sitä yritän kyllä parhaani mukaan korjailla mutta se ei päivässä ehkä korjaannu kun tuo käden asento menee automaattisesti :)

   Radera
 7. oi näitä videoita ja kuvia on ihan mahtava katsella! laukka on aivan upean näköistä, ainakin niissä kohissa, missä zebbe ei'kaadu' ;) en tiiä, saatan olla ihan väärässä mutta on aivan ihanaa katsella zeben ja sun menoa, kun se selvästi luottaa suhun! jatka tähän malliin, ootte kehittyny ihan valtavasti! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. kiitos tosi kiva kuulla :) kyllä myös tuntuu että ollaan tässä talven aikana saatu parempi luottamus keskenäämme kehiin, zebbekin uskaltaa nyt rentoutua ihan eri tavalla ja se on mulle kaikista tärkeintä :) toivotaan vaan että se rentous pysyy kun rupee vaatimaan taas vähän vaativampia juttuja, nythän me tehdään vaan tosi perusjuttuja sen kanssa :)

   Radera
 8. tuo lopun lisäys raviin oli hienoa katsottavaa ja muutenkin teidän meno ! :) voisitko tehdä jokus sellaisen postauksen, jossa kertoisit että miksi juuri kouluratsastus ?! :) (en tiedä oletko tehnyt jo aikaisemmin) :D

  SvaraRadera
 9. Tosi hieno juttu että teitte asialle konkreettisessti jotain ja otitte mestaruudet järjestettäviksi. :) Itseä toki ei koske kun itse kisaan mestaruudesta suokilla. Uskaltaako udella että onkohan teillä jotain avoimia (muille kuin mestaruus) helppo C-B tasoisia luokkia? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp mä rupesin ajattelemaan että miks ei vois järjestää mestaruuksia meidän tallilla kun kerran on hieno uus maneesi silloin valmis :) olen kyllä ajatellut että pidetään myös avoin he C mutta se vähän riippuu nyt mitkä luokat nuo junnut ja nuoret hev menee ja montako niitä tulee, jos on yhtä vähän kun esim tänä vuonna ollut mestaruuksissa niin ne luokat voi varmaan jakaa kahtia ja toinen on sitten jotenkin avoin :)

   Radera
 10. Zebbe käyttää ihan uskomattomasti takosaansa, ainakin mun mielestä ;)

  SvaraRadera
 11. Onpas hienon näköistä menoa! Voisit laittaa kuvat isommiksi niin olisi kivempi katsella :)

  SvaraRadera
 12. Hei, oletko koskaan käynyt tai kuulut gunilla wahlbergistä? hän voisi auttaa sinua zebben kanssa. tai näin voisin kuvitella koska olen seurannut sinun blogia jo pitkän aikaa ja olen itse ollut hänen valmennuksissa. Alkuun tuntuu hassulta ja ehkä vaikkea hahmoittaa ideaa mutta kun hoksaa niin voi vitsi miten hyvä!
  Tsemppiä jatkoon sulle!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hei! En ole kuullut hänestä. Olen oikeen tyytyväinen omaan valmentajaani mutta kiitos :)

   Radera
  2. Toimii mm. istuntavalmentajana http://www.kolumbus.fi/gunilla.wahlberg/Site/Tervetuloa.html

   Radera
 13. Vau, kyllä huomasi eron, ootte kehittyny huimasti. Vaikken pohjanmaalla asukkaan niin kirjoitit tuohon kisapäivämäärään v. 2013 ;) Aijotteko siis mennä "pyhää yrjöä" jo sitten ensi vuonna ? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. hups kato joo, ei oo tottunut kirjoittamaan 2014 vielä ;) pitää korjata :) ja kiitos kiva kuulla!! Hiltonin kanssa on tavoitteena ensi vuonna debytoida pyhä yrjö tasolla kyllä, Zebben kanssa mennään Intteriä ja pikkukierrosta :) haaveena päästä GP:seen Zebben kanssa mutta luulen että se menee vuoteen 2015 :)

   Radera