Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 17 december 2013

Paras mahdollinen joululahja!!

Tänään meidän hierooja  kävi taas hoitamassa heppoja, tai sen piti hoitaa molemmat mutta vaan Hilton hoidettiin tänään akupunktiolla ja hieronnalla.

Zebbekin oli tarkoitus hoitaa, kerroin että olen muuttanut ratsastussysteemiä täysin Zebben kanssa ja olen nyt keskittynyt vaan saamaan sitä rennoksi ja mahdollisimman pyöreäksi selän yli sekä notkistamalla ja venyttämällä sitä. Ja olin tosi innoissani kuulla jos myös hieroja huomaisi Zebbessä eron. Hän on hoitanut Zebbeä 4-vuotiaasta asti ja JOKA ikisellä kerralla sen selkää on pitänyt hoitaa koska sen selkäranka nousee ristiselästä ja se seisoo takajalat ihan liian lähellä etujalkoja, eli mahan alla. Hevosenhan kuuluu seistä enemmän "auki" kropastaan takajalat enemmän takana(kun siis ei ole ratsastajaa selässä ;) ). Tätä Zebbe ei ole ikinä tehnyt ja sen selkä on aina näyttänyt tosi lyhyeeltä. Me ollaan siis aina kamppailtu tän sen selän kanssa jota ollaan aina saatu hoidon jälkeen selkärankaa alas ja jalkoja vähän enemmän taakse mutta aina kuukauden päästä se on taas ollut samassa asennossa.

Sen jälkeen kun vuosi sitten sain sille tuon uuden satulan (Childeric) selkäongelmat ovat parantuneet paljon mutta ei kuitenkaan ihan täysin. Tänään sitten kun hän rupesi katsomaan Zebbeä läpi ja tunnusteli kaikki lihakset ja rupesi sitten katsomaan sitä sen selkää joka suunnasta ja oli todella todella tyytyväinen näkemäänsä. Zebbe näytti siltä että oli kasvanut pari senttiä, varsinkin selkä oli pidempi, koko takaosa oli täysin eri mallinen ja selkäranka ei yhtään kohollaan, seisoi nyt täysin auki ja tuntui niin hyvältä kropastaan että ekaa kertaa ikinä sain kuulla että mun hevosta ei tarvitse ollenkaan hoitaa :D siis ihan täysin sanattoman mieletön juttu!!! (yritän ottaa huomenna kuvan sen selästä ja näyttää eron johonkin vanhaan kuvaan niin ehkä ymmärrätte paremmin mitä tarkoitan)

 Ilmeisesti tämä treenisuunnitelma oli Zebbelle just se oikea ;) nyt tulee tietty olemaan mielenkiintoista nähdä  miten se pysyy kun ruvetaan tekemään rankemmin töitä, ainahan ne tarvitsee lihashoitoa kun tekevät kovaa työtä, mutta jos se on vaan sen takia että lihakset ovat treenistä vähän arkoja tai jumissa niin sehän on periaatteessa vaan hyvä asia, kunhan se selkä nyt pysyisi hyvänä :) Luulenpa että Zebben kanssa ei tarvitse paljon rankemmin tavallaan treenata, tai tehdä se aina matalassa muodossa eikä ratsastaa kisamuodossa melkeen ollenkaan. Se myös osaa ne kaikki "temput" että niitäkään ei siinä mielessä tarvitse paljon hinkata, tärkeintä sen kanssa että se pysyy rentona ja vetreänä kropastaan.

Sain muuten aivan superihanan joululahjan sponsoriltani First Class Horse , HV Polon ihana liivi missä on FCH:n logo sekä mun nimi :) pitää ottaa huomenna vähän parempi kuva siitä :)

Tämän lisäksi sain heiltä vielä HV Polon ihanat sukat sekä Back on Trackin ratsastusloimen :) KIITOS!


Itse olin myös tilannut hevoselleni sekä itselleni vähän joululahjoja Saksasta:


-Eskadronin mustat kuljetussuojat ( Zebbelle)

-Pikeur Lucinda softshell ratsastushousut (minulle)

- Roeckl Polartec ratsastushanskat (minulle)

- Eskadronin huopa ja pintelit ( Zebbelle ja Hiltonille)

- Calevon kiiltonahkaiset valkoiset lampaankarvabootsit (kisoihin Zebbelle ja Hiltonille)

- Mustalle hevoselle tarkoitettu schampoo Hiltonille :)

Tämän lisäksi Hilton sai vielä uuden paksun ulkoloimen (talvipakkasia odotellessa..) Weather Beetan Landa Combo Snugfit 500g:n loimi, ihan huippuloimi, Zebbellä oli tämä jo viime talvena ja se pitää kyllä lämpimänä vaikka olis kuinka kylmä ulkona ! Saa nähdä pääseekö näitä käyttämään kun aika lämmintä on luvattu ainakin vielä viikko eteenpäin...

9 kommentarer

 1. Mistä sivuilta tilaat saksasta heppatavaroita? :)

  SvaraRadera
 2. saanko udella mistä tilasit nää? tarvisin itekin hevosille tota shamppoota ja ollaan etsitty tommosta paksumpaa loimeakin :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. nuo kaikki paitsi loimi on calevosta, loimen tilasin täältä suomesta pohjoisen ratsulta!

   Radera
 3. Wau! Hienoa että Zeppe on noin hyvässä 'lihaksessa' ettei edes tarvinnut hieroa, selkeästi oikeaan suuntaan siis (mielenkiinnolla odotan kuvia josko itsellekkin valaistuisi vähän paremmin..) Meilläkin talvitalviloimet odottaa vielä käyttöään pesunjäljiltä, kevyesti topatut on päällä täällä hetkellä vielä...

  SvaraRadera
 4. mulla on myös nuo roecklin hanskat ja mun mielestä ne on tosi huonot :( tai mulla niistä kulu ne gripit nopeesti pois, eikä ohjat enää pysy kädessä.. Toivottavasti sulla olis vähä paremmat! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. voi ei :/ toivottavasti ne kestäis vähän paremmin edes, ajattelin kyllä käyttää niitä vaan jos on oikeen oikeen kylmä, joten voi olla että niitä ei kovin paljoa edes tarvitse käyttää ;)

   Radera
 5. Onko noi Calevon bootsit ollut hyviä? Osaatko sanoa onko suurinpirtein samaa kokoa kuin Eskan bootsit?- Thänks!

  SvaraRadera
 6. Tästä tuli mieleen että olisi kiva, jos tekisit jonkinlaisen varustepostauksen sinun ja/tai hevosten varusteista, näytät meinaan aina niin hemmetin tyylikkäältä! :)

  SvaraRadera
 7. Onko sulla ollu aikasemmin noita pikeurin softshellhousuja? Jos niin, onko sulla pysyny hyvin toi teksti paikoillaan? Ite ostin samat housut justaan ja melkein heti yks kirjain irtoomassa..

  SvaraRadera