Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

fredag 13 december 2013

Hyvät hevoset myös tänään!

Eilen käytiin Cian kanssa ja hevosten kanssa maastossa, tie oli ihan jäinen ja liukas joten aika hitaasti käveltiin vaan mutta hepat sai tehdä kuitenkin jotain muuta.Tänään sitten maneesille, ja jatkoin samoja juttuja mitä tein myös keskiviikkona. Hiltonin kanssa keskityin laukassa enemmän piruettilaukkaan ja tuossa kun ratsastin muistui mieleeni tosi hyvä harjoitus pirueteille! Laukassa ratsastetaan neliötä piruettilaukassa ja jokaisessa kulmassa käännetään etuosaa samalla tavalla kuin piruetissa vaan että siitä tulee vain pari askelta ja sitten jatketaan taas suoraan ja seuraavaan kulmaan jne. Hilton osaa kääntää tosi hyvin oikeassa laukassa ja ponnistaa siinä hyvin sisätakajalalla mutta vasemmassa kierroksessa se laukka vähän "sammuu" kun se ei jaksa siinä vielä yhtä hyvin. Joten ajattelin että vasenta laukkaa pitää vielä vahvistaa ratsastamalla piruettilaukkaa suoraan uraa pitkin ja isoilla ympyröillä.


Tämä voi myös johtua siitä että se haluaa vasemmassa kierroksessa vähän heittää takaosaa sisälle eikä silloin kanna tarpeeksi hyvin sisätakajalallaan. Tässä on hyvä esim ratsastaa avomaisesti laukassa ja siinä asennossa koota piruettilaukkaan jotta sisätakajalka ihan varmasti tulee alle. Joten näitä asioita harjoitellaan Hiltonin kanssa vielä hetken jotta tuo vasemmallekin kääntäminen onnistuisi pikkuhiljaa :)

Vähän työstin myös ravia lopuksi kokoamalla passagea kohti ja siinä yrittää pitää sitä, ilman että askel tulee liian hitaaksi. Hilton on paljon vahvempi jo ravissa ja luulen että siitä tulee aika makee kunhan saa lisää voimaa vielä, sillä on niin lennokas ja notkea ravi luonnostaan että siitä kun vaan saa painoa enemmän takaosalle ja etujalkoja enemmän ylös niin siitä tulee hieno!! Ravisulut sujuivat myös hyvin, tein vaan parit joka suuntaan.

Zebbe oli nyt aivan superihanan pehmeä niskastaan ja oikeastaan koko kropastaan heti alusta. Nivelillä ratsastaminen tekee sille vaan niin hyvää! Ei vastustele edestä ollenkaan ja uskaltaa täysin rentoutua. Zebben kanssa harjoittelin todella paljon vastalaukkoja taas ja kokosin sitä ihan piruettilaukkaan siinä vastalaukassa, mikä on toki todella raskasta mutta superhyvää jumppaa sille.  Käänsin ihan 10 metrin voltille missä ratsastin vastalaukassa ja piruettilaukassa, asetus aina menosuuntaan ja ajattelin koko ajan lapoja ulos että se oikeen taipuisi koko kropastaan. Tämä harjoitus on sille todella vaikea vasemmassa kierroksessa ( ja oikeassa laukassa) joten sitä yritin työstää enemmän.

Tämän työn jälkeen otin vielä ravia lopuksi ja yritin koota sitä ravia ylös aina pari askelta kerrallaan,ilman että niska nousi tai se jännittyi. Luulen että olen ennen tehnyt sen virheen että kun olen pyytänyt isoa ravia olen samalla pitänyt kiinni liikaa edestä jolloin se rupeaa nojamaan takaisin mun käteen ja menettää silloin selän ja tulee tottakai vahvaksi ja jännittyy kun tulee niin paljon painetta suuhun!

Nyt tein niin että pidin tukea edestä kun pyysin pohkeilla etujalkoja enemmän ylös ja jäämään ilmaan mutta HETI kun se otti ensimmäisen "ilmavan" askeleen myötäsin ohjilla ja pyysin sitä alas ja pyöreämmäksi. Näin sain sen selkää ylös samalla kuin sain kaulaa alas. Tämä sujui aivan maagisen hyvin ja sain monta todella hienoa askelta, ja ekan kerran Zebben elämässä ne isot askeleet tulivat renouden kautta eikä niin että se jännittyy ja ravaa isosti!! Ihanaa, lisää näitä treenejä pliis :P Huomenna jatketkaan kyllä ehdottomasti tämän ravin kanssa!

6 kommentarer

 1. ihana blogi sulla ja osaat ratsastaa tosi hyvin! (y) (:

  SvaraRadera
 2. Onko susta raskasta käydä niin usein maneesilla? Meinaan siis kun on kuitenkin pakattava kahden hevosen kamat ja laittaa ne kuljetuskuntoon ja sitten taas kotona loppuhoidot ja kaikki kamat hoidettavana.. Kuinka kauan sulla yleensä menee koko reissuun? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. No ei oikeastaan, menee jo rutiinilla :) mutta enmä tätä kyllä ikuisesti harrastais, nyt on vaan pakko sinnittää vielä hetken aikaa kunnes maneesi omalla tallilla valmistuu :) mulla menee riippuen kauanko ratsastan 4-5 tuntia, jos lasken siitä kun astun kotiovesta ulos ja tulen takaisin kotiin :)

   Radera
 3. Voisitko tehdä joskus MyDayn?(:

  SvaraRadera
 4. Mitä veikkaat kuinka pitkälle Hiltonin kapasiteetti riittää? :)

  SvaraRadera