Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

fredag 27 december 2013

Treenikuulumisia!

Toivottavasti kaikilla on ollut oikeen mukava joulu? Minun jouluni on ollut oikeen mukava ja rauhallinen :)

En ole hetkeen päivittänyt hevosteni treeneistä, mutta hyvin on mennyt ja tällä viikolla ollaan ehditty käymään maneesilla joka päivä paitsi eilen kun päätin että hevoset tarvitsevat yhden vapaapäivän jotta jaksavat la-su Markon valmennuksessa ;)
Hilton aluemestaruus hopeaa Kauhajoella 2013

Hiltonin kanssa olen keskittynyt enimmäkseen vaan todella eteenpäinpyrkivään laukkaan, olen tehnyt paljon "spurtteja" ja siirtymisiä käynti-laukka-käynti jossa sen täytyy laukannostosssa ponnistaa tosi hyvin takaosaltaan ja lähteä HETI eteen, ja siirtymisessä alas käyntiin kokoaan ensin piruettilaukkaan jonka jälkeen suoraan käyntiin takaosan päällä. Ma ja ti se oli todella reipas ja teki hyvää työtä, keskiviikkona tunsin että se oli aika lailla maitohapoilla ja tuntui vaikealta joten päätin sitten vaan ratsastaa sen oikeen kunnolla eteen alas, turpa melkeen maahan asti jotta se saisi venytettyä oikeen kunnolla ylälinjaansa. Tänään ajattelin juoksuttaa kevyeesti kotona kentällä kun huominen ja sunnuntai tulee olemaan ainakin Hiltonille todella rankkaa ;)
Zerleone Tampere Dressage Festivalin PSG:ssa neljäs sija

Zebbe on ollut ihan mieletön!!! Olen pyytänyt nyt ravissa enemmän kokoamisastetta ja ollaan tehty ihan passageen asti ilman että se on jännittynyt! Kuitenkin olen tehnyt vaan pieniä pätkiä jonka jälkeen heti ratsastan vähän eteen ja pyydän sen oikeen pyöreäksi ja alas muodostaan, rennoksi. kokoamisissa yritän tehdä vaan istunnalla ja pidättää vähän ulko-ohjalla ja heti kun se reagoi toivotulla tavalla ( eli jää vähän "leijumaan") päästän edestä jotta en missään vaiheessa jää kantamaan. Keskiviikkona Zebbe oli ihan superhyvä tässä ja sai vaan hymyillä ja nauttia :) tiistaina tehtiin vähän ykkösiä myös, sain edestakas vaihdot sujumaan mutta huomaa että ei olla vaihtoja treenattu pitkään aikaan, se haluaa varsinkin vasemmasta oikealle vaihdossa olla todella hidas reagoimaan ja välillä ei edes vaihda ollenkaan.. nyt kun se pysyy niin hyvin rentona ylälinjastaan niin uskallan varmaan pikkuhiljaa treenata näitäkin asioita enemmän. Täytyy vaan muistaa aina välillä ottaa pieni "paussi" ja taas ratsastaa se rennoksi eteen alas harjoituksien välissä jotta se ei missään vaiheessa pääsisi enää jännittymään.

Sunnuntaina Cia tulee kuvaamaan valmennusta joten silloin luvassa videoita ja kuvia :)

7 kommentarer

 1. Käytätkö aina kannuksia ratsastaessa? Entä onko sinulla raippa aina ratsastaessa kädessä?
  P.s..sulla on ihana blogi ja hevoset <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. En käytä aina kannuksia, yritän vaihdella ja ratsastaa ilman kannuksia välillä, sekä vaihdella myös kannuksia, välillä meen pienillä pallokannuksilla ja välillä normi "koulukannuksilla". Raippaa käytän todella harvoin, ehkä kerran kuukaudessa jos edes sitäkään :P

   Radera
 2. Ratsastat tosi hyvin ja hepat on söpöjä :3

  SvaraRadera
 3. moikka! :) tuli mieleen, kun olen miettinyt tilaavani sen mattesin muotoiltun satulavyön, niin oletko ollut tyytyväinen siihen? Vai onko se ollut Zebbellä käytössä? :) Millainen vyö hiltonilla on ollut nyt käytössä? Kiitos paljon jos viitsit vastata!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olen ollut todella tyytyväinen siihen!! Sain Zebbelle sen vyön mutta ajattelin kyllä tilata Hiltonille myös saman kun on niin hyvä! Hiltonilla on tällä hetkellä stubbenin nahkavyö + lampaankarvapehmuste. :)

   Radera
 4. Hei onko mahdollista saada markon aikatauluja taas blogiisi ?

  SvaraRadera
 5. Miten saa kimon hevosen pysymään puhtaana? :)

  SvaraRadera