Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 1 december 2013

Hiltonin päivä!

Tyytyväinen Hilton kun tänään oli sen vuoro saada kaiki huomio!
Tänään Zebbe sai oikeen ansaitun vapaapäivän kolmen rankan päivän jälkeen, ja Hilton sai sitten tulla mukaan maneesille, ja olihan se tyytyväinen kun nyt oli asiat niinkuin pitääkin, eli kaikki huomio Hiltonissa ;) Ulkona tuuli ihan järkyttävän lujaa ja sen lisäksi tiet ihan jäässä niin ei ollut kovin kiva ajaa traikulla :/ ajoin pahimmillaan 40km/h kun tuuli otti kiinni traikkuun ja lähti heilumaan siinä jäällä aika helposti niin oli aika epäturvallinen olo.. Onneks ei ole pitkä matka ajaa mutta silti vähän inhottavaa.


Pääpiste oli taas tänään laukassa ja tein alkuverkan jälkeen pari "spurtteja", eli tarkoitus että sen pitää "lentää" eteen heti pohkeesta laukassa, tämä on ollut sillä aina ongelma että se on varsinkin laukassa tosi hidas eikä halua oikeen lähteä kunnolla eteen. Noh pari kertaa tein näitä spurtteja kunnes se tajus että sen pitää oikeasti melkeen räjähtää eteen, jonka jälkeen otin homman sitten vähän enemmän "hallintaan" ja tein siirtymisiä silleen että aloitin kootusta käynnistä josta nostin laukan ja sen piti HETI lähteä keskilaukkaan ja oikeen työntää itseensä eteen siirtymisessä. Se tajus tämän jutun ihmeen hyvin, heti kun se oli lähtenyt eteen kokosin melkeen piruettilaukkaan josta taas koottuun käyntiin ja uus laukannosto keskilaukkaan. Teki tosi hyvää Hiltonille koska se tuli tosi herkäks pohkeelle ja lähti tosi hienosti eteen laukassa!

Tämän jälkeen ratsastin parit sarjat, mahduttiin tekemään 3 vaihtoa joka kolmannella ja sitten tehtiin parit vaihdot joka neljännellä, oikeen hyvin sujui vaikka en ole paljon vaihtoja tehnyt niin että lasken välit. Tehtiin parit työskentelypiruetit jotka molempiin suuntiin olivat paljon paremmat kuin viimeksi!!

Ravissa ratsastin sitten vaan parit jyrkät väistöt vähän jumpatakseen ja sen jälkeen pitkän loppuverkan kevyeessä ravissa. Oikeen hyvä treeni ja Hilton oli niin tyytyväinen kun sai itse lähteä maneesille tänään :P
11 kommentarer

 1. Hilton näyttää kyllä hienolle! Niinku myös Zebbe :)
  kivan olonen bogi sulla ja ratsastat ihan hirveen hyvin :)

  SvaraRadera
 2. Jep, ulkona todella kiva sää! :/ Mistä olet muuten ostanut tuon Equilinen fleeceloimen? :) Itsellä juuri samanlainen etsinnässä, mutten löydä mistään :(

  SvaraRadera
 3. Hilton on niin upea!

  SvaraRadera
 4. Miten teet jos lähdet maneesille yksin molempien hevosten kanssa, vai onko sulla aina silloin joku mukana? Onko siellä joku talli, missä on karsinapaikka vai venaileeko toinen traikussa? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Useimmiten käyn yksin molempien kanssa, toinen aina odottaa kiltisti traikussa :)

   Radera
 5. laita joskus kuvia kun meet ilman satulaa !

  SvaraRadera
 6. Oon tekemässä mun blogin joulukalenteriin postausta jossa on mun lempi blogit ja bloggaajat. Sä kuulut niitten joukkoon, joten käykö että laitan tästä blogista siihen luukkuun?:)

  SvaraRadera
 7. Hilton on kyllä niin näyttävä ja upea hevonen!:) on hieno nähdä ja lukea miten tärkeää hevostesi hyvinvointi on sinulle! Toivon sinulle paljon onnea ja menestystä tulevaisuuteen, tuollaisia ratsastajia saisi olla enemmänkin!:)

  SvaraRadera
 8. Hieno blogi yks mun lemmpreista .... :) :) =)

  SvaraRadera
 9. Hilton on ehdottomasti mun makuun upein hevonen suomalaisten bloggaajien hevosista. Se on todella hieno!

  SvaraRadera