Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

tisdag 10 december 2013

Joulukuun tavoitteet

Täältä löydätte viime kuukausien tavoitteet. Mähän tosiaan yritän tehdä joka kuukauden alussa tavoitteet mitä kohti sitten yritän treenata jotta kuukauden lopussa oltais päästy niihin tavoitteesiin ja päästään taas jatkamaan eteenpäin.

Hiltonin tavoitteet marraskuulle olivat:

Lisää piruettilaukkaa, tavoitteena että voitais jo kääntää vähän paremmin ISOSTI piruettilaukassa pari askelta kerrallaan, mutta niin että se jaksaa siinä kantaa itseään,nyt se ei oikeen sitä vielä jaksa. Ravissa enemmän nopeutta ja kantovoimaa sekä notkeutta taivutuksiin. Vaihdot pitäisi saada myös vähän varmemmaksi, niin että se vaihtaisi aina avuista ja treenattais vähän enemmän sarjoja. Ja paljon treeniä 
matalassa pyöreässä muodossa, ei niin paljon kisamuodossa."

Miten mielestäni tavoitteet saavutettiin? Marraskuu oli hevosille vähän lepposampi, ne sai aika paljon "vapaita päiviä" eli en ehtinyt käydä maneesilla niin paljon kuin olisin halunnut kun oli tosi kiirettä koulussa, mutta silti Hilton on kehittynyt taas todella hyvin! Se jaksaa kääntää jo vähän piruettilaukassa, paljon paremmin kuin kuukausi sitten, ja laukka on laadultaan parantunut hurjan paljon koska ollaan jumpattu sitä paljon,tehty paljon temponvaihteluja laukan sisällä. Ravi tulee aika lailla automaattisesti hyväksi kun harjoittelee laukkaa paljon, mutta silti olen harjoitellut sulkuja jonkin verran ja ne ovat parantuneet todella paljon lyhyeessä ajassa. Vaihtoja ja sarjoja ollaan treenattu paljon ja ne sujuu tosi hyvin, olen jo aloittanut tekemällä sarjoja niin että lasken askelia siinä välissä ja ne sujuvat hyvin, niin hyvin kun niitä tonne pikkumaneesiin mahtuu tekemään ;)Luulen että Hiltonille tekee todella hyvää jatkossakin, ainakin nyt vielä ensi kuukauden ajan tehdä niin että jaksottain tekee kovaa työtä ja sit että se saa näitä 3-päivän pausseja palautuakseen kunnolla. Se on aina tuntunut todella hyvältä näitten paussien jälkeen, ja sille tekee hyvää tehdä jotain muuta välillä, esim käydä maastossa tai juoksuttaa sitä lumihankeessa(kunhan lumet nyt pysyisivät ;) ). Heti kun saadaan maneesi pystyyn niin sillä pitää ruveta säännöllisesti myös hyppäämään! Hilton tarvitsee paljon vaihtelua ja se tarvitsee myös paljon lepoa :)

Hiltonin tavoite joulukuulle:

Nyt on Joulukuuta jäljellä enää 3 viikkoa, mutta mulla alkaa joululomakin koulusta eli se tarkoittaa että aikaa on enemmän treenata. Piruetit ovat tällä hetkellä ne vaikeimmat, eli niihin vois taas yrittää kiinnittää enemmän huomiota ja vahvistaa piruettilaukkaa ja yrittää saada enemmän käännöksiä tehtyä. Nuo "laukkaspurtit" tekee sille myös älyttömän hyvää joten periaatteessa tekemällä paljon temponvaihteluja laukassa saisi vahvistettua sitä ja pikkuhiljaa sen pitäis jaksaa myös kääntää isoa työskentelypiruettia. Ravissa vaan samaa juttua, harjoitella enemmän kohti passagea jotta saisi enemmän ilmaa etujalkoihin ja painoa takajaloille.Zebben tavoitteet marraskuulle olivat:

Jatkaa oikeastaan samalla tavalla, vähän pikkuhiljaa kokeilla koota sitä ravissa,matalassa muodossa, niin että se pystyisi kokoamaan ilman että se jännittyy tai haluaa lähteä vaan juoksemaan. Puolipidätteet paremmin läpi vielä eli se tarkoittaa enemmän siirtymisiä. Olen nyt tehnyt paljon siirtymisis ravi-pys tai ravi-käynti, nyt vois myös tehdä siirtymisiä ihan ravin sisällä myös. Laukassa paljon piruettilaukkaa pyöreässä muodossa ja paljon taivutuksia, loivia sulkuja kun taivutus pysyy ensin suoralla uralla rentona.


Miten tavoitteet saavutettiin:

Jouluesityksen ja klinikan takia ratsastin Zebbeä taas enemmän kangilla, kun olin ainoastaan nivelillä ratsastanut pari kuukautta. Oli kiva huomata että Zebbe pysyi rentona myös kangilla ja sen takia päätin ottaa ne välillä mukaan, varsinkin ne päivät kun ratsastaisin vaan eteen-alas jumppaa, jotta sen saisi kangilla vaan mahdollisimman rennoksi. Olen vähän tehnyt kokoamisia ja ne sujuu todella hyvin. Zebbe on tullut todella letkeäksi ja kivaksi ja se päästää niskastaan täsyin läpi kunhan saa tehtyä hyvän alkuverkan alle, ja ei ole väliä onko kanget vai nivelet päässä mikä on suuri askel eteenpäin. Laukka on Zebbelle tosi helppoa ja olen tehnyt paljon työskentelypiruetteja mitkä sujuu hyvin. En ole sarjoja tehnyt pitkään aikaan joten ne on ollut vähän hukassa, niitä vois vähän ottaa mukaan treeniin, kuitenkin kaikkia asioita voi myös tehdä vaikka vaan jumppaa hevosta rennoksi.

Zebben tavoite Joulukuulle:

Taas siirtyä enemmän niveliin kun ei ole mitään esityksiä tulossa, jumpata paljon laukassa ja paljon nimenomaan vastalaukassa. Pyöreässä matalassa muodossa ja ravissa paljon väistöjä. Sarjoja vois vähän ottaa mukaan ettei ne unohdu tässä talven aikana ;) jos raviväistöt sujuu hyvin vois pikkuhiljaa ajatella vähän sulkujakin. Ravissa pikkuhiljaa pyytää enemmän "ilmaa" ilman että lähtee jännittymään.


Siinäs ne, katsotaan taas miten saavutetaan, nyt pitäis onneks olla enemmän aikaa käydä maneesillakin niin vois tehdä tästä vähän intensiivisemmän kuukauden taas, tammikuussa on taas paljon koulua :/

Inga kommentarer

Skicka en kommentar