Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 7 december 2013

Rusalla Nipsun valmennus!

Tänään käytiin Nipsun valmennuksessa, hän myös vetää huomenna klinikkaa joten oli hyvä vähän katsoa juttuja läpi ja muutenkin kun tarvitsen paljon apua Zebben kanssa niin halusin käyttää nämä päivät hyväksi ja valmentautua myös tänään.
Tehtiin paljon vaan perusjuttuja, sitä työtähän me just tarvitaankin ja Zebbe parani paljon loppua kohden! Oli varmaan eka kerta kun sen ravia kehuttiin :p tuntui myös letkeältä ja tahdikkaalta, ei niin kiireistä ja jännitynyttä. 

Odotan innolla huomista, toivottavasti saadaan vielä hyviä vinkkejä kotiin vietäväksi! Harmittaa tosi paljon että en saanut Hiltonia mukaan, mutta toivon että ymmärrätte kuinka tärkeää on nyt että saan Zebben kanssa apua, Hiltonin kansA pärjään paremmin yksin kun se on niin paljon helpompi. Mutta kyllä sitä varmasti voi nähdä vielä monta kertaa viimeistään kun kisakausi alkaa :)

15 kommentarer

 1. ihana zebbe! toivottavasti saatte huomennakin paljon vinkkejä, itse tykkään Nipsun valmennuksista tosi paljon. :) onko sulla siellä ketään kaveria mukana, joka voisi ottaa kuvia ja videoita? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Juu mun poikaystävä saa toimia kameramiehenä huomenna :)

   Radera
 2. Hyvä ajatus, ottaa se hevonen jonka kanssa tarvitset enemmän apua.

  Mutta, miten ratsastat Zebbeä rennoksi melko korkeassa muodossa? Mun hevonen on rento ja hyvä matalassa muodossa tai eteenalas vaiheessa. Mutta korkeassa muodossa jännittyy niskasta. Valmentaja jolla olen käynyt ei ole ihan hiffanut että haluan hevosen olevan rento ensimmäiseksi, ennen kuin alan vaatia siltä, eikä hän muutenkaan ole osannut auttaa. Ensi viikonloppuna kokeilen toista valmentajaa, mutta halusin kysyä myös sinulta, kun aika samantapainen ongelma on Zebbelläkin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. mulla sama ongelma nuoren kanssa...kulkee liiankin ryhdikkäänä, kun jännittyy...vastaukset siis kiinnostaa muitakin lukijoita :)

   Radera
  2. Joo tämä on siis Zebben oikeastaan isoin ongelma, että se jännittyy niskastaan helposti kun lähtee kokoamaan. Olen nyt ratsastanut sitä todella paljon, tai oikeastaan vaan, matalassa muodossa jotta sen saisi siinä rentoutumaan ja päästämään 110% niskastaan. Kun tämä onnistuu hyvin, ja on ratsastanut hevosta kauan tässä asennossa, voi pikkuhiljaa ajatella siirtymisten kautta hevosta ylöspäin. Eli ei ikinä niin että nostetaan hevosta edestä, vaan tehdään paljon paljon kokoavia siirtymisiä missä hevonen tulee pikkuhiljaa enemmän takaosalleen ja näin etuosan ja niskan pitäisi itsestään nousta. Sain Nipsulta vinkin että voin ajatella että pidän mun käsiä tosi matalalla Zebben kanssa jotta saisin sen pyöreäksi edestä, mitä enemmän kädet nousee sen helpommin hevonen nousee edestä ja jännittyy. Tää on siis aika vaikee juttu ja minä ainakin yritän nyt antaa Zebbelle paljon aikaa ja ratsastaa sitä paljon matalassa muodossa, silloin kun tuntuu että se on superrento voin yrittää nostaa sitä aina vaan HETKEKS kerrallaan ylös siirtymisten kautta, ja heti antaa sen mennä alemmas ennenkuin se taas jännittyy ja siitä pikkuhiljaa rakentaa pidempiä pätkiä :)

   Radera
 3. millä tallilla nämä sijaitsevat ?

  SvaraRadera
 4. Hilton on varmaan ihan raivona kotona ;D

  SvaraRadera
 5. Epu har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Zebbe vai Hilton?":

  Ai te ootte jo Hesassa, mut mä olisinkin äänestänyt Zebbeä, juuri sen takia, että se ei ole ollut niin tasainen, kuin Hilton...joten treeni iloa sinne ja isolle Hitlonille tekee huippuhyvää parin päivän oleminen ja parin päivän palauttava liikunta, niin sen hienot muskelit saa rauhassa kasvaa :-)

  SvaraRadera
 6. Missäs tallilla heposet majailee?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Siis mehän asutaan Vaasassa normaalisti :)

   Radera
 7. Vitsi, tosi kiva nähä teijät tänään! Multa voi sitten kysellä myös kuvia kun kameran kanssa tuun sinne keikkumaan ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oi ihanaa tuun varmasti kyselemään niitä kuvia sitte ;)

   Radera
 8. Hei. Pakko kysyä sulta, että miten lähtisit työstämään tälläistä ongelmaa kun lupasin auttaa tuttua 5v tamman kanssa. Mulla ei ole mitään havaintoa, miten tätä on ennen ratsastettu, mutta se "jumittelee" ja pysähtelee eikä suostu liikkua jo tarhasta hakiessa ja joutuessaan kavereiden luota pois.

  Eli nähtävästi on päässyt jo niskan päälle tai lomailun makuun (ollut liikuttamatta nyt tovin). Ongelma ratsastaessa on lähinnä se, että se ei ymmärrä tai se ei halua ymmärtää pohkeista yhtään mitään, kuulemma raipan kanssa on ratsastettu. Lähinnä tuntuu, että tänään kun ensimmäistä kertaa ratsastin sitä, niin se tekee mitä tahtoo, raviin saaminenkin jo vaikeaa kun pohkeet tuntuu olevan hepreaa sille. Loppuratsastuksesta antoi kyllä hiukan jo periksi, eli toimi paino ja pohjeavuilla, mutta miten ihmeessä saan sen hyväksymään pohkeiden käytön? Lähinnä siis jos käytän pohjetta (kannukset on jalassA), se ei ole ymmärtävinäänkään. Saattaa esim. tässäkin kesken pysähtyä, ja pohkeita kun naputtaa niin ei reaktiota... Muuten jännä, että tämä hakeutuu itse erittäin pyöreäksi EDESTÄ, ja kun saan ratsastettua sen pohkeesta kohti ohjaa se on paikoitellen jopa tosi kiva, mutta kun ei se tahdo ymmärtää pohkeista oikein mitään niin miten tätä lähtisi työstämään? =)


  Sekavasti selostettu, olisi pitänyt saada videota varmasti =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moi! Voi toi kuulostaa aika hankalalta tapaukselta, tai ainkin lähteä selittämään näin että miten pitäisi tehdä kun ei ole hevosta nähnyt. Kuulostaa ehkä siltä että se pitäisi opettaa täysin alusta ratsastukseen, eli esim juoksuttamallahan opetat sille ääniavuilla menemään eteen ja kun se ymmärtää tämän voit ensin mennä selkään niin että joku jouksuttaa ja siinä samalla käytät pohkeita kun juoksuttaja äänellä pyytää sitä eteen. Mulla ei itselläni ole kokemusta sisäänratsastaa hevosta joten en nyt uskalla hirveen paljon vinkkejä antaa mutta ensimmäisenä tuli tuo mieleen? tai löytää joku tapa millä se ymmärtää mennä eteen, vaikka aloittaa maastakäsin ja pikkuhiljaa yhdistää ne avut sitten pohjeapuihin :)

   Radera
 9. Kiva kun otit Zebben mukaan! Varmasti eniten hyötyä sulle ja mekin saadaan tätä kautta hyviä vinkkejä :)

  SvaraRadera