Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

måndag 9 juli 2012

Zebbe oli tänään myynnissä...

... taas kerran surkean suorituksen jälkeen.. voi AARGH mitä mä teen tämän hevosen kanssa? ja ei, ei ole enää myynnissä, olin niin masentunut radan jälkeen että meinasi tulla itku! Zebbe oli verkassa TAAS hyvä,sama kuin eilen, valitettavasti sen kangen koukku oli toiselta puolelta vääntynyt sisäänpäin kun ketju oli laitettu väärin, niin sille tuli siihen huuleen haava, joka varmasti kirveli koska se oli vähän tyhjä edestä ja "liian herkkä". Putsattiin se haava ja laitettiin voidetta siihen, ja olin sitten ihan tyytyväinen meidän raviohjelmaan kunnes se sitten laukassa jotain "säikähti" kulmassa ja sen jälkeen oli täysi katastrofi,pohjetta vastaan,ohjaa vastaan,ei taipunut ei vaihtanut... Eilen oli myös hyvä verkassa ja sitten radalla se rupes protestoimaan ohjaa ja pohjetta.. Saa nähdä mitä keksitään siellä Saksassa sille, pian on kyllä ruunaus lähellä. Vaikka en tiedä auttaako sekään, tulishan se varmasti tasaisemmaksi eikä tuollaiset ulkoiset häiriöt häiritsisi yhtä paljon, mutta mutta.. pelkään sitten että siitä tulee sellainen tylsä ruuna vaan ja menettää sen särmikkyyden. Pitää nyt miettiä mitä teen, sehän teki Kuopiossa tosi hyvän radan,pysyi rentona läpi ohjelman mutta tällä kertaa se ei jaksanut loppuun asti.. pitäiskö tehdä vielä lyhyempi verkka? kun en nytkään verrytellyt kuin vaan sellaiset 30min. Ja senkin olen huomannut että se on aina mennyt rennommin ja kuuliaisemmin kun menee kaksi rataa päivässä,mutta aina siihen ei ole mahdollisuus.. Noh nyt on hyvin aikaa miettiä ja pohtia asioita Saksassa ja katsotaan mitä tehdään, ehkä en kuitenkaan luovuta sen kanssa ihan vielä, se nyt sai kuitenkin 61,45% vaativasta A:sta, eli parhaat prosentit tuolla tasolla tähän mennessä kuitenkin.

 Mutta tärkeintä mielestäni on se miltä itsestä tuntuu eikä se mitä pisteitä tuomarit antaa, esim eilisen helpossa A:ssa kun samasta ohjelmasta saatiin 67% ja 58% , toiselta tuomarilta voitto ja toiselta sija 19:D ihan naurettavaa oikeasti, joku on kyllä nukkunut sen radan läpi tai katsonut jotain ihan muuta! Pikkasen ärsyttää kun pistää kaikki rahat ja aikansa tähän lajiin ja sitten tuomaritkaan ei osaa arvioida sun rataa oikein! Noh Hilton onneksi sai sen ruusukkeen minkä se oli ansainnut mutta toivottavasti tuomarikoulutukseen tulee jotain muutosta että pysyisivät vähän edes samalla linjalla toistensa kanssa.

19 kommentarer

 1. Älä vielä ruunaa, mä haluan Zebben varsan :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. en ruunaa :) mäkin haluan sen varsan vielä joskus :)

   Radera
 2. Ootko kokeillut mitään rauhoittavia valmisteita (sallittuja tietysti! :) ) Esim. tryptofaani-valmisteita? Tryptofaania on hevosessa itsessään mutta stressavissa tilanteissa (jo matkustaessa) varastot hupenevat äkkiä. Tuo ei kuitenkaan tee hevosesta vetelää.

  SvaraRadera
 3. voi mä tiedän miltä tuntuu kun tuomarit antaa ihan eri pisteitä. oon oppinut välttelemään yhtä tiettyä tuomaria joka ei vaan yksinkertasesti tykkää musta, aina kaameat pisteet oli hevonen mikä tahansa ja suoritus millanen vaan. sitten sitä vaan laskee että jos olisin saanut samat pisteet molemmilta, olisin ollut niin ja niin mones mutta nyt ei näy nimeä sijoittuneissa...

  toivottavasti saksassa osataan antaa hyviä vinkkejä zebbelle!

  SvaraRadera
  Svar
  1. juu onhan se aika ärsyttävää.. jonkinlaisen eron ymmärrän että voi olla mutta tuo ero on jo ihan naurettavan suuri mun mielestä, kun 58% on huono suoritus ja 67% tosi hyvä :D noh, onneksi tuomareita on kuitenkin kaksi että niitten pisteet lasketaan yhteen niin lopputulos on sitten siitä keskeltä, mutta tuntuuhan se turhauttavalta ratsastajalle kun saa niin ristiriitaiset tulokset :)

   Radera
 4. ja siis omasta mielestäni ei kumpikaan ollut ihan oikeassa, että ehkä se keskiarvo noista olikin se oikea, mutta lähinnä sitä meinaan että olisi kiva jos tuomarit olisi kuitenkin samalla linjalla eikä arvostelisi kuin yötä ja päivää!

  SvaraRadera
 5. Mulla oli sellanen ongelma edellisen kisaratsun kanssa, että toimi verkassa hyvin ja sitte radalla muuttui tahmeaksi, eikä ollut enää pohkeen edessä. Jos mentiin 2 starttia, niin toisessa toimi hyvin. Aloin ratsastamaan kyseisen hevosen aina kotona ennen kisoihin lähtöä, ihan vaan 20 min. ja sitte hevonen traileriin ja kisoihin. Tämän jälkeen hevonen toimi ensimmäisessäkin startissa normaalisti, eikä tarvinut kisoissa enää verkata juuri ollenkaan. Kukin hevonen on erilainen, mutta nykyään ratsastan kisaratsuni jo kotona aamulla, on jotenki rennompi mieli itelläki lähteä kisoihin. =)
  Onnea jatkoon teille, sekä kisoihin että Saksan reissuun!

  SvaraRadera
 6. Mulla on vanhempana ruunattu hevonen, joka edelleen näkee mörköjä milloin missäkin. Ärsyttää kun menty suvukas hevonen ruunaamaan kun ei oikeastaan ole miksikään muuttunut. Annan sille rauhoittavia valmisteita mm Cavalorilla on hyviä ennen kisoja ja valmennuksia ja ovat kyllä auttaneet vähentämään pöllöilyä. Onko Hilton muuten ori vai ruuna?

  SvaraRadera
 7. Voi hitsi, tuo onkin suurin pelkoni että jos menen sen ruunaamaan niin se ei auta asiaa ja sitten vasta harmittaa kun tottakai haluaisin joku päivä käyttää Zebbeä siitoksessa! Ehkä mä nyt vielä yritän jollain rauhoittavilla,tai tuo Katin mainitsema konsti että ratsastan sen aamulla ennen kisoja myös! Rupesin myös miettimään että saattoi tuo vlopun "pelleily" johtua taas siitä että Hilton oli mukana, kiuruvedellä oli sama juttu, Sebbe oli tosi ärsyttävä eikä millään keskittynyt, Kuopioon lähdin ilman hiltonia ja heti sieltä tuli voitto ja toka sija ja siellä se keskittyi eikä pelleillyt mitään ekstraa! mutta kyllähän sen on pakko tottua siihen että vaikka hilton on mukana ja sillä on sen "lauma" mukana niin pitää sen silti mua kuunnella ja keskittyä :D mutta tosiaan kiitos vinkeistä meinaan kokeilla noita molempia sitten syksyllä kun ollaan suomessa taas ja pääsen vielä kisaamaan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Hilton on siis ruuna , onneks :D

   Radera
 8. Älä yhdestä epäonnistumisesta masennu. Sitä tää kouluratsastus on. Itse ostin nuoren, ja ekalla radalla ei päästy loppuun asti (pelkäsi peiliä). Sen jälkeen esitteli omia kuvioita joka radalla. Vihdoin sain kuuntelemaan. Yhä usein hyppii pystyyn ennen rataa välillä & käy kuumana & hirnuu, mutta kuuntelee radalla aina. Ja mun heppa on ruuna. :) Hitaasti edetään omaa tahtia, mulle tärkeintä on kehitys ja valmentautumisen ilo. Esteillä pelkäsi pelote-esteitä ja kielsi aina ulos. Nyt menee nätisti ja saattaa hiukan hidastaa pelote-esteillä. Paljon treeniä vaan, ainakin meillä paranee varmasti, mutta hitaasti. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. juu eihän tässä olekkaan kyse yhdestä epäonnistumisesta vaan koko tästä kaudesta :D ja me ollaan treenattu jo 4 vuotta yhdessä, mutta tosiaan mun pitää vaan keksiä jokin juttu miten saan sen keskittymään paremmin, se ei todellakaan ihan mahdoton ole mutta ne on ne pikkuasiat ja virheet jotka vie ne pisteet.. että eiköhän se siitä,se on aika nuori kuitenkin vielä ja ori on aina ori :P

   Radera
 9. Olen tuo viimeisin anomyymi. Taisit tällä kaudella voittaa vab luokan ja sulla va a:sta yli 60% tuloksia. Ei pitäis puhuu huonosta kaudesta ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. niin no,kaikki on suhteellista :P ehkä mä olenkin vähän liian ankara itselleni ja Zebbelle :)

   Radera
 10. Hei,

  Tyhmää ehkä antaa vinkkejä/neuvoa näin netissä. Mutta tosiaan löytyy muutamia aineita ihan vaikkka suoraa luonnosta mitkä voivat rauhoittaa/tasoittaa mm. hormooni huippuja jotka usein oreilla ja tammoilla aiheuttavat huonoa keskittymistä tms. munkinpippuri (Vitex agnus castus) voisi olla yksi. tryptofaani valmisteet ( l-tryptofaania) on mm. yö maidossa ja sen vaikutus on väsyttävä. Oreilla "höröily" on usein hormooniperäistä joten hormoonitoimintaa tasoittavat rehut voisivat toimia parhaiten.

  Yks juttu minkä olen huomannut kuumahkojen hevosten kanssa hyväksi on että käy maastossa työskentelemässä ihan kunnolla, että ne tottuu siihen että vaikka maisema vaihtuu kokoajan niiden on keskityttävä jä työskenneltävä.

  SvaraRadera
 11. Ai niin ja oikeesti tollasista piste eroista täytyis mennä pitään kehityskeskutelua niiden tuomareiden kanssa. Keskustelua pitäis muutenkin olla enemmän tuomareiden ja ratsatajien välillä ei tuu muuten kehitystä suuntaan eikä toiseen.

  Liian helposti ratsastajat menee aina kotiin napiseen pisteistä. Aina kannattaa mennä antamaan rakentavaa palautetta. Varsinkin kun tietää että tulee ihan aiheesta..


  Tsemppiä!!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Täytyy kokeilla tuota l-tryptofaania jos se auttaisi Zebbelle! Pahimmin on mennyt silloin kun Hilton on ollut mukana joten sekin vaikuttaa asiaan mutta tosiaan en mä nyt meinaa Hiltonia sen takia kotiin jättää :P ja kyllä mä tottakai keskustelin tuomarin kanssa, ,jopa näytin videon radastani!

   Radera
 12. Ottiko tuomari palautteen hyvin vastaan, syntyikö rakentavaa keskustelua?:) Toivottavasti ainakin, että useampi rohkastuisi keskusteluihin, siis juurikin asiasta tietenkin. "miks en mä voittanu" - kyselyt on tietenkin asia erikseen... ;)

  SvaraRadera
 13. kokeile kaurauutetta, meillä höpsöon 5v ponitammaan ainaki vaikutti tosi positiivisesti! :)

  SvaraRadera