Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

onsdag 1 november 2017

Elämä ilman hevosta...

(C) Taru Arola. Ypäjällä kauden viimeisissä kisoissa 2015


Välillä tää arki menee oikeen hyvin, mutta nyt on taas pari päivää ollut ihan kaamea hevoskuume, varmaan kun pääsin viime viikolla vähän enemmän heppailemaan, niin huomaa kuinka ikävää on tätä homaa... Ykskin ilta kävin tallilla kun oli myrskyistä, sateista ja niin rapaista mutta silti oli niin kivaa :D jotenkin tämä vuodenaika on se mitä ikävoin eniten hevostelussa, kun kisakausi on pulkassa ja saa ruveta asettamaan pitkälle talvelle treenitavoitteet ensi kisakautta ajatellen. Perusasoita saa lähteä pillkoomaan pikkuosiin, parantaa hevosen perusliikkumista ja kuntoa, jne. Se on mun mielestä ehkä sitä parasta tässä lajissa!


(C) Heidi Järvi

Joitain mun lempiharjoituksia tälle talvikaudelle joka nyt sopii aika monelle hevoselle, joka jumppaa hevosta auki ja sen kautta notkistaa ja suoristaa, on vastalaukat, väistöt ja avot/sulut. Paljon teen laukassa väistöjä ihan normaalisti lävistäjällä mutta myös pieniä siksakkiväistöjä, missä ratsastan kulmasta X:ään, sitten takaisin toiseen kulmaan ilman, että laukka vaihtuu. Sitten ihan perus väistöt ravissa, niitä voi muokata niin, että esim aloittaa lyhyen lävistäjän väistöllä, sitten vaihtaa sen avoon kun tulee pitkälle sivulle, tai vastataivutukseen. Sitten toinen lempiharjoitus, uran sisäpuolella vuorotellen vasen ja oikea avo, tai sitten avo josta vaihdetaan vaan taivutus toiseen suuntaan ja saadaan vastataivutus. Voin luvata, että nämä harjoitukset notkistaa hevosta!

Vastalaukka on sinäänsä itsessään todella hyvä venyttävä ja vahvistava jumppa, minä asettelen aina menosuuntaan, eli jos menen oikeaa laukkaa vasemmassa kierroksessa asetan vasemmalle, tässä voi sitten myös ratsastaa uran sisäpuolella vasenta avoa ja vaihtaa tässäkin vasemmasta avosta oikeaan sulkuun,jne.

Zebben kanssa tammikuussa 2015

Tässä nyt pieniä vinkkejä teidän talvitreeneihin :) nämä voi aloittaa tekemällä käynnissä, että saa sen tekniikan oikein, ja siitä sitten jatkaa ravissa tai laukassa.

Mä vielä odottelen mun saappaita tehtaalta, toivottavasti ne tulee pian, että ehdittäis vielä ennen joulua reissuun, toki sitten pitäisi myös olla niitä hyviä ehdokkaita siellä myynnissä että kannattaa lähteä. Muuten jää varmaan tammikuulle ennen kun päästään mihinkään, joulukuu on aina niin kiireinen.. No eikö se ollut niin, että sitä hyvää kannattaa odottaa :P

Muuten mun päivät täyttyvät pitkistä vaunulenkeistä, salilla käyn 4-5krt viikossa, sitten käyn ratsuttamassa ja pitämässä tunteja, mutta tietenkin eniten vietetään mun pikkuisen kanssa yhteistä aikaa, ja on sekin aika parasta < 3

7 kommentarer

 1. Näitä postauksia olisi kiva saada lisää missä kerrot miten vahvistaa hevosta! Kiitos vinkeistä :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. okei, yritän keksiä näitä sit enemmän :)

   Radera
 2. Onko sulla jotain ikärajaa hevoselle mitä etsit?

  SvaraRadera
  Svar
  1. no minimi 5 vuotias, enkä haluais vanhempaa kuin 9 :)

   Radera
 3. Mitä Hiltonille kuuluu? :)

  SvaraRadera
 4. Hei!

  Ihan mielenkiinnosta, mitä teit kaikkien kolmen hevosen varusteille (satulat jne) nyt kun sinulla ei oe omaa hevosta? Säästätkö seuraavalle, vai myytkö aina pois ja ostat uudelle uutta?

  Toinen asia mikä kiinnostaa, oliis kuulla vielä tarkemmin miten onnistuit yhdistämään raskausajan ja hevos(t)en pitämisen? Itselläni tämä tulee pian ajankohtaiseksi, ja kaikki eri vaihtoehdot (myyntiin, vuokralle, ratsuttajalle, laitumelle..?) ovat kovasti pohdinnassa.

  Ihanaa syksyä/alkurtalvea sinulle ja onnea uuden tähtihevosen etsintään. Ja nauti myös vauva-ajasta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mulla on kaksi satulaa jotka olen säästänyt kun odotan uutta hevosta, jos sille menis ehkä toinen satuloista.. toista satulaa käytän paljon kun ratsutan. Joitain varusteita myin pois tossa kesällä mutta meillä on todella iso varasto missä mun kaikki loput kamat on ja odottavat uutta hevosta ;) Raskausaikana ei mitään ongelmaa ole ollut yhdistää koska ei siinä ollut mitään yhdistämistä kun olin vielä yhtenä kappaleena :P kisasin vielä huhtikuussa (tyttö syntyi heinäkuussa) ja ratsastin vielä toukokuun loppuun kunnes Pixu lähti uuteen kotiin. Sitten olin vaan sen kesäkuun ilman hevosta. jos olis ollut oma hevonen silloin vielä olisin varmasti ratsastellut jotain pientä ja sitten paljon juoksuttanut että olisi hevonen pysynyt liikkeessä silti :) kiitos paljon ja samoin sinulle, kyllä kaikki onnistuu jos vaan haluaa! toki raskaudet ovat erilaiset ja jos on huono tuuri ei voi ratsastaa melk ollenkaan että kyllähän siihenkin on hyvä varautua :)

   Radera