Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

Sivut

fredag 24 november 2017

Vieläkin ilman saappaita..

Kääk, kyllä tässä kestäää.. Odottelen sekä uusia saappaita, että mun vanhoja jotka siis lähetettiin Portugaliin tehtaalle fiksattavaksi. Joka siis käytännössä tarkoittaa, että en pääse reissuun koeratsastamaan hevosia vieläkään..

Kuitenkin arki sujuu täällä tosi hyvin, käyn tallilla kuitenkin lähes joka päivä, mikä on ihanaa, niin ei se hevoseton olo tunnu ihan niin pahalta. Vaikka kyllähän sitä kaipaa sitä omaa, onhan se aina eri juttu :) Olen jopa vähän katsellut itselleni projektihevosta, jos sellainen kiva löytyisi niin voisin sen ottaa vaikka heti kotiin! Kuitenkin se mitä rakastan eniten on nähdä miten hevonen kehittyy ja oppii ja tulee paremmaksi!



Minä olen jopa päässyt kisaamaan jo, ekaa kertaa raskauden jälkeen. Meidän kotitallilla oli pikkukisat mihin osallistuin Barrichellolla ja tultiin helppo A-luokassa toiselle sijalle. Sain lainata kaverilta saappaanvarret jotta pääsin osallistumaan :P omat kisasaappaat eivät tahdonneet oikeen mennä päälle!

Salilla käyn noin 5 krt viikossa nyt ja olen ihan innostunut treenaamiseen, mukaan treeniin olen ottanut nyt myös ryhmäliikuntatunnit spinning ja bodypump, tekee kyllä terää! Kiva myös nähdä muita ihmisiä eikä aina treenata yksin :)

Treenivinkkinä tällä kertaa olisi avo-vastataivutus tehtävä, tämä jumppaa hevosta hyvin auki ja ratsastaja saa hyvin kontrollin siitä mihin hevonen laittaa kroppansa;
Aloita reippaasti uran sisäpuolella ympäri maneesia/kenttää, huolelliset kulmat, suoralla uralla aloittaa avotaivutuksessa, ja tässä avossa tehdä paljon siirtymisiä eteen-kiinni. Hevonen ei saa valua ulkoavuista ulos! Sitten kun tämä sujuu voi vaihtaa avon vastataivutukseen, esim pitkän sivun alussa  avo, keskellä vastataivutus, ja sitten taas avo ennen kulmaa. Kannattaa aloittaa todella loivasti, ettei hevonen menetä tasapainoa. Sitten pikkuhiljaa lisätä taivutusta kun hevonen notkistuu. Voi myös tehdä tehtävän niin että vastataivutuksen sijaan vaihtaa avon sulkutaivutukseen suoraan eteen uraa pitkin.

Tämän voi tehdä kaikissa askellajeissa, kannattaa kuitenkin aloittaa käynnistä tai ravista :) tärkeää, että hevonen pysyy takaosan päällä, ei valu ulos, tuntuma aina molemmissa ohjissa ja sama tahti säilyy vaikka avo vaihtuu esim sulkuun :)

(Yhteistyössä Equestrian Stockholmin kanssa) Kotitreeneissä aina tuntee itsensä vähän paremmaksi kun on Equestrian Stockholmin varusteet päällä ;) tässä upea Golden Brass setti!


(Teksti jäi tällä kertaa vähän lyhyeksi kun tässä vieressä on neiti joka ei tykkää, että olen koneella liian kauan :P laittakaa ehdotuksia mistä haluatte lukea niin toteutan!!)

1 kommentar

  1. Hei!

    Kiitos treenivinkistä. Ehdotuksia nuoren hevosen laukan kehittämiseen? Helposti haluaisi painua hieman liian alas edestä, ja jää vähän jarruttelemaan jos ratsastsetaan normaalia harjoituslaukkaa tai vähän kootumpaa laukkaa. Ollaan korjattu tätä ratsastamalla reippaasti eteen ja nenä ylös, mutta miten saisi parhaiten treenattua kootummassakin laukassa sitä, että kantaa itsensä paremmin eikä "pakene" kuolaimen alle?
    Kiitos jo etukäteen :)

    SvaraRadera