Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

fredag 9 februari 2018

Toivo tuli, toivo meni...

Muistatteko kun kerroin, että löysin sen mun unelmahepan mutta se meni vähän nenän edestä toisille jotka olivat käyneet sitä ennen mua kokeilemassa? No, ne ei sitä sit ostanutkaan, siitä jo tietenkin heräsi pieni epäilys, mutta sitä isompi toivo heräsi, nyt mä voisin sen ostaa!No nyt mekin tehtiin sille vet-check, ja päätin olla ostamatta kun yhdessä kuvassa on hieman kysymysmerkkiä.. tämäkään ei näkyisi "normikuvissa" mitä otetaan normaalissa ostotarkastuksessa, tästä suuri kiitos hyvälle eläinlääkärille joka kyllä löytää ihan kaiken! Tämä tietenkin tuntuu vähän tylsältä,mutta hyvä, että tuo löydettin nyt eikä mahdollisen oston jälkeen.. Olinkin menossa paikan päälle vet checkiä varten mutta tämä tieto tuli mulle pari päivää sitten eikä enää ollut mitään järkeviä lentoja... no, onneksi jäinkin kotiin :P

Tässä kyllä vielä kerran huomaa sen, kuinka äärimmäisen tärkeää on, että on hyvät ihmiset ympärillään kun ostaa hevosen (ja muutenkin)! Jos olisin nyt käyttänyt vaan "ketä tahansa" ell:ä, pyytänyt normi ostotarkastuksen kuvineen, niin tämä hevonen olisi läpäissyt!Tieto lisää tuskaa, mutta, olen varma, että loppupäässä kaiken tämän odottamisen, etsimisen, eläinlääkäritarkastusten, lompakon kevenemisen (:D) jälkeen, kaikki tulee olemaan sen arvoista kun mulla ehkä joskus on se unelmaheppa tallissa!

Koko ajan on etsintätutka päällä, ja heti kun löytyy kiinnostava hevonen, olen valmis lähtemään reissuun! Pitäkää nyt pliis peukkuja, että se mun uus kaveri löytyy pian < 3

6 kommentarer

 1. Tsemppiä, me etsittiin mun uusinta hevosta yli 2 vuotta :D mission impossible kun etsittiin silloista hevosta laadukkaampaa hevosta budjetilla, joka vastasi hintaa, jolla se silloinen hevonen olisi myyty... nyt sitten vihdoin löydettiin laadukas mutta aika vaikea, noh, kai se valmentautumisella kuoriutuu huipuksi :)

  SvaraRadera
 2. Mikä hevosessa oli vikana? Olisi mukava tietää mitä et halua näkyvän rtg kuvissa =)

  SvaraRadera
 3. ..ell tarkastus on kyllä niin ratkaisevaa, vaikka kuinka sopisi kemiat ja heppa vaikuttaisi sille, että sen kanssa kannattaa ruveta treenaamaan ja kisaamaan!
  Ihan virheetöntä hevosta ei varmasti ole ja ennustekin voi olla pahin skenaario ja sen tietysti vastuuntuntoinen ell tekee ja myös suojaa omaa selustaansa :)

  Miten kauppatilanteessa muut mahtaa menetellä, myitkö saamasi tiedon myyjälle, vai jäikö se sinun ja ell väliseksi asiaksi?

  Pitkä odotus varmasti palkitaan tässäkin tapauksessa, joten silmät auki ja ihan varmasti sun heppa löytyy!
  Hevosen etsintä on millä tahansa tasolla aika työläs juttu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Juu näin on, kyllä harmittaa,mutta toisaalta ei.. Kyllä me myyjälle myös kerrottiin just mitä on löydetty, ja tässä tapauksessa mulle ratkaisi se, että tämmöisen hevosen myynti tulevaisuudessa on hankalaa ja tietenkin se suurin syy, riski, että tuo asia tulee sitä vaivamaan tulevaisuudessa eikä sille oikeen voi sitten enää mitään tehdä. Uskon kovasti, että kaikella on tarkoituksensa, ja nyt ei vaan ollut tarkoitus, että ostan tämän hevosen :) vaan ehkä mua odottaa joku vielä parempi helmi jossain!

   Radera
 4. Harmi mutta tosiaankin parempi tietää etukäteen. Meille tosin kävi niin, että ell tark. kaikki ok ja rtg-kuvista osa jopa ”priimaa”. Mitä ei kuulemma koskaan ole. Noh loukkasi sitten itsensä ja sen jälkeen onkin ollut siitä johtuvaa vaivaa. Eli on se kyllä tuuristakin kiinni :( Tsemppiä etsintään, odotetaan jo innolla uusien treenien alkamista sun ja uuden hepan toimesta :) Mitä Hiltonille kuuluu? Oletko kuullut mitään Piksusta ja Zebbestä?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo no niinhän se on, että ei se "täydellinen" ell-tarkastus takaa mitään, ainahan se täysin terve hevonen voi itsensä loukata :/ riskihän tässä aina on, mutta enemmän harmittaisi jos sellainen rupeaisi vaivaamaan josta olisi ollut tietoinen ennen ostoa :P mutta joo tuuria pitää kyllä olla tässä lajissa, ja paljon! Kaikille kolmelle kuuluuu tietääkseni vain hyvää :)

   Radera