Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

fredag 30 mars 2018

What's next?

Viime viikolla mulla oli hevonen numero 2 vet-checkissä. Kävin katsomassa vain ja ainostaan tätä hevosta, lensin ruotsiin yhden hevosen takia, tykästyin tosi paljon ja päätin ostaa. No, pitkälle ei päästy kun hevonen ei läpäissyt kliinistä tutkimusta.

Vähän siinä masennuin hetkeksi,mutta sitten hokasin että pianhan on Oldenburgin huutokauppa taas, 7.4. Katsoin kokoelman läpi ja yllätyin positiivisesti, siellä oli todella monta kivaa hevosta! Tässä, kuten kaikessa muussakin elämässä, pitää muistaa, ettei saa ikinä luovuttaa! Voin sanoa, että todella toivottomalta tuntuu sen uuden hevosen löytäminen, mutta minähän en luovuta kunnes se on löytynyt!

Tänään ostin sitten lentoliput, ja ei muuta kuin menoksi taas ensi viikolla :D tarkoitus on koeratsastaa hevoset ensi perjantaina, ja lauantaina on sitten itse huutokauppa. Jos sieltä ei tule ostettua mitään, niin kierrän koko sunnuntain vielä saksassa ja hollannissa katsomassa lisää hevosia.

Mietin, että teitä ehkä kiinnostaisi tietää vähän enemmän, miten nuo huutokaupat oikeen toimii, miten toimia jos sieltä haluaa hevosen ostaa? Nämä nyt on mun omia pohdintoja mitä nyt parin päivän aikana tullut mieleen, tämä on ensimmäinen kerta kun menen huutokauppaan oikeasti ostoaikeissa, eli vinkkejä saa antaa jos on kokeneempia huutokauppahevosostajia :D ja hei, kertokaa kokemuksia, jos olette huutokaupasta ostaneet hevosen! 

Ensin tietenkin kannattaa katsoa kokoelma läpi, MONTA kertaa, ja sitten sieltä yrittää valikoida ne kiinnostavimmat itselleen. Tässä kannattaa pitää mielessä, että huutokauppahevoset esitetään aina tietyllä tavalla, nehän vaan yritetään saada liikkumaan mahd. paljon ne pienet pätkät kun ne kuvataan, yleensä vaan suoraan pitkää sivua pitkin. Tästä esittelyvideosta on tosi vaikea saada hevosesta realistista kuvaa.

Sen takia on parempi valita enemmän hevosia kokeiltavasi kuin vähemmän, kaikki hevoset kuitenkin samassa paikassa niin samalla ne kokeilee siellä. Monet varmaan näyttää ja tuntuu livenä paljon huonommalta kuin videolla, ja sitten on niitä, jotka yllättävät positiivisesti.

Minä olen nyt valinnut itselleni kokoelman mistä tykkään esittelyvideoitten perusteella, laitoin huutokauppaan s-postia, ja sain vastauksen tunnin sisällä, missä sain kaikkien hevosten rtg-kuvat ja eläinlääkärilausunnot. Minä en luottaisi vain huutokaupan ell:n lausuntoihin vaan pyydän myös oman ell:n katsomaan rtg-kuvat läpi.

Sitten varasin samalla koeratsastukset ensi viikon pe:lle. Tämä meni tosi helposti ja vaivattomasti pari s-postia kirjoittamalla :) eli iso plussa tästä.

Nyt seuraavaksi sitten katsotaan miltä hevoset näyttää livenä, miltä ne tuntuu ratsastaa, ja mitä oma ell sanoo kuvista.

Itse mietin, että jos siellä on useita mistä tykkään, niin päätän jokaisen hevosen kohdalla erikseen, mikä on se maksimihinta minkä haluan kyseisestä hevosesta maksaa. (Pitää myös muistaa, että hinta mikä huudetaan huutokaupassa ei ole lopullinen hinta mikä maksetaan. Tähän tulee vielä 6%:n välityspalkkio, 1,44%:n vakuutusmaksu, sekä mahdollinen ALV päälle.). Kokoelmassa on kuitenkin eri laatusia, eri arvoisia hevosia, ja mä kun nyt haluan vaan saada jonkun kivan kaverin itselleni, oli se sitten se tuleva gp-hevonen tai joku kiva jota viedä vähän eteenpäin, niin aina pitää itsellä olla idea siitä minkä arvoinen hevonen oikeasti on, eikä sitten ainakaan huutokaupassa innoilla ja huutaa hevoselle liian kova hinta, eli maksaa ylihintaa...

Täältä löydätte koko kokoelman. Onko teillä mitään lempihevosia näistä? :)

28 kommentarer

 1. Tämäpäs onkin jännää seurattavaa että miten toi huutokauppamaailma toimii. Toivottavasti löydät kaverin sieltä ja ainakin raportoit sieltä mahdollisimman laajasti! Tsemppiä matkaan!

  SvaraRadera
 2. Mites sitten koeratsastus, jos moni ratsastaja haluaa kokeilla samaa hevosta? Jokaiselle oma ratsastusaika?

  SvaraRadera
  Svar
  1. mä tein niin, että kerroin mitkä kaikki haluan kokeilla ja pvm ja kellonaika kun olen paikan päällä, ja se oli ok, en tieä olinko sit hyvissä ajoin kun viikkoa aikasemmin varasin koeratsastukset, kun eihän niitä nyt varmaan ihan kuinka monelle tahansa näytetä päivässä. ja varmasti on joku aikarajoitus et kauan saa mennä. tää on just vähä tyhmää mun mielestä kun on niin vaikeaa saada oikeeta kuvaa näistä hevosista. mutta, pitää vaan yrittää :)

   Radera
 3. Bippen Woods, First Look ja Grey Silk olivat ehdottomat suosikit liikkumisen ja suvun perusteella! Tsemppiä etsintään ja toivottavasti päivität tänne kuulumisia aktiivisesti niin pääsee mukaan tunnelmaan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yritän päivitellä niin paljon kun pystyn :)

   Radera
 4. 3,9,14,22 ja 33 oli omat suosikit :)

  SvaraRadera
 5. No juu, kivoja heppoja paljon ja huutokaupoista moni on tehnyt hyvia hankintoja! Hevosen ostoon liittyy aina niin isot riskit, että nyt tulee kaksi tarkastusta ja toki myyjäkin rankkaa kovalla kädellä hepat, että maine pysyy sellaisena, että ihmiset haluavat huutokaupoista ostaa heppoja...
  Nopealla selailulla nro 27 oli ehkä kiinnostavin, liikkuu kevyesti, laukassa oli hyvästi potkua, hyvän ikäinen ja suku hyvä. Landadel on "yllättävästi" monen kouluhepan sukutaulussa.

  Huutokaupassa saatetaan laittaa joku heppa jopa "sivuun" jos huomataan varma ostaja, ei ehkä kaikissa, mutta Verdenissä ainakin minulta kysyttiin asiasta ja heppaa ei laitettu viimeiseen näyttöön. Heppa on minulla vieläkin ja se on ollut terve ja tehnyt jo hienon varsankin tähän kasvamaan. Hankin se itselleni ja pojalleni ja se on ollut juuri sellainen, miksi sen itse mielsin vajaassa viikossa siellä paikan päällä.
  Toivottavasti löydät itsellesi hepan pian!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiva kuulla että sulla oli onnistunut kauppa :) ja onhan tänne Suomeen ostettu monta hyvää hevosta huutokaupan kautta, jos en ihan väärin muista niin mm. Anna von Wendtin Denzel ja Stella Hagelstamin Soraya on nuorena ostettu huutokaupasta? kivaa kyllä lähteä, nyt saa kokeilla monta yhdellä kerralla ja sitten on varmasti tosi jännää huutaa huutokaupassakin :D

   Radera
  2. Juu, Denzel ja Soraya on sieltä ja katselin gp voiton myötä Annan hienoja kotisivuja, näyttää useampi heppa olevan huutokaupasta tallissa! Kuten jo aiemmin totesit, sama se mista löytyy oma ja nyt ainakin saat kerralla monta kokeilla
   Vaikka ne hepat voi olla vasymyksen takia "helppoja" siellä, kyllä niistä se persoona kuitenkin selviää siinä ja yleisesti onko yhtään omanlainen. Rohkea pitää olla ja muistaa, että kyllä hevosen aina saa myytyä...ei siinä välttämättä menetä mitään ja jos vain pitää oman hinnan eikä pakkomielteisesti tosiaan lähde ylimaksamaan...Onnea kovasti matkaan nyt!

   Radera
  3. Totta!! Ja nyt mulla on niin kriisi, että pakko joku hevonen nyt saada :P ja olen mä nyt oikeasti aika intona tuonne lähdössä siellä näyttää olevan monta todella hienoa hevosta nyt kaupan :) ja kiitos paljon, sitä tarvitaan :D

   Radera
  4. Niin on hienoja, selvästi laadukkaampia, kuin nyt vaikka mitä oli Verdenissä.
   nr 22 on kans hieno, hienosti istunnalla, nuori ja voimaton ja ehkä siksi hiukan rullaava ravi, kuitenkin hieno heppa tuokin :)

   Radera
 6. Tuo First Look oli omaan silmään aika upea! Älyttömän hienoja hevosia kyllä kaikki :) onnea etsintään ja toivottavasti tärppäisi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos, toivotaan, joskushan on pakko mullakin olla vähän tuuria :D

   Radera
 7. Mun suosikit olivat 4&23! Miten pitkä aika koeratsastuksille on varattu? Teehän sitten ihan kunnon postaukset tästä reissusta! Olen salaa ajatellut hakevani seuraavan hevoseni Verdenin huutokaupasta, mutta aika näyttää. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En itse asiassa tiedä kuinka pitkään saa ratsastaa, jotenkin varmasti rajattu, mikä vähän tylsää, mutta ymmärrettävää :D siinähän voi sitten seurata kun muutkin kokeilee ja tarkkailla hevosia niinkin. Teen kyllä, tää vaikutti olevan monelle kiinnostava aihe :) Mä itse olen tykännyt paljon enemmän oldenburgin huutokaupoista kun Hannoverin jotka Verdenissä, siellä ei ole pitkään ollut mun mielestä mielenkiintoisia hevosia, kun oldenburgissa niitä taas on tosi paljon. mutta se voi olla makuasia, ehkä mä vaan tykkään oldenburgin hevosista enemmän ;)

   Radera
  2. Omat lempparit 4. French Boy ja 14. Centurio! En välttämättä tuosta 5. Borsodysta oikein tykännyt muuten, mutta jotenkin niin jännittävän näköinen että pakko mainita! Tulee jotenkin satuolentovibat.

   Mutta tuo on totta että noi on vaan pieniä välähdyksiä liikkeestä eikä luonteestakaan voi sanoa mitään, sekin tärkeä osa hyvää kilpahevosta. Kyllä tuolla monta (videolla) nätisti liikkuvaa on. Paljon onnea hakuun! Ja pitää toivoa ettei käy niin, että löytyy joku aivan ihana kultakimpale joka sitten menee budjetin takia ohi. :(

   Radera
  3. Kiitos! Ja toivotaan👍 Kyllä mä ajattelin myös katsoa niin paljon kun ehdin muitakin myyntihevosia ettei huutokauppa ole se ainut paikka mistä pitäis löytyä! Niin vaikea tosiaan tietää minkälaiset noi hepat todellisuudessa on ja saanko siitä pienestä ajasta kun koeratsastan niin varman käsityksen hevosesta,että haluan sen ostaa🙈

   Radera
 8. Oletko maksanut tämän koko hevosettoman ajan tallivuokraa ”varauksena” vai oletko tällä hetkellä tallipaikaton? Mitä mieltä yleensäkin olet hevosen ostamisesta ja varaamisesta, jos ei ole vielä tallipaikkaa varattuna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. No meillä täällä Vaasassa ei ole niinkään jonoja joka talliin,että tallipaikan saa aina varmasti. Etelässä ehkä vähän eri? Sitten minulla on myös mahdollisuus jättää hevonen Saksaan esim jos en tänne sitä halua tuoda jostain syystä. En mä tiedä pitääkö tästä olla jotain mieltä,en koe että tallipaikan olemassa olo on mitenkään olennainen osa kun hevosen ostaa,toki se sitten pitää hankkia kun hevonen on löytynyt,mutta ei ehkä ole fiksua maksaa tyhjästä karsinasta monta kuukautta,tai ties kuinka kauan,kunnes se hevonen löytyy,siinä voi kestää eikä sitä voi etukäteen tietää kuinka kauan!

   Radera
 9. Kyll Sophia nr 5 kannattaa kokeilla, kyll on niin helpon naköista liikkuminen sille hepalle!! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo se näyttää aika mielettömältä tuolla videolla😍 ainut vaan et se taitaa jäädä mulle pieneks..mutta pitää se silti kokeilla😃

   Radera
 10. 3,9,15,45 & 46 är mina favoriter! 😍

  SvaraRadera
 11. 3,9,15,45 & 46 är mina favoriter!

  SvaraRadera
 12. Pidän peukkuja pystyssä, että löydät itsellesi vihdoin oman hevosen.
  Olet muutes aivan huippu timmissä kunnossa taas. Äityis on saanut sinut hehkumaan.
  Innolla odotan seuraavaa postaustasi ja myös sitä, että pääsisit taas kisakentille.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos,sitä tarvitaan! Ja kiitos,ihanasti sanottu <3 kyllähän se äitiys tekee niin onnelliseksi :)

   Radera
 13. Kuvataanko hevosilta rutiinisti selät tai erikseen pyydettäessä?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Selkä ja niska kuvataan vaan jos pyydetään ja ne pitää maksaa itse. Mä pyydän että ne kuvauttaa niska&selkä sen jälkeen kun olen koeratsastanut pe:na jos siellä on sellasia mistä tykkään paljon. valmiiksi on 18 kuvaa jaloista, kliininen tutkimus ja niitten raportit :)

   Radera
 14. Sandro Hitiläiset miellyttää lähes aina omaa silmää (ja takapuolta), nyt iski silmään erityisesti 23 Grey Silk. Borsody (5) vaikutti kans aika potentiaaliselta, vaikka onkin pieni.

  SvaraRadera