Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

söndag 21 februari 2010

Kuumeetta ja tylsää...

Kävin sitten eilen aamulla spinningtunnilla vaikka oli jo ennen sitä hieman heikko olo. Tosi fiksua; kun tulin kotiin oli TOSI heikko olo ja huomasin vaan miten kuume nousi :/ joten loppupäivä makasinkin sitten vaan sohvalla peiton alla ja katselin TV:tä tai nukuin. Eikä se kuume vieläkään mihinkään ole kadonnut,joten tämäkin päivä menee varmaan taas kotosalla vaan. Ihan mielettömän tylsää,ja pieni paniikki tietysti iskee kun tiedän että ke-aamuna minun pitää lentää Saksaan ja en todellakaan meinaa olla kipeä koska haluan olla mahdollisimman hyvässä kunnossa ja skarppina kun on vaan 4 päivää aikaa ratsastaa Zerleone Saskian ja Holgan silmien alla ennen kuin se kuljetetaan Suomeen. Täällä kotona kun ei sitten ole noita guruja auttamassa minua joka askeleessa joka päivä Zebben kanssa, vaan sitten pitäisi yksin pystyä tekemään suurimman osan töistä. Onneksi Saskia tulee Suomeen valmentamaan heti pääsiäisen jälkeen, ja taidankin myös osallistua Vaasassa Wiveca Scenholmin ja Marko Björsin valmennuksiin. Joten TÄYSIN ilman apua ei kuitenkaan tarvitse selviytyä :)

Katselin eilen minun todella vanhaa videoa Anky&Bonfire, siinä on clippejä kisoista aina vuodesta 1992 vuoteen 1999 (suurinpiirtein, jos oikeen muistan). On kyllä kouluratsastus kehittynyt huimasti vuodesta 1992!! Sitten löysin myös kaverin kautta http://www.horsus.nl/ sivustolta uudemman video-pätkän, se oli Ankyn klinikasta kuvattu. Täytyy kyllä myöntää että hänellä ja Sjeffillä on todella hyviä teoreita hevosten treenaamisen suhteen. En ota tässä mitään kantaa rollkuriin,kun en tiedä siitä sen enempää, mutta olen täysin samaa mieltä siitä että hevosta ei voi ratsastaa joka päivä samassa muodossa (ns "competition-outline" eli se muoto missä hevonen esitetään radalla), ja että se tekee vain hyvää hevoselle treenata niitä hieman matalemmassa ja syvemmässä muodossa, tai oikeen pitkällä kaulalla ja luotiviivan edessä. Ankyn näkemys siitä että hevosta täytyy ratsastaa kotona jumpaten,vahvistaen sen kaikkia lihaksia,jumpata ja venyttää sitä,JOTTA se kisatilanteessa pystyy tekemään kaiket vaaditut liikkeet,on mielestäni todella hyvä näkemys. Todella monet harjoittelee kotona samassa muodossa ja tekee liikkeet samalla tavalla kun se kuuluisi tehdä radalla ja kisatilanteessa, vaikka pitäisi painottaa enemmän siihen että saa hevosen notkeaksi,letkeäksi,ja kuuliaaksi jotta se kisatilanteessa pystyy tekemään suoritukset helposti. Tottahan toki täytyy tehdä niitä harjoituksia juuri niinkuin esitetään kisoissa,mutta ei ainoastaan niitä.
Anky vertaili hevosen treeniä toisiin huippu-urheilijoihin,esim 100-metrin jouksija ; ei se juokse joka päivä vaan 100-metriä vaan siihen treeniin kuuluu todella paljon muuta,salilla käymistä,lenkkeilyä yms yms. Tähän vetailuun sopisi mielestäni paremmin sitten sanoa että kouluhevosta täytyy myös ratsastaa muuallakin kuin maneesissa /kentällä, paljon maastoilua,hyppäilyä,jne. Siinäkin eri lihasryhmät voimistuvat ja ennen kaikkea se tekee hyvää hevosen psyykkeelle.

Kaikkea sellaista oleen siis eilen pohtinut kun ei muutakaan voinut tehdä,tai no, olisi pitänyt lukea maanantain tenttiin mutta keskittyminen on aika nollassa nyt sen suhteen.. :/


Sellaisia ajatuksia tällä kertaa,toivon mukaan seuraavan kerran saan kertoa Saksasta ja miten Zebbe on siellä kehittynyt :)

Kaikkea hyvää ja kisakautta odotellessa!!

Sophia

Inga kommentarer

Skicka en kommentar