Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 16 maj 2015

Vihdoin kotona!

Tulipa pitkä reissu, tasan viikko oltiin matkan päällä hevosten kanssa. Paljon ollaan opittu ja koettu, ja hauskaa on ollut :) mutta nyt on ihan kiva olla taas pari viikkoa kotona keräämässä voimia..

Vihtin kisat meni meillä ihan hyvin. Olen erittäin ylpeä Hiltonista joka selvisi hengissä ekasta Intteri-startistaan, kuka olisi ikinä uskonut että tämä hevonen tulee starttaamaan Intermediaire 1 tasolla jo alkukaudesta 9-vuotiaana?!! Tai että se IKINÄ starttaa Intteriä :P

Hiltonille tuli kyllä valitettavia tosi isoja rikkeitä laukkaohjelmassa joka veti lopputulosta paljon alas. Se mitä mielestäni on hyvä, oli että se rikkoi ne asiat mitä se oikeastaan osaa tosi hyvin, eli sarjat. Mieluummin niinpäin, kuin että rikkoo ne asiat mitkä ovat tuntuneet vaikeilta, eli piruetit. Se kylläkin jännittyi tosi paljon oikeassa piruetissa muttta se selvisi siitä, ei rikkonut laukkaa tai sotkenut jalkoja, mitä se on tehnyt aika paljonkin kotona. Ne sarjat mä tiedän että se osaa, joten se että se nyt rikkoi ne, johtui siitä että se oli aika jännittynyt siellä radalla ja tarjosi mulle kolmosten sijaan kakkosia ja nelosia, kakkosten sijaan ykkösiä (vaikka hyvin se teki ne 5 ekaa kakkosta) :P Pääasia että se  yrittää ;)

Kyllähän sen tunsi että tämä Inter on sille vielä vähän vaikea, se tarvitsee enemmän voimaa jotta pystyy tekemään kaikki asiat radalla hyvin. Ne tulee niin äkkiä peräkkäin että se vaatii hevoselta jo tosi paljon voimaa, ja vielä enemmän toki noinkin isolta hevoselta. Oma tavoitteeni oli että päästäis sen 60% rajan yli, ja se me tehtiin, vaikka tuli niitä isoja rikkoja!! Ilman niitä tulos olisi ollut varmaan lähemmäs 63%. Seuraavalla kerralla sitten! Jostainhan se on aloitettava, ja ikinä ei voi tietää miltä se rata tuntuu kisatilanteessa, ellei sitä kokeile juuri kisatilanteessa. Ja oli kiva saada tuomareiltakin vähän palautetta niin tietää miltä se heille näyttää ja mitä pitää vielä korjata.


Saatte nyt nähdä videon Hiltonin debyytistään, kaikkine virheineen. Sitten on kiva näyttää miten se tästä lähtee (toivon mukaan) kehittymään :P

Tuomareitten kommentteja oli:

"Harmittavia rikkoja, ajoittain turhaa kireyttä eikä säily tasapainossa takaosallaan"

" Mukava hevonen, saisi pysyä selvemmin pohkeen edessä"

" Beautiful horse, lovely trotwork, but need more consistancy and accuracy. Some mistakes today unfortunately"

yht 60.746%

Eli kaikki tuomarit samaa mieltä mitä minäkin, enemmän voimaa, ja toki enemmän tarkkuutta ja rutiinia näihin ohjelmiin pitää vielä saada. Kuitenkin uskon että Hilton tulee selviämään näistä Inter ohjelmista ihan hyvinkin vielä tämän kauden aikana, nyt vaan treenataan näitä asioita ja hankitaan itsellemme lisää rutiinia niin kyllä tästä hyvä tulee!

Tällä hetkellä sanoisin että Hilton on hyvin PSG-tasolla ja Inter-taso on vielä vähän hakusessa mutta se tulee sieltä, aika pian uskoisin! Meillä on nyt 2 PSG starttia alla, molemmat yli 63% tuloksella, yksi Vaativa A 68% tuloksella, ja nyt myös Inter 1 yli 60% tuloksella, toinen sija PSG:ssa ja voitto Vaativassa A:ssa, ja vasta toukokuussa mennään, not bad! Olen erittäin ylpeä Hiltonista :)

Kuvista kiitos Taru Arolalle :)


Zebben kanssa olin superiloinen että sain sen verkassa pätkittäin ihan maagiseen tilaan, niitä pätkiä kun pystyisi pikkuhiljaa pitkittämään ja saamaan se pysymään siinä niin, oi että! Sain sen vasemman puolen läpi, ja yritin ratsastaa samalla tavalla kuin keskiviikon treeneissä. Radalla se kuitenkin vielä häviää sieltä, mutta ei yhtä pahasti kuin mitä se teki Laaksolla.

(C) Taru Arola
Se lähtee vetämään kaulan vähän suoraksi ja vahvaksi ja jännittyy ylälinjastaan radalla. Tämähän vie oikeastaan jokaisesta arvostelukohdasta pisteitä alas, kun se ei pysy pyöreenä selän yli. Nyt tuli aika tyhmiä rikkeitä, mitä ilman oltais oltu sijoilla (hyvähän se on jälkikäteen näin ajatella ;) ), kun siellä oli todella tasaista sijoille asti, eli pikkujutuista oli kiinni.


(C) Taru Arola. Siis Zebbe:D Oliskohan ihan oikeesti aihetta pistää laihdutuskuurille, ihan järkyttävän lihavan näköinen täsäs kuvassa :DSe rikkoi molemmat lisätyt ravit, pienet tahtirikot, ei pysynyt linjalla oikeassa avossa, ja vasen avo oli lähes suora. Vasemmassa piruetissa se lähti itse kääntämään ihan liian aikaisin joten piruetti oli väärässä kohtaa, se veti paljon alas. Itse piruetti oli kuitenkin hyvä joten jos se vaan olisi ollut oikeassa kohdassa :P

Muuten tuntui taas että päästiin hitusen verran parempaan fiilikseen kuin Laaksolla, pystyin taas vähän paremmin sitä ratsastamaan ja tehtiin taas vähän parempi tulos. 64.211% ja tuomareitten kommentit:

"Ajoittan hieman kiireinen tahti ja menettää lennokkuutta. Päivän parhaat vaihdot!"


(C) Taru Arola
"Käynti ei puhdas nelitahti. Hienoja pätkiä, mutta jännittynyt selästään"

"More consistancy and bend in trotwork. Lovely changes !!!"

Tuo käynti myös kärsii kun se jää vähän pohkeen taakse =jättää selän alas. Se on tehnyt ihan hyvää puhdasta käyntiä melkeen jokaisessa kisassa, nyt se oli vähän rajalla oliko puhdas vai ei, sekin vetää älyttömän paljon alas kun käynnit ovat kerroin 2. Taas olin kuitenkin ihan samaa mieltä tuomareitten kanssa ja tiedän just mitä meidän pitää nyt työstää.

Keskiviikon huipputreenin jälkeen tiedän myös miten nyt työstän sitä, ja nyt vaadin että saan sen aina 100% läpi, enkä tyydy vähempään!! :)

18 kommentarer

 1. Onnea! Etenkin tuota Hiltonin kehitystä on ilo seurata! Ja kiva että Zebbekin paranee koko ajan. Ratkesiko Zebben satulaongelmat? Millä satulalla menit kisat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo kyllä se siitä pikkuhiljaa, ja sopiva satula varmaan veis vähän sitä ylälinjan kireyttä pois.. nyt menin taas Hiltonin satulalla, Zebben oma vietiin topauttavaksi, katsotaan jos se auttaisi. Huomasin nyt kuitenkin että Hiltonin satulakaan ei ole mikään super Zebbelle, se on arka selän molemmin puolin nyt siitä :/ mutta se ei paina säkään,mitä sen oma satula teki..mutta joo, satualongelma pitää ratkaista, se varmasti ratkaisee aika paljon sitten sitä ratsastettavuuttakin :)

   Radera
 2. Zebbe on kireän näköinen noissa kuvissa. Joku sitä vaivaa mutta mikä? Hieno hevonen, mutta Hilton on kyl paljon näyttävämpi :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eiköhän se mun teksistä selvis että se radalla jännittyy ylälinjasta vielä :P ja toi Hiltonin satula ei ole sille ihan optimaali sekään... Hilton kiittää :)

   Radera
 3. Mitkä kannukst sulla oli jalassa tossa Hiltonin videolla? :)

  SvaraRadera
 4. Hilttonista tulee kyllä magee, kun saa vaan vähän vielä lisää ikää ja treeniä. ☺️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo niin mäkin uskon :) se on tosi näyttävä ja mä tykkään kun sillä on todella pehmeä ja letkeä liikkumistapa :) ja sen luonne <3 sehän on oikeastaan treenannut vasta 3 vuotta, eli aika nopeasti kehittynyt, jos vielä ottaa huomioon sen koon :D

   Radera
 5. Mitä sporria käytät Zebbellä? Noi sun sporra remmit on hienot :) Zebbe ja Hilton on molemmat ihan sika mageita :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Silläkin käytän sprengerin rissoja, mutta sitä "litteää" rissaa. kiitos, remmut on justdressage.fi:stä ostetut :) ja hepat kiittää :)

   Radera
 6. Herregud vilket bra jobb du har gjort med Hilton!! Jag tycker han ser jättefin ut. Det är verkligen roligt att följa både Hilton och Zebbe, äkta inspiration!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack :) e nog lite förvånad själv också hur fin han håller på att bli :) en fröjd att jobba med den hästen! kul att höra, tack för din kommentar :)

   Radera
 7. Oliko satulat mitkä tilasit mittatilauksena muuten passelit kun ne tulivat? Tai siis saitko silloin mitä halusit. Selät kyllä muuttuvat nopeasti.. :|

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo silloin ne istuivat oikeen hyvin, ja Hiltonin satula on edelleen hyvä. Zebbe nyt vaan on muuttunut todella paljon kahden vuoden sisällä että sille ei enää satula istunut. katsotaan nyt toimisko tuo toppaus, jos ei niin sit saa varmaan tilata uuden satulan :/ toivotaan että se topauttaminen auttaisi! :P

   Radera
 8. Hilton on vaan niin komea ja upea, ei riitä ylistyssanat sen hevosen kohdalla :) Onnittelut hienosta radasta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hilton kiittää ja kumartaa :)

   Radera
 9. haluaisin tietää kovasti paljonko otat ratsastustunnista jos pidät...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se riippuu paljon siitä että mihin pitää ajaa. laita s-postia ja kerro missäpäin asut niin katsotaan. Yleensä jos pidemmälle matkalle lähtee niin siellä pitää olla useita ratsukkoja että kannattaa lähteä :) mutta tosiaan laittele s-postia soffi1986@hotmail.com

   Radera