Sophia Backlund
SB Dressage Ab Oy
"The more I learn, the more I realize how much I don't know"

lördag 9 maj 2015

Nyt olen tyytyväinen!Ja nimenomaan tyytyväinen Zebbeen, vaikka ehkä tulosten mukaan pitäisi olla Hiltoniin enemmän :P
Mutta tänään mä sain sen mun ihanan Zebben radalla takaisin pätkittäin! Se oli selvästi tyytyväisempi, halusi tehdä yhteistyötä mun kanssa ja kuunnella minua. Eli täysin eri mitä se oli Ypäjällä ja Vantaalla. Se on ISO ja minulle erittäin tärkeä "kehitys" eteenpäin. On se inhottavaa kisata hevosella joka selvästi haluaa sieltä vaan pois eikä yhtään halua edes yrittää. Tottakai se on johtunut siitä että se on ollut jumissa ja kipeä aivan liian kapean satulan takia.

Ja tottakai en saanut sitä nyt ihan sinne missä sen pitää olla koska en ole kahteen viikkoon voinut treenata melkeen ollenkaan, muuta kuin hölkkäravia ja siirtymisiä tyyliin :P Mutta tämän hevosen mä haluan sinne radalle, nyt vaan kun pääsis sitten ratsastamaan sitä normaalisti kotona ja treenattua silleen normaalilla tavalla, niin kyllä ne tuloksetkin sieltä tulee. Luokassa tuomarit antoivat tosi nihkeesti pisteitä, meitä oli 21 lähtöä ja voittajalla oli 63.7%, eli vain 0.1% enemmän kuin Hiltonilla joka oli toinen, ja Zebbellä oli 62.2% ja oli kuudes.

Oli tosi kiva että Zebbekin sijoittui koska se mielestäni ansaitsi nyt kyllä ruusukkeen ihan vaan sen asenteenmuutoksen takia < 3 mulle se fiilis on kyllä se tärkein eikä se sija, ja tänään se fiilis oli siellä! Vaikkakin vielä on paljon parannettavaa, mutta niitä asioita on helppo lähteä parantamaan nyt kun hevonen tekee yhteistyötä mun kanssa ja sekin haluaa ja yrittää kuunnella mua, ja ennen kaikkea pystyy sen nyt tekemään.

Tein vähän väärinpäin verkat, Hiltonin verkka oli tuplasti liian pitkä, tunsin jo puolessa välissä verkkaa että se on väsynyt... Se kuitenkin sai tehtyä rikkeettömän radan, mikä on ihan huippua kun on sen toka PSG kyseessä, mutta oli se kyllä tänään sellasta laivan ohjaamista, mikä myös näkyi ulospäin :D Tuomareilta saatiin tosi kannustavia kommentteja kuitenkin; "raamikas hevonen","lupaavaa ratsastusta","hieno pari","näyttävä hevonen", ja se mitä ne myös huomasi että hevonen oli väsynyt eikä kantanut itseään tarpeeksi, ja tarvitsee enemmän voimaa taakse. Olen täysin samaa mieltä kaikkien kommenttien kanssa :)

Zebben kanssa sitten tuli verkattua ihan liian lyhkäsen ajan, ehkä 15min :P joten senkin takia en ehtinyt saada sitä pyöreäksi ja vähän rauhoittumaan :P mutta tosiaan, se on pikkujuttu, se mitä on mua eniten häirinnyt oli nyt poissa, ja toivon että se nyt jatkais tällä linjalla että se oikeesti on mun kanssa siellä radalla, sit on kaikki paljon hauskempaa ;)

Vielä läjä kuvia mitä hevosenhoitajani Mia otti meistä,kiitos näistä ja kaikesta avusta taas :) :


16 kommentarer

 1. mistä toi valkonen ruusuke tuli? :) onnea sijoituksista!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ymmärsin et kaikki kolme ekaa sij joka luokas sai tommmoset, hr:n 85-vuotis synttäreiden takia :) oli tosi hieno! Ja kiitos :)

   Radera
 2. Mikä tuo valkea ruusuke on?

  SvaraRadera
 3. Mulla on susta ja Zebbestä pari kuvaa, mihin voisin lähettää? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kivaa :) soffi1986@hotmail.com :)

   Radera
 4. Hyvä että Zebbe on vihdoin "oma itsensä"! Super, kun käytät kypärää radallakin!!!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo, mun pitäis vaan löytää joku kivempi kisakypärä, en tykkää et toi uvex sopii oikeen kisakypäräks :p

   Radera
  2. jos sä kypärää etsit, voin suositella Charles Owen V8-kypärää! Parhaiten ilmastoitu owen ja klassisen näköinen. Myös yksi tämän hetken turvallisimmista kypäröistä :) Hintaa 300-360€ mutta joka euron arvoinen!

   Radera
  3. Kiitos vinkistä :) pitää käydä kokeilemassa kypäriä ens vkolla ja kiertämään pk-seudun ratsutarvikeliikkeet ;)

   Radera
 5. Jos joskus olet myymässä hiltonia niin mainitse heti asiasta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Täytyy kyllä myöntää että oltiin vähän suunniteltu myydä Hilton tämän kauden jälkeen mutta nyt olen kyllä täysin muuttanut mieleni. Hiltonin piti olla se projektiheppa jonka koulutan ja myyn jotta voin ostaa SEN lupaavan nuoren, mutta ehkä se hevonen onkin juuri Hilton ;) vaikka sillä ei oo maailman parhaat fyysiset edellytykset niin sen halu tehdä ja sen luonne korvaa niin älyttömän paljon!! <3

   Radera
  2. Älä vaan myy hiltonia. Sehän on jo oikeastaan sun ykkösratsu :)

   Radera
 6. Mitä sille Samshieldin kypärällesi on käynyt, kun eikös sinulla sellainenkin ollut? :)
  ps. Upeaa menoa molempien hevosten kanssa <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se on kyllä mulla kotona,mutta en siitäkään oikeen tykkää :p siis kotikäyttöön joo mutta kun laitan nutturan kisoihin se kypärä tulee silmille :p

   Radera
 7. Onnea hienoista tuloksista! :) todella hienoa,että Zebbe alkaa olemaan oma itsensä. Sulla on kyllä mahtavat hevoset!

  SvaraRadera